«19η ετήσια συνάντηση αποδήμων: Δεν μας τα είπαν όλα καλά οι φίλοι μας οι απόδημοι»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2018 19:37

«19η ετήσια συνάντηση αποδήμων: Δεν μας τα είπαν όλα καλά οι φίλοι μας οι απόδημοι»

Γράφει ο Μικέλης Μαφρέδας

19η ετήσια συνάντηση αποδήμων : Δεν μας τα είπαν όλα καλά οι φίλοι μας οι απόδημοι

Παρακολούθησα τις δύο πρώτες ημέρες της συνάντησης των αποδήμων. Στα θετικά η τιμή στον Γεράσιμο Αρσένη για την προσφορά του στον τόπο μας. Μου άρεσαν αυτά που είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας για τις ευθύνες της Δύσης που με πολέμους και οικονομική εξαθλίωση οδηγούνται ολόκληροι λαοί στην προσφυγιά και την μετανάστευση. Θετικές οι προτάσεις της Λούκας Κατσέλη, ενώ εντυπωσίασε η ομιλία της Ευγενίας Λιοσάτου, Λέκτορας του Πανεπιστημίου Ca' Foscari της Βενετίας που τιμά της Κεφαλονιά με την παρουσία και την δραστηριότητά της.

Είχε όμως και φάλτσα η εκδήλωση. Όπως η αναφορά του Δρ. Χρήστου Κατσάνη σχετικά με την συμμετοχή Κεφαλονιτών στην ομάδα του Φρανσίσκο Πισάρρο κατά την κατάληψη του Περού. Αυτό δεν είναι τιμή για την Κεφαλονιά αλλά ντροπή. Γιατί ο Φρανσίσκο Πισάρρο ήταν ένας κακούργος- γενοκτόνος. Έμμισθος υπηρέτης των Βασιλιάδων της Ισπανίας, έχοντας και την συμπαράσταση της καθολικής εκκλησίας, ελέω θεού και Ισπανικού στέμματος κατάκαψε, κατάσφαξε και καταλήστεψε τους αυτόχθονες λαούς της περιοχής, ιδιαίτερα τους Ίνκας. Όμοιοι του ήταν και όσοι αξιοσέβαστοι φρενοβλαβείς τον ακολούθησαν στις βαμμένες με αίμα εκστρατείες του.  

Θεωρώ ότι έχω το δικαίωμα ως πολίτης να αναφέρομαι στα θετικά αλλά και στα αρνητικά τέτοιων εκδηλώσεων όπως οι συναντήσεις των αποδήμων που αποτελούν δημόσια παρέμβαση υπό την αιγίδα μάλιστα φορέων του κεντρικού πυρήνα του κράτους.

Μικέλης Μαφρέδας

Σπαρτιά

Mikelis Mafredas