Σκέψεις για την προεκλογική εκστρατεία της κ. Κράτσα - Τσαγκαροπούλου

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2023 09:29

Σκέψεις για την προεκλογική εκστρατεία της κ. Κράτσα - Τσαγκαροπούλου

Για πρώτη φορά από τη θέσπιση του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης Β’ βαθμού, σε επίπεδο Περιφέρειας, παρατηρούμε με θαυμασμό την παρέλαση μεγάλου αριθμού Υπουργών σε μια προεκλογική εκστρατεία. Κάθε μέρα κι άλλη ή/και άλλος Υπουργός εμφανίζεται παρά τω πλευρώ της νυν και υποψηφίας Περιφερειάρχου Ιονίων Νήσων, κ. Ρόδης Τσαγκαροπούλου-Κράτσα!

Παρατηρώντας αυτή την παρέλαση καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι σύσσωμη η Κυβέρνηση έχει βάλει στοίχημα με τον εαυτό της να επανεκλεγεί η κ. Τσαγκαροπούλου-Κράτσα ως Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.

Είναι δε τόσο κραυγαλέο αυτό, που αναρωτιόμαστε αν παρόμοιες παρελάσεις έχουν οργανωθεί σε άλλες Περιφέρειες, έστω και σε αυτές που επλήγησαν από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές (Θεσσαλία, Αν. Μακεδονία-Θράκη, Στερεά Ελλάδα, Νότιο Αιγαίο), ή η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ιδιαιτέρως η νυν Περιφερειάρχης έχουν το αποκλειστικό προνόμιο!

Το επόμενο ερώτημα που προκύπτει αβίαστα είναι, ΓΙΑΤΙ; Τί κεντρίζει τόσο το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης στην επανεκλογή της κ. Τσαγκαροπούλου-Κράτσα; Γιατί η κ. Τσαγκαροπούλου-Κράτσα επιστράτευσε ΟΛΗ την Κυβέρνηση για την επανεκλογή της; Κινδυνεύει να μην επανεκλεγεί; Κι αν κινδυνεύει να μην επανεκλεγεί, γιατί;

ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΕ ΑΡΚΕΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΗΣ;

ΔΕΝ ΕΠΕΙΣΕ ΤΟΥΣ ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΟΤΙ ΠΡΟΑΣΠΙΖΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ; ΔΕ ΣΤΑΘΗΚΕ ΠΛΑΪ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΟΥΣ;  (ΙΑΝΟΣ, ΜΠΑΛΟΣ)

ΔΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ; (π.χ. ΣΕΙΣΜΟΙ 2014 και 2015 στην Κεφαλονιά και στη Λευκάδα)

ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΝΟΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ; (π.χ. Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις-ΟΧΕ, Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη-ΒΑΑ, Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης της ΠΙΝ 2014-2020)

Η κ. Τσαγκαροπούλου-Κράτσα ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ για ΜΙΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ. Κατά τη διάρκεια της τετραετίας αυτής θα έπρεπε να έχει να δείξει ολοκληρωμένο έργο, τέτοιο ώστε να μη χρειάζεται η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ!

Αντ’ αυτού, μάλλον το έργο της κ. Τσαγκαροπούλου-Κράτσα περιορίζεται στην ολοκλήρωση έργων προηγούμενων Περιφερειακών Αρχών και σε ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ για την επιδιωκόμενη επόμενη θητεία της. ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙ!

Δεν είναι τυχαίο ότι στις 7 Ιουλίου 2023 ανακοινώθηκε ότι ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να την αποσύρει από υποψήφια για την ΠΙΝ, απόφαση που αναιρέθηκε λίγες μέρες μετά με προσωπική ανακοίνωση του Πρωθυπουργού παρουσία της κ. Τσαγκαροπούλου-Κράτσα; Τί μεσολάβησε δε μάθαμε ποτέ! Φήμες μόνο για υψηλές παρεμβάσεις! Φήμες όμως, οι οποίες γίνονται αποχρώσες ενδείξεις μετά την πρόσφατη Κυβερνητική πρεμούρα!

Κι εδώ προκύπτει ένα ακόμα ερώτημα: Τί εικόνα δίνει η Κυβέρνηση με αυτή την επιμονή σε ένα πρόσωπο, το οποίο δεν παρουσίασε έργο προς όφελος των πολιτών στο αξίωμα που του ανατέθηκε; Κι άλλο ένα ερώτημα: Πόσο ελεύθεροι καθίστανται οι πολίτες να κρίνουν και να αποφασίσουν για το ποιός είναι ο καλύτερος για τον τόπο του, όταν η Κυβέρνηση, δηλαδή η Εξουσία, ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΟΣΟ ΕΝΤΟΝΑ ΤΗΝ

-ΚΑΤΑ ΚΟΙΝΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ-ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ;

Συμπέρασμα: Η κ. Τσαγκαροπούλου-Κράτσα παρουσίασε επί μια τετραετία μηδενικό έργο! Στην ουσία, παρουσίασε ΕΝΔΕΙΑ ΕΡΓΟΥ! Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα την

μη επανεκλογή της ως Περιφερειάρχου στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Ο Πρωθυπουργός γνωρίζοντας την πραγματικότητα προσπάθησε να την αποσύρει. Η προσπάθεια δεν τελεσφόρησε για ΑΔΗΛΟΥΣ λόγους και πάντως όχι επειδή ο Πρωθυπουργός έκανε λάθος εκτίμηση για το έργο της κ. Τσαγκαροπούλου-Κράτσα. Από τότε η Κυβέρνηση έχει αποδυθεί σε ολομέτωπο αγώνα ενίσχυσης της υποψηφιότητας της κ. Τσαγκαροπούλου-Κράτσα, ίσως με ένταση μεγαλύτερη από ότι σε οποιαδήποτε άλλη Περιφέρεια της Χώρας, ακόμα κι εκεί που θα έπρεπε να έχει ενσκήψει περισσότερο.

Με απλά λόγια: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ «ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ» ΝΑ ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΕΙ Η κ. ΤΣΑΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΚΡΑΤΣΑ

Και το τελευταίο ερώτημα: ΤΙ ΘΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ; ΘΑ ΕΝΔΩΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΘΗΤΕΙΑ, ΠΕΝΤΑΕΤΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ, ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ, ΑΠΡΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗΣ; ΤΙ ΕΧΕΓΓΕΙΑ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η κ. ΤΣΑΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΚΡΑΤΣΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥ;

ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑ!!!

Γεράσιμος Δ. Μακρής

Οικονομολόγος – Οικονομικός Σύμβουλος


Ετικέτες: