Σωτήρης Σάρλος: Ο απόηχος των δημοτικών εκλογών Οκτωβρίου 2023

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2023 08:45

Σωτήρης Σάρλος: Ο απόηχος των δημοτικών εκλογών Οκτωβρίου 2023

 Οι δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023 πέρασαν  και  μέσα από  αυτή την εκλογική αναμέτρηση νικητής  των εκλογών ήταν η Δημοτική Συμπολιτεία Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο οποίος έλαβε την ψήφο  και την εντολή των συνδημοτών μας ως ο πλέον κατάλληλος για να συνεχίσει το έργο του της προηγούμενης τετραετίας του αλλά   και να δημιουργήσει νέες υποδομές για το μέλλον αυτού του τόπου.

    Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση είχα τη τιμή να είμαι στο ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Συμπολιτείας  για την τοπική κοινότητα Αργοστολίου..Δεν έχει σημασία αν για λίγους μόνο  σταυρούς δεν εισήλθα στο τοπικό συμβούλιο γιατί αντικειμενικός σκοπός ο ΑΝΣΚ (όπως θα λέγαμε με στρατιωτική ορολογία)για μένα και φαντάζομαι για όλους τους συνυποψηφίους μου ς ήταν η εκλογική νίκη  της Δημοτικής Συμπολιτείας.

     Καθ  όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου συνομίλησα με αρκετούς φίλους και  φίλες και επειδή ουδείς αναμάρτητος όπως συνηθίζεται να λέμε θρησκευτικά, λέω και εγώ πολιτικά  ουδείς χωρίς παράπονο.

    Μερικά εξ αυτών  ήταν υπερβολικά και εκτιμώ χωρίς την δική τους φωνή αλλά με την  φωνή  της μάζας και άλλα που ενδεχομένως να μπορούν  να πραγματοποιηθούν τώρα ( μετεκλογικά)  και προφανώς θα ευρίσκονται  και στην ατζέντα για την ερχόμενη πενταετία. 

    Εύκολο όμως είναι να λέμε, γιατί αυτό δεν έγινε,γιατί το άλλο, αλλά αγαπημένες φίλες και φίλοι στην ζωή να μην κοιτάμε μόνο το δένδρο ΑΛΛΑ το δάσος.

   Μέσα σε αυτά τα παράπονα βρέθηκα κι εγώ αποδέκτης και ανεξαρτήτως εισόδου η όχι στο τοπικό συμβούλιο έχω πει στον εαυτό πως οφείλω να βοηθήσω για την ικανοποίηση των παραπόνων που σκοπό έχουν, ως είναι φυσικό, το κοινωνικό όφελος.

         Προσωπικά για μένα,γιατί έτσι έχω γαλουχηθεί, δεν έχει σημασία αν είσαι εκτός συμβουλίων. Σημασία έχει να υποστηρίζεις τον συνδυασμό για τον οποίον "εκτέθηκες" στην τοπική κοινωνία και να μπορείς μέσα από τον συνδυασμό σου αλλά και τη δική σου δυναμικότητα να βοηθάς την κάθε συμπολίτισσα και κάθε συμπολίτη με γνώμονα πάντα το γενικό καλό.

        Μέσα από όλα αυτά   θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τις συμπολίτισσες μου αλλά και τους συμπολίτες μου που με τίμησαν με την ψήφο τους και τους λέω πως η κοινωνική-πολιτική  δράση ενός  υποψηφίου πολιτευτή ή δημοτικού-τοπικού συμβούλου  δεν σταματά ανεξαρτήτως εκλογής του ή μη.

       Τελειώνοντας αυτές τις λίγες γραμμές επιθυμώ  να ευχαριστήσω και τον Δήμαρχο μας κ.Θεόφιλο Μιχαλάτο που με τιμά όλα αυτά τα χρόνια  να βρίσκομαι στους εκλογικούς του αγώνες.

                                           Σας ευχαριστώ όλες και όλους.

                                                                                         Σωτήριος Διον.Σάρλος

                                                                                          Αξκός εν αποστρατεία