Η οφειλόμενη τιμή σε έναν Σπαρτινό που έπεσε ηρωικά μαχόμενος τους φασίστες Ιταλούς εισβολείς...

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018 17:46

Η οφειλόμενη τιμή σε έναν Σπαρτινό που έπεσε ηρωικά μαχόμενος τους φασίστες Ιταλούς εισβολείς...

Γράφει ο Μικέλης Μαφρέδας

Η Κεφαλονιά και η Ιθάκη έδωσαν το παρόν στο Εθνικό προσκλητήριο του 1940 εναντίον της φασιστικής εισβολής. Δεκάδες στρατιώτες από τα νησιά μας έδωσαν την ζωή τους μαχόμενοι στο λευκό χιόνι της Πίνδου και στις βουνοκορφές της Βορείου Ηπείρου. Μεταξύ αυτών και ένας 26χρονος Σπαρτινός ο Σπυρίδων- Νικόλαος Τζάκης που σκοτώθηκε πολεμώντας ηρωικά τον φασίστα επιδρομέα συμβολίζοντας με τον θάνατο του την αρετή του λαού μας. Έχουμε ιερή υποχρέωση να αναδείξουμε την ηρωική προσφορά των προγόνων μας, ώστε να μάθουν οι μεταγενέστερες γενιές. Και εάν κάποτε χρειασθεί να πουν όχι στον φασισμό και να προβούν σε πράξεις ανώτερες και ηρωικές για την πατρίδα μας.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής το τοπικό συμβούλιο Σπαρτιώ ν στην συνεδρίαση της 3ης Μαρτίου 2018 ομόφωνα αποφάσισε να γραφτεί το όνομα Τζάκης Σπυρίδων- Νικόλαος στο Μνημείο Πεσόντων στα Σπαρτιά .

ΤΖΑΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ- ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ

Γεννήθηκε στα Σπαρτιά το 1915. Υπηρέτησε ως στρατιώτης στο 34ο σύνταγμα πεζικού. Πολέμησε στο κεντρικό τομέα του Αλβανικού μετώπου. Στις 25 Μαρτίου 1941 τελευταία ημέρα της μεγάλης εαρινής Ιταλικής επίθεσης, στην θέση Δόντι – Γκόλικο- Νότιο- ανατολικά του Τεπελένιου της Βορείου Ηπείρου, έπεσε ηρωικά μαχόμενος υπέρ πατρίδος.

ceb7 ceb5ceb8cebdceb9cebaceb7 cf83ceb7cebcceb1ceb9ceb1 cebcceb1cf83 ceb5cf87ceb5ceb9 cebbceb5cf85cebacebf cf83cf84ceb1cf85cf81cebf

Μαφρέδας Μικέλης- Πρόεδρος

Τοπική Κοινότητα Σπαρτιών- Δήμου Κεφαλονιάς

Mikelis Mafredas