Για εσένα που προσπερνάς...

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 08 Ιουλίου 2017 12:58

Για εσένα που προσπερνάς...

Αγανακτισμένος  αναγνώστης καυτηριάζει την επικίνδυνη κατάσταση των δρόμων και την κακή συμπεριφορά ορισμένων οδηγών...


Μπορεί να είσαι ντόπιος, μπορεί απλά τουρίστας, μπορεί και τα δύο. Μπορεί να βιάζεσαι να πας για μπάνιο, να πας για δουλειά ή απλά σου αρέσει να τρέχεις στους όμορφους δρόμους της επαρχείας που τοσο πολύ σου έλειψαν όλο το χειμώνα.

Γιατί όμως να προσπεράσεις σε μια τυφλή στροφή? Για ποιο λόγο θέλεις να τρακάρεις το λιγότερο, να σκοτωθείς ή να σκοτώσεις? Τι σου φταίει αυτός που θα αφήσεις παράλητο ή θα σκοτώσεις? Δεν σκέφτεσαι ότι μπορεί να έχει οικογένεια μεσα στο αυτοκίνητο που εσύ μπορεί να τρακάρεις? Δεν σκέφτεσαι ότι όπως εσύ προσπερνάς με 100 σε τυφλή στροφή, μπουχτησμένος από τον χειμώνα σου ή την καθημερινότητα σου, έτσι κάποιος σαν και εσένα μπορεί να έρχεται με 100 από την άλλη μεριά της στροφής?

Και εσύ επαγγελματία οδηγέ, φορτηγατζή ή νταλικιέρη, που πηγαίνεις στους δρόμους της Κεφαλονιάς με 80 και 100 χλμ, και πολλές φορές παραλίγο να γίνει το κακό, αλλά κατάφερες και το μάζεψες γιατί είσαι οδηγάρα, δεν σκέφτεσαι ότι το μόνο που δεν σε κάνει αυτό, είναι επαγγελματία? Και ο εργοδότης σου που έχει ακούσει πάμπολα παράπονα, γιατί δεν σε έχει αφήσει χωρίς δουλειά να πεινάσεις? Τοτε, όταν πεινάσεις, μπορεί να αρχίσεις να σκέφτεσαι σαν επαγγελματίας. Μπορεί και να έχεις άκρες και να μην πεινάσεις ποτέ, αλλά η γνώμη μου είναι, καλύτερα να πεινάσεις παρά να σκοτώσεις κάποιον απλά επειδή βιαζόσουν.

Σκέψου την οικογένεια σου καθώς και τις οικογένειες των ντόπιων... Είναι κρίμα να σκοτώσεις ανθρώπους, εσύ που προσπερνάς...

Αναγνώστης