Πρωτοπρεσβύτερος Δρ Ιωάννης Μεσολωράς: ''Αθλιότης, Αθλιοτήτων, τα πάντα Αθλιότης''

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2024 20:17

Πρωτοπρεσβύτερος Δρ Ιωάννης Μεσολωράς: ''Αθλιότης, Αθλιοτήτων, τα πάντα Αθλιότης''

Γράφει ο Πρωτοπρεσβύτερος Δρ Ιωάννης Δ. Μεσολωράς

Εμείς εμάθαμε στον κόσμο πώς να ζει εμείς θα τον μάθουμε και πώς να πεθαίνει, είχε γράψει σε ανοικτή επιστολή στον Χίτλερ, όταν προσέβαλε την πατρίδα μας, ο εκδότης της Καθημερινής Άγγελος Βλάχος. Και εννοούσε ότι οι ίδιοι Έλληνες που έδειξαν στο κόσμο το ζειν με τη σοφία τους και την πίστη στο Χριστό ήσαν έτοιμοι, προασπίζοντάς τα, να πεθάνουν.

 Σήμερα οι περισσότεροι πατέρες του Έθνους που κλήθηκαν να προασπιστούν την πατρίδα, την θρησκεία και την οικογένεια έρριψαν την ασπίδα, και αποφάσισαν να πεθάνουν ηθικά προκειμένου να μη χάσουν το χρήμα και τη δόξα τους. Ο σημερινός Χίτλερ είναι δύσκολος αντίπαλος, μια αναμέτρηση μαζί του σημαίνει απώλεια των πάντων. Και έκριναν ότι αν πεθάνει η πατρίδα, μη υπάρχοντος αντικειμένου, δεν υπάρχει λόγος να πολεμήσουν. Και την έσπρωξαν στον θάνατο, άδοντες και ψάλλοντες φάλτσα και κακόηχα ύμνους στην δημοκρατία! την αγάπη! την ισότητα! την δικαιοσύνη! το δικαιωματισμό! και τα εξής τα της ανοίας ρητά. (Μ. Κανών ωδή Θ΄). Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί !

Των οικιών ημών εμπιπραμένων ημείς άδετε. Η φυγή των νέων μας, η αδυναμία να συστήσουν νοικοκυριά λόγω της οικονομικής δυσπραγίας, οι εκτρώσεις, η μείωση των γεννήσεων, η από-ιερωποίηση του θεσμού του γάμου, ο εχθρός που είναι ante portas δεν τους ανησυχούν τους πατέρες του Έθνους, αφού με τους γάμους των ομοφυλοφίλων και την κατασκευή παιδιών και εισαγωγή τους από το εξωτερικό με τις παρένθετες μητέρες, θα πολλαπλασιάσουν το έθνος μας, και αν είναι και αγόρια (Κασελάκης) θα ενισχύσουν και τον στρατό μας!

Σήμερα οι πατέρες του έθνους έμαθαν στον κόσμο το πώς πεθαίνει η Ορθόδοξη Ελλάδα. Και οι πολιτισμένοι! της Ευρώπης πανηγυρίζουν, και ο πρωθυπουργός μας ευτυχής ανάμεσα στους ομότροπους του ενασμενίζεται στα σαλόνια της Ευρώπης και χαίρεται και καυχάται που ακούει να λένε ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη Ορθόδοξη χώρα που καθιέρωσε τον γάμο των Ομοφυλοφίλων. Και ζηλεύουν τα εκατομμύρια των ορθοδόξων Σλαβορώσων που τους πήραμε την πρωτιά! και σκάνε από τη ζήλεια τους οι Μουσουλμάνοι! και οδύρονται οι Ασιάτες! και μελαγχολούν οι Αφρικανοί που δεν έχουν τέτοιους ηγέτες και τέτοιο πολιτισμό!

Οι χειρούργοι (sic) της Ελληνικής Βουλής σήμερα θανάτωσαν για δεύτερη φορά τους δύο μεγάλους άνδρες του Έθνους μας, τον Σωκράτη και τον Χριστό [1] και σκότωσαν με επώδυνη έκτρωση το ιερό κύημά των, την ελληνοχριστιανική παράδοση, ενώ ζωοποίησαν τον Κασελάκη και τον-την σύζυγό του, τελούντες εν αναμονή των αποκυημάτων τους! Κατάργησαν το αρχαιοελληνικό «ομολογουμένως τη φύσει ζειν» και ψήφισαν το ομολογουμένως τω παρά φύσει ζειν.

Κομπλεξικοί ευρολιγούρηδες που κουρέλιασαν το Ελληνικό περήφανο ήθος, το παράδειγμα των λαών, και εζήλωσαν τους των πέλας ανήθικους νόμους. Για θυμηθείτε τον Περικλή που καυχόμενος για το μεγαλείο της δημοκρατικής Αθηναϊκής Δημοκρατίας έλεγε: Χρώμεθα γαρ πολιτεία ου ζηλούση τους των πέλας νόμους παράδειγμα μάλλον αυτοί όντες τισιν ή μιμούμενοι ετέρους, (Θουκυδίδης Περικλέους Επιτάφιος Β 37) και πέστε μας: εσείς μπορείτε το ίδιο να καυχηθείτε σαν το ηγέτη της Αθηναϊκής Δημοκρατίας; Ναι μπορείτε! το είδαμε, και μαζί σας μπορεί και η Πρόεδρος της σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας σας!

Και όταν η εκκλησία μίλησε, ο πρωθυπουργός από του βήματος της Βουλής περιφρονητικά με το περίφημο ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς, την απώθησε στο περιθώριο να ανάβει λαμπάδες και να καίει λιβάνια, ξεχνώντας ότι μαζί μαυτήν βάζει στο περιθώριο και τα πλήθη των πιστών, οι οποίοι την εμπιστεύονται και αγαπούν τους παπάδες, και που εμείς υπάρχουμε γιατί αυτοί μας θέλουν. Η διαφορά μας κ. Πρωθυπουργέ είναι ότι εσύ είσαι πρόσκαιρος, ενώ εμείς είμαστε αιώνιοι και ισόβιοι, θεματοφύλακες της ιστορίας και του Έθνους, που το αναδείξαμε με του Χριστού την πίστη σε ένδοξο και άγιο και το κρατήσαμε ζωντανό σε δύσκολα χρόνια για το βρεις εσύ σήμερα και να ηνιοχεύεις του υπέροχου λαού του, ποδηγετώντας μάλιστα κάποιους από τους εκλεκτούς (εκλεγμένους) βουλευτές του, που κατάντησαν βολευτές και που εμφανίστηκαν στη βουλή πεδικλωμένοι και με ερμαφρόδιτο λόγο να προσπαθούν αγωνιωδώς να πείσουν ότι είναι παραδοσιακοί! και καλοί οικογενειάρχες! πατριώτες και πιστοί ορθόδοξοι, επικαλούμενοι και ιερατικές καταφύσεις, …και μια παπαδιά θεολογικές! Και έδειχναν μεν οι ταλαίπωροι τα ενδόψυχά τους, μα στο τέλος μια αόρατη δύναμη τους ανάγκαζε να κάνουνε κωλοτούμπες. Κατά τα υπόλοιπα «…και όνομα μεν δια το μη ες ολίγους, αλλ’ εις πλείονας οικείν δημοκρατία κέκληται» (Θουκυδίδης Β.37) η χώρα της οποίους ηγείσαι.

Τώρα τι κάθουμε και λέω; Την υπόληψή σου νάχω και ας σε πάρει ο Διάολος, είχε πει ο Λασκαράτος, με άλλα λόγια: την ψήφο σου να΄χω και ας …Δυστυχώς οι Καργάκοι και οι Μεταλληνοί λιγοστεύουν, αλλά έχει ο Θεός …γιατί όπως έλεγε και ο πασάς που σούβλισε τον Αθανάσιο Διάκο: Η Αφρική δεν έπαυσε τους λέοντας γεννώσα, μήτηρ ηρώων δυστυχώς και η Ελλάς υπάρχει. (ευτυχώς για τη Ελλάδα).

Ό,τι γκρεμίζουν όσοι αρνήθηκαν την γαλακτοτροφούσα μάνα τους και την αντικατέστησαν με άλλη παρένθετη θα τα ξαναφτιάξουν αυτοί που της υποσχέθηκαν: Μάνα που με γέννησες και μ’ έχεις αναθρέψει μέσ’ την πίστη του Χριστού πούχες και συ λατρέψει- μάνα μου την πίστη σου και ΄γω θα τη κρατήσω μές’ στο φως που σ’ έλουσε θέλω και γω να ζήσω.

Η Ελλάδα δεν ανήκει σ΄αυτούς που πυρπολούν τα ιερά και τα όσιά της. Απολαύστε οι σύγχρονοι Ηρόστρατοι τα αποκαΐδια των ιερών που κάψατε και αναπαυτείτε στα μέγαρά σας και τα σαλόνια της Ευρώπης, μέχρι να πάτε σπίτια σας, και αφήστε την Ελλάδα στους παπάδες και τους ζευγάδες. Κολοκοτρώνηδες και Παπαφλέσσες την κράτησαν και όχι βουτυρόπαιδα και κολεγιόπαιδα. Ξύπνα λαέ, ξύπνα παπά! (Αυγ. Καντιώτης) !

Υ Γ. Και τώρα που καθαρίσατε! με τους παπάδες κοιτάξτε να καθαρίσετε και με τους ζευγάδες που έρχονται στην Αθήνα.

 

[1] Όταν ο Σωκράτης επεχείρησε να υψώση τους ανθρώπους εις τας ηθικάς αληθείας του νοερού κόσμου, οι άνθρωποι τον ετιμωρήσανε με θάνατο. Όταν ο Χριστός επεχείρησε να υψώση τους ανθρώπους εις τας ηθικάς αληθείας του νεοερού κόσμου, οι άνθρωποι τον ετιμωρήσανε με θάνατον. (Α. Λασκαράτος Στοχαμοί).