Λένα Αντωνάτου: Προεόρτια - Μεθεόρτια - Κανίβαλοι και άλλα τινά...

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2015 19:31

Λένα Αντωνάτου: Προεόρτια - Μεθεόρτια - Κανίβαλοι και άλλα τινά...

ΠΡΟΕΟΡΤΙΑ – ΜΕΘΕΟΡΤΙΑ-ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΙΝΑ  Πρίν από τις γιορτές συνέβη και ένα καλό. Το λαικό ξέσπασμα αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό. Σημάδι, πως είναι δυνατόν οι μάζες να αφυπνισθούν, έστω όχι όσο γρήγορα πρέπει... Ευαισθητοποιήθηκαν άνθρωποι που ίσως μέχρι τα τώρα, δεν είχαν σηκωθεί από την πολυθρόνα τους, δεν είχαν  πονέσει,  δεν είχαν μπεί στη θέση κάποιου νέου , που παίζει την ζωή του κορώνα – γράμματα για να μπορέσει μέσα από τα σίδερα να συμπληρώσει τη μόρφωση του περαιτέρω!  

  Καλό σημάδι μιας νέας ριζοσπαστικοποίησης των μαζών που αυτόν τον καιρό αλλά και πολύ πρίν υποφέρει και στενάζει από τον αμοραλισμό κα την αναλγησία των ταγών της εξουσίας. Που αυτοί οι ταγοί (γιά να μην πώ τράγοι και βρίσω τα συμπαθέστατα ζώα), προβαίνουν καθημερινά σε μέτρα κοινωνικού κανιβαλισμού.
 
  Κατά τας εορτάς λοιπόν, αποδείχθηκε η έλλειψη ευαισθησίας και αισθητικής που διαφεντεύουν αυτήν την πόλη. Χιλιάδες φωτάκια ως επί το πλείστον ατάκτως ερριμμένα να σου βγάζουν και τα δύο μάτια, σε μπαλκόνια, στους δρόμους, στην Πλατεία. Και να αναλογισθεί κανείς πως πάμπολές οικογένειες σ' όλη την επικράτεια στερούνται ηλεκτρικού ρεύματος επειδή αδυνατούν να πληρώσουν τον λογαριασμό, και το βράδυ βολεύονται με κεριά  -  αν υπάρχουν  - και ξυλιάζουν κάτω απ' αυτό το διαβολεμένο κρύο.
   Και αυτός ο φουσκωτός παππούς με το ηλίθιο γέλιο.... ο λεγόμενος Αη Βασίλης, ρατσιστής, εκπρόσωπος της μεγαλοαστικής, αστικής αλλά και μικροαστικής τάξης, κουβαλάει τσουβάλια παιχνίδια εκεί που υπάρχει φαγητό ρούχα, διασκέδαση...Τα παιδιά των χωρών του τρίτου κόσμου δεν τα σκέφτηκε ποτέ, ούτε τα παιδιά της Παλαιστίνης και της Συρίας, ούτε τα παιδιά της Αφρικής που πεθαίνουν από έλλειψη εμβολίων – για την ιστορία 1 ευρώ το ένα,-
 
Αχ αμ δεν φταίς, εσύ αλλά εμείς που σε ενσσωματώσαμε στα δικά μας έθιμα.Εσύ, κατά πως παραμυθιάζονται, είσαι από το Ροβανιέμι – ένα χωριό στη Λαπωνία κοντά στον Βόρειο Πόλο. Πώς ταξίδεψες μέχρις εδώ: Ποιός τάρανδος σε έφερε στο εύκρατο κλίμα της χώρας μας: Ας ήσουνα δίκαιος τουλάχιστον...! Αλλά για πολλά παιδάκια δώρο θάτανε ένα πιάτο ζεστό φαγητό... Δεν είναι όμως... Σημεία των καιρών θα μου πείτε. ΟΧΙ. Σημεία της εκμετάλευσης, της ανικανότητας του ωχαδελφισμού, του " αφού έχω εγώ, τί με νοιάζει για τους υπόλοιπους". ΄Ολα αυτά αφορούν αυτούς που ο Ελληνικός Λαός επέλεξε να τον κυβερνάει. Ο Λαός δεν μπόρεσε να προείδει την πολτική, την κοινωνική και ηθική κρίση που θα επέρχονταν από την ανοιχτή κρίση της κρατικής εξουσίας.
 
Πώς θα λύσει ο Λαός το "γόρδιο δεσμό":
 
Μόνο άν τον κόψει μπορεί. Μπορούν να τον κόψουν οι διαθέσιμοι, οι απολυμένοι, οι άνεργοι νέοι και νέες, η εργατική τάξη – υπάρχει κι ας λένε ότι δεν υπάρχει –.
Μπορεί να κόψει το γόρδιο δεσμό μόνο ο Λαός που στενάζει υπό το καθεστώς των μνημονίων δραστικά, από τα κάτω και τα αριστερά,  επαναστατικά, όχι με ημίμετρα, και όχι με διαπραγμάτευση στη διαπραγμάτευση.
 
   Οι αστικές δυνάμεις και αυτοί που ψαχνουν τάχα πρός τα αριστερά μάλλον για να μην χαθούν από το πολιτικό προσκήνιο, μόνο κακό κάνουν στην Αριστερά με το πραγματικό της νόημα.
   Τώρα στα μεθεόρτια, φίλοι μου. Ακούσαμε τον κανιβαλίζοντα κ. Σαμαρά να μας λέει ότι οι άλλοι  και  εννοεί απαξάπαντες τους Αριστερούς, θέλουν να γκρεμιστεί το δέκα χιλιομέτρων (10.000 μ) αγκαθωτό συρματοπλεγμα στον  Εβρο." Δεν είμαστε καλά είπε, δηλ. να μπαίνουν οι λαθρομετανάστες, να τους δίνουμε άσυλο, χαρτιά, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη". ΄Ακουσον – άκουσον. Ο κανίβαλλος το είπε με σαρκαστικό τρόπο.
 
Κε. Πρωθυπουργέ μου δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι, ούτε λαθρομετανάστες, υπάρχουν μόνο άνθρωποι και κάποιοι λαθραίοι Πρωθυπουργοί όπως η αφεντιά σας. Οι μετανάστες δεν ξώκυλαν εδώ για διακοπές, τους έδιωξαν οι πόλεμοι, η εκμετάλευση, το τέρας του καπιταλισμού. Νόμισαν οτι εδώ θα βρούνε την Γή της Επαγγελίας  που μεταφράζεται σε ένα κομμάτι ψωμί. Αλλά πού να το καταλάβεις Πρωθυπουργέ μου, η ιδεολογία σου, οι αρχές σου, το ότι είσαι εγγονός της Πηνελόπης Δέλτα –κάτι τρέχει στα γύφτικα – δεν συνάδουν στο να το καταλάβεις. ΄Οταν πάλι εκλεγείς – Χριστός και Απόστολος – άσε τον κοσμάκη που θα περνάει στον Ελλαδικό Χώρο να ψοφάει σαν το σκυλί στ' αμπέλι, αβοήθητος, θύμα του κι αυτός της κρίσης του καπιταλισμού που προσπαθεί να πιαστεί από τα μαλλιά του. Ο κανιβαλισμός σ' όλο του το μεγαλείο. Ανατριχιάζετε : Μόνο: Διαρρηγνύετε τα ιμάτια σας: Μόνο : Κλαίτε: Μόνο: Η απάντηση στην κάλπη.
 
  Δυνατή Αριστερά – Αντικαπιταλιστική Αριστερά  για να μπορέσει το κίνημα να πιέσει τα τέρατα. Σκέφτηκα ύστερα από όλα αυτά πως ο κ. Πρωθυπουργός πρέπει να βρεί δεκα  εκατομμύρια (10.000.000) καλαμάκια, να κάνει μια τρυπούλα στο λαιμό του κάθε ' Ελληνα και να ρουφάει και το αίμα μας επί της ουσίας ως νέος Δράκουλας, γιατί   μέχρι τώρα μας ρουφάει μόνο χρήματα.
 
   Τί μπορεί να γίνει:
 
   ΄Ενα μαζικό επαναστατικό, μαχόμενο κίνημα.. αυτό της εργατικής τάξης, στους χώρους δουλειάς, στους δρόμους, και στα Πανεπιστήμια. Αλλά προπαντός στις κάλπες. Μέσω αυτών μπορούμε να διεκδικήσουμε πρός το παρόν την ζωή μας που μας την έχουν κλέψει, το σίγουρο πιάτο φαγητό, το σχολείο των παιδιών και εγγονών μας, αλλά πάνω από όλα την ποδοπατημένη αξιοπρέπεια μας.
 
                                                   ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
 
                     ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ, ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ  -  ERNESTO GUEVARA CHE'
 
                                                 ΛΕΝΑ ΖΑΧΑΡΗ – ΑΝΤΩΝΑΤΟΥ
 
ΥΓ: Για τον Γιωργάκη θα τα πούμε άλλη φορά γιατί με έπιασε νευρικό γέλιο και δεν μπορώ να συγκεντρωθώ.