Βάνια Σαμόλη: Ο εξωραϊσμός του αγκώνα συνεχίζεται

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015 09:38

Βάνια Σαμόλη: Ο εξωραϊσμός του αγκώνα συνεχίζεται

Ο εξωραϊσμός του αγκώνα συνεχίζεται και φέτος δυναμικά. Οι νέοι της περιοχής, προσπαθώντας φιλότιμα και πολλές φορές επιδεικνύοντας υπερβάλλοντα ζήλο και εργατικότητα έχουν ήδη από πέρυσι πάρει την κατάσταση στα χέρια τους προσδοκώντας να αναδείξουν την περιοχή τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς πραγματικά συγκαταλέγεται στις ομορφότερες της Κεφαλονιάς.

Η δράση τους εθελοντική και επί της ουσίας αφορά τόσο σε εκδηλώσεις, καθώς ήδη ο πολυαμενόμενος αγώνας δρόμου ο 2ος 'Δρόμος Θηναίας Γης, βρίσκεται ήδη προ των πυλών, όσο και σε τεχνικά έργα.

Πρόσφατα ξεκίνησαν να καθαρίζουν, εξομαλύνουν και διαπλατύνουν, με ίδια μέσα, πόρους και προσωπική εργασία τον δρόμο που οδηγεί προς την ιδιαιτέρως γραφική εκκλησία της Παναγίας στον Αγκώνα .Συγκεκριμένα η τεχνική εταιρεία Αλέξανδρος Κουλουμπής, που στελεχώνεται από τα τέσσερα Αδέλφια Κουλουμπή Αλέξανδρο, Παρίση, Μάκη και Νικηφόρο, την συνεργασία και οικονομική συνδρομή του Θοδωρή ΚΟΥΛΟΥΜΠΉ, την υποστήριξη της ανώνυμης εταιρείας Παπαδημάτος ΑΕ και υπό το άγρυπνο βλέμμα του παρέδρου της τοπικής κοινότητας κου Σπύρου Τουμασάτου, έχουν ήδη ολοκληρώσει ένα τμήμα της διαδρομής αυτής και προχωρούν ακάθεκτοι προς την συνολική αποκατάσταση της.

Η ίδια τεχνική εταιρεία των αδελφών Κουλουμπή προέβη εθελοντικά σε συνεργασία με την ΔΕΗΑ σε αντικατάσταση τμήματος του δικτύου ύδρευσης της περιοχής και επίκειται κι άλλη ανάλογη αντικατάσταση προσεχώς. Τα παιδιά δουλεύουν αφιλοκερδώς για το χωριό καλύπτοντας τα λειτουργικά κόστη των μηχανημάτων που χρησιμοποιούν και μάλιστα συχνά επιβαρύνονται και με το κόστος των υλικών που απαιτούνται.

Με την προσδοκία ότι το χωριό τους θα καταστεί πόλος έλξεως επισκεπτών καθώς συνδυάζει αρμονικά το βουνό με την θάλασσα αλλά και τόπος εξορμήσεων όλων των Κεφαλλονιτών ειδικά την θερινή περίοδο, σχεδιάζουν και λαμβάνουν πρωτοβουλίες για δράσεις που προάγουν το χωριό τους αλλά και το νησί μας γενικότερα.

Τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο και τους ευχόμαστε από καρδιάς να συνεχίσουν ακάθεκτοι το έργο τους αποτελώντας παράδειγμα έμπνευσης, εργατικότητας και προσφοράς για όλους εμάς.

Βάνια Σαμόλη