Μικέλης Μαφρέδας: Ιμπεριαλιστική επέμβαση της « πολιτισμένης» Δύσης στη Συρία

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 31 Αυγούστου 2013 11:47

Γράφει ο Μικέλης Μαφρέδας Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σπαρτιών Η γνωστή συμμαχία των προθύμων ΗΠΑ, Ισραήλ, Αγγλία, Καναδάς, Γαλλία (που πάντα χώνει τη μύτη της στις πρώην αποικίες της), συνεπικουρούμενοι από τα «τσιράκια» τους (Ελλάδα και Κύπρος), που πάντα διευκολύνουν την κατάσταση, ετοιμάζονται να χτυπήσουν την Συρία.Θέλουν και εκεί να «φέρουν τη Δημοκρατία» μετά την Αίγυπτο, Τυνησία, Λιβύη, Αφγανιστάν, Ιράκ κλπ.

Ξέροντας ότι είναι προβοκάτσια τα χημικά, όπως στο Ιράκ, παρουσίασαν δέκα σαπιοσωλήνες ύδρευσης λέγοντας πως ο Σαντάμ έχει πυρηνικά όπλα, τώρα πιθανότατα θα παρουσιάσουν δέκα παλιοντενεκέδες δήθεν με χημικά για να δικαιολογήσουν την επέμβαση.

Και ο πατέρας Ασαντ και ο αγγλομορφωμένος γιός δεν είναι άγιοι, όπως και ο Σαντάμ Χουσεϊν, ηγούντο του κόμματος Μπααθ, που προσπάθησε να δώσει σε αυτές τις χώρες μία ανεξαρτησία, αξιοπρέπεια και εκμετάλλευση από τους ίδιους των φυσικών τους πόρων.
Κυβέρνησαν βέβαια δια ροπάλου, μετά την αποικιοκρατία των Γάλλων στην περιοχή, περιόρισαν το σκληρό Ισλάμ και καθιέρωσαν ένα ανεκτικό σύστημα σε αυτό το μωσαϊκό λαών και θρησκειών.

Να σημειώσω εδώ, ότι στο Ελ Χαμιντιέ στη Συρία, υπάρχουν ελληνόφωνα χωριά, υπάρχει πατριαρχείο και όλα τα δόγματα, Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι, (Ορθόδοξοι, Καθολικοί, Κόπτες, Αλεβίτες, Δρούζοι κλπ), που διαβιούν ειρηνικά. Τώρα να δούμε τι θα γίνει μετά την επέμβαση της «Χριστιανικής Δύσης».

Θέλω επίσης να σημειώσω, ότι και στο γειτονικό Ιράκ, επί Σαντάμ, χριστιανός ήταν ο υπουργός εξωτερικών . Ακόμη και στο θεοκρατικό Ιράν, υπάρχει θρησκευτική δραστηριότητα των ορθοδόξων, γίνονται εκλογές εθνικές και τοπικές , η ψήφος είναι από τα 16, οι γυναίκες σπουδάζουν και είναι μέλη της Εθνοσυνέλευσης, ενώ υπάρχει και βουλευτής που πρόσκεινται στο αρχαίο δόγμα του Ζωροαστρισμού.

Σε αντίθεση με τους συμμάχους των ΗΠΑ στην περιοχή (Σαουδική Αραβία, Μπαχρέιν, Κατάρ, Κουβέιτ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ακόμη και στην Ιορδανία), που αν δεν με απατά η μνήμη μου δεν έχουν γίνει ποτέ εκλογές, ενώ είναι γνωστό το πώς συμπεριφέρονται στις γυναίκες.

Επίσης η καπιταλιστική Ρωσία δεν έχει καμία εμπιστοσύνη και σε πουλάει για ένα πετρελαϊκό συμβόλαιο. Αυτό θα κάνει και στη Συρία, παρόλο που διαθέτει και στην Ταρτούς ναυτική βάση.

Θέλω επίσης να αναφέρω και για τη στάση Ελλάδας και Κύπρου. Η χώρα μας έχει μακρά ιστορία εξυπηρετήσεων σε τυχοδιωκτισμούς των συμμάχων, από την εκστρατεία στην Κριμαία, Κορέα, αλλά και τα τελευταία χρόνια σε Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Σομαλία κλπ.

Για την Κύπρο έχω να πω, πως δεν κατέχει μόνο η Τουρκία παράνομα τμήμα του εδάφους της, παράνομα κατέχει και η Αγγλία το 10% περίπου ως στρατιωτική βάση, που πάντα χρησιμοποιείται λόγω της γεωγραφικής θέσης για τους τυχοδιωκτισμούς των Ιμπεριαλιστών στην περιοχή.

Ο δήθεν αριστερός Χριστόφιας με το κόμμα του, όσο ήταν στην εξουσία δεν άρθρωσε λέξη, για το στρατό κατοχής της Αγγλίας στην χώρα του μόνο προστάτευε τα χρήματα των Ρώσων ολιγαρχών, ενώ κόντεψε να τινάξει το νησί στον αέρα πουλώντας εκδούλευση στη Δύση, κατασχέτοντας όπλα που είχαν προορισμό τη Συρία και δεν φρόντισε καν να τα προστατέψει από τη θερμοκρασία.

Οι Ιμπεριαλιστές και ντόπιοι συνεργάτες τους, το μόνο που καταλαβαίνουν είναι να τους φέρεσαι όπως φέρονται και αυτοί. Μόνο με δυναμικό αγώνα των λαών θα απομακρυνθούν από κάθε χώρα και θα συντριβούν, ας τολμήσουν οι Γάλλοι να εμφανιστούν στην περιοχή της Ινδοκίνας, όπου εκεί ήταν ο μεγάλος Χο Τσι Μινχ που τους εκδίωξε για πάντα.
Ας τολμήσουν να επιτεθούν στην Κίνα ή την Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας, θα λάβουν την απάντηση που πρέπει με τα όπλα που πρέπει.