Φώτης Αυγουστάτος: Περί … Υγείας;;;

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019 13:18

Φώτης Αυγουστάτος: Περί … Υγείας;;;

Αγαπητοί Κεφαλλήνες, 

Σχετικά με το θέμα που προέκυψε περί «δανεισμού» μέρους του εξοπλισμού της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, στο ΠΠΓΝΠ (Ριο), οι σκέψεις μου είναι οι εξής.

Κανείς δεν ξέρει αν θα στελεχωνόταν ποτέ η πλήρως υλικοτεχνικά εξοπλισμένη (από την Δωρεά Βεργωτή) ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κεφαλληνίας ή αν τα μηχανήματα θα «σάπιζαν» στα κουτιά, όπως από κάποιους λέγεται.

Αυτό που βλέπω όμως, είναι ότι ένα ανήμπορο (όπως διεθνώς έχει αποδειχθεί) επί δεκαετίες κράτος, με μία δημόσια Υγεία συνεχώς διολισθαίνουσα, σήμερα και στην προκειμένη περίπτωση, με μια κίνηση στα «κρυφά» και στα «θολά», προσπαθεί κατά την γνώμη μου:

1) Να «μπαλώσει» ανέξοδα μία από τις πολλές πληγές του ψυχοραγούντος Νοσοκομείου Ρίου – Πατρών.
2) Να «ξεφορτωθεί τα βαρίδια» που χρόνια κουβαλά για την υποχρέωση στελέχωσης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μίας έτοιμης και δωρισμένης ΜΕΘ στην Κεφαλονιά.
3) Να συνεχίζει ο άμοιρος πολίτης που επειγόντως θα χρειαστεί ιατρική βοήθεια να παρακαλά γονυπετής τα εκάστοτε θεσμικά όργανα της πολιτείας (βουλευτή, δήμαρχο, περιφερειάρχη κλπ) να «σηκώσουν» ένα αεροπλάνο για να σωθεί ο άνθρωπός τους.

Το απαισιόδοξο μήνυμα που λαμβάνω από τα συμβαίνοντα καθημερινά και στο χώρο της υγείας, είναι ότι η ελπίδα πέθανε και απλά περιμένουμε τον αγοραστή που θα πάρει τα όργανά της για μεταμόσχευση …

Υποσημείωση 1: Ο άνθρωπος που θα χρειαστεί να σωθεί η ζωή του ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να είναι ο καθένας μας.

Υποσημείωση 2: Στις νησιωτικές περιοχές (τουριστικές και όχι μόνο), που το κράτος θεωρεί οικονομικά ασύμφορη την λειτουργία ΜΕΘ, ας δημιουργούσε τέσσερις σταθμούς ανά την επικράτεια άμεσης αεροδιακομιδής επιγόντων περιστατικών…

Φώτης Γ. Αυγουστάτος

Μαιευτήρας – Χειρούργος Γυναικολόγος