Η φαντασία οφείλει να 'ναι πιο σημαντική από τη γνώση στους Πολιτιστικούς Συλλόγους

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2018 12:18

Η φαντασία οφείλει να 'ναι πιο σημαντική από τη γνώση στους Πολιτιστικούς Συλλόγους

Γράφει ο Ανδρέας Κολαΐτης (Τεχνολόγος Εφαρμογών Τουρισμού)

 
[...] " Όλοι πιστεύαμε και πιστεύουμε πάντοτε ότι η δομή των Πολιτιστικών Φορέων έπρεπε και πρέπει να αλλάξει, να συγχρονισθεί, να αναγεννηθεί. Όχι μόνο στο επίπεδο των σκοπών της ίδρυσης τους και του προσανολισμού, αλλά στη θεσμική βάση τους, στις δομές τους, στην γενικότερη λειτουργία τους". [...]
 
                                                                                             
 
 
 
 
 
 
 
 
 
(Photo, αρχείο Andreas Kolaitis)


Με γνώμονα τούτη την στοχευμένη παραδοχή θαρρώ πρέπει ... χθες οι περισσότεροι Πολιτιστικοί Φορείς της Κεφαλονιάς να  ... "περάσουν στην επόμενη ημέρα"!  Με άλλα απλά λόγια να αναλάβουν καινοτόμες πρωτοβουλίες ως προς τη διατήρηση των Τακτικών Μελών τους, μα κυρίως την προσέλκυση όλο και περισσότερο νέων Μελών  -ιδίως νέων ηλικιακά-  που θα "αναζωογονήσουν" τους ασαφείς τωρινούς σκοπούς τους σε αποσαφηνισμένους και απτούς στόχους μέσα από την διάνθιση της πολιτισμικής κληρονομιάς του νησιού μας με  "φρέσκιες"  ιδέες και δράσεις.  

Έτσι διατυπώνω δημόσια κάποιες σκέψεις - προτάσεις που ευελπιστώ να αποβούν χρηστικές στο Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Κομιτάτων (κι όχι μόνο) προς την προαναφερθείσα κατεύθυνση : 

1) Αλλαγή - τροποποίηση σχετικού άρθρου Καταστατικού του Συλλόγου που αφορά την ημερομηνία διεξαγωγής των αρχαιρεσιών για ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου (του) από χειμερινή περίοδο ( Ιανουάριο ) που διεξάγεται μέχρι τώρα στα Κομιτάτα, Αθήνα, & Πάτρα  -με πανθομολογούμενη υποτονική προσέλευση ενεργών Τακτικών Μελών-  στη θερινή περίοδο ( Αύγουστο ) στα Κομιτάτα. Γίνεται αμέσως αντιληπτό το όφελος για το Πολιτιστικό Σύλλογο Κομιτάτων μιας και (αφενός μαζί με την σύγκλιση της Γενικής Συνέλευσης στις 14 Αυγούστου που έχει ορθά αναχθεί σε "παράδοση" τα τελευταία έτη)  την περίοδο αυτή προσέρχονται οι περισσότεροι συγχωριανοί Κόμητες για διακοπές στο χωριό μας. Αυτό σημαίνει αφετέρου καλύτερη είσπραξη ετήσιων συνδρομών Τακτικών Μελών έτσι ώστε να είναι ταμειακώς εντάξει και δικαιουμένων ψήφου.
Κατ' εμέ ιδανική ημερομηνία είναι στις 17 Αυγούστου μετά το πανηγύρι της Παναγίας μπροστά στην εκκλησία της "Χαλικερής" που ως γνωστόν τελείται με επιτυχία στις 15 & 16 Αυγούστου στην πλατεία του χωριού! 

2) Αλλαγή άρθρου δικαιώματος εκλέγειν με την παροχή δικαιώματος ψήφου και δια ... αποστάσεως μέσω νομοτύπος εξουσιοδοτημένου προσώπου (όχι κατ' ανάγκη Μέλους του Συλλόγου). Βασική όμως πρόνοια και προΰπόθεση να είναι το: "'ένας προς/για έναν" ψήφο.
 Πάλι και εδώ θα έχουμε καλύτερη είσπραξη ετήσιων συνδρομών που με τις υφιστάμενες συνθήκες "χάνονται" από Μέλη που για λόγους υγείας, οικογενειακού κωλύματος, απόστασης (Καναδά, Η.Π.Α, Αυστραλία, κ.λπ) δεν δύνανται να ψηφίσουν."

Καλή συνέχεια με πείσμα στους αρωγούς και εκφραστές της φιλότιμης προσπάθειας για την διατήρηση της παράδοσης του τόπου μας διαμέσω των Πολιτιστικών Φορέων.
 
πανηγυρι
(Photo, αρχείο Andreas Kolaitis)

Πηγή: https://sarkazo.wordpress.com