Μικέλης Μαφρέδας: Τι συμβαίνει με το έργο “Αγροτική οδοποιία Λειβαθούς” ;

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2018 13:51

Μικέλης Μαφρέδας: Τι συμβαίνει με το έργο “Αγροτική οδοποιία Λειβαθούς” ;

Πριν τρία χρόνια, με την αμέριστη συμπαράσταση του συμπατριώτη μας από την Πύλαρο Βαγγέλη Διβάρη, τότε γ.γ. Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο δήμος Κεφαλονιάς εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Αγροτική Ανάπτυξη Ελλάδας Αλ. Μπαλτατζής” και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί το έργο “Αγροτική Οδοποιία στην πυρόπληκτη περιοχή Λειβαθούς”.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι περίπου 500.000 ευρώ . Στη μελέτη που έκαναν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και κατόπιν προτάσεων των τοπικών συμβουλίων, προβλέπεται η ασφαλτόστρωση τμημάτων, αγροτικών δρόμων στις τοπικές Κοινότητες, Καραβάδου, Πεσσάδας και Σπαρτιών.

Το έργο δημοπρατήθηκε στις 15.10.2013. Ο εργολάβος που το ανέλαβε, το τελευταίο διάστημα κάνει κάποιες εργασίες οδοστρωσίας, το έργο όμως δεν προχωράει. Και επειδή βλέπω ότι ο Οργανισμός Πληρωμών είναι ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ερωτώ την Δημοτική Αρχή, μήπως υπάρχει κίνδυνος, βλέποντας η Κυβέρνηση αδιάθετα χρήματα να τα παρακρατήσει για τις γνωστές ανάγκες που βιώνουμε; Γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο, αφού έχει δημοπρατηθεί τόσο καιρό; Γιατί δίδονται στον εργολάβο παρατάσεις;

Πρέπει να υπάρξει απάντηση γιατί οι κάτοικοι της περιοχής της Λειβαθούς ανησυχούν.

Δυστυχώς, αυτή είναι η κατάσταση να μην απορροφούμε γενικά σαν χώρα Κοινοτικά Κονδύλια. Σε μία περίοδο οικονομικής ασφυξίας μισό εκατομμύριο ευρώ να μείνει αδιάθετο.

Ακόμη έχω την εντύπωση, ότι τα τελευταία χρόνια η εκτέλεση των έργων οδοποιίας από ουσιαστικά μία εργολαβική εταιρία (νόμιμα βέβαια), δεν βοηθά τον τόπο, γιατί δεν προλαβαίνει να είναι συνεπής στην ολοκλήρωση και παράδοση των έργων.

Μικέλης Μαφρέδας

Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Σπαρτιών

f218fca54fe78075b20f2b36d817247d XL

DSC 0037DSC 0038