Αγαθάγγελος Γεωργακάτος : "Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στη Σταυρούλα και στη Γυναικεία Χορωδία!"

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2022 09:39

Αγαθάγγελος Γεωργακάτος : "Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στη Σταυρούλα και στη Γυναικεία Χορωδία!"

Είναι παραμονή Χριστουγέννων του 2022 και μόλις επέστρεψα από την Καθολική Εκκλησία στο Λιθόστρωτο όπου είχα πάει για να παρακολουθήσω την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας του Δήμου Αργοστολίου.

Ψάχνω να βρώ τις σωστές λέξεις  για να περιγράψω με ακρίβεια το άκουσμα και την επίδραση που είχε σε όσους βρισκόμασταν  εκεί. Και έχω καταλήξει στις παρακάτω λέξεις :

Τα τραγούδια γνωστά , απλά, Χριστουγεννιάτικα , ταιριαστά στο πνεύμα της ημέρας , από αυτά που ακούγονται χρόνια τώρα και εδώ και σε όλο τον κόσμο. Η Άγια Νύχτα ,Γιορτινά τραγούδια , Το έλατο   και μέρη Λατινικής Λειτουργίας , συνηθισμένα για ετούτες τις ημέρες . Θα μπορούσε να ήταν μία απλή συνηθισμένη Χριστουγεννιάτικη συναυλία.  

Ευτυχώς όμως ΔΕΝ ΗΤΑΝ . 

Η  σοβαρότητα της εικόνας του συνόλου,  η απλότητα της εκφοράς του ήχου και  η ζεστασιά  που μετέδιδε  η κοινή ομαδική  προσπάθεια των χορωδών να  συνταυτιστούν  στην ηχητική λεπτομέρεια , δημιούργησαν μία ατμόσφαιρα  καθηλωτική , καθόλου  αυτονόητη ούτε συνηθισμένη σε τέτοιες συναυλίες στο νησι μας . 

Η αποψινή συναυλία ,  μας  έκανε να ελπίζουμε ότι  μπορούν να παραχθούν όμορφα πράγματα  στον τόπο μας , όταν η γνώση , η ικανότητα , το μεράκι, το ταλέντο και η σοβαρότητα  συναντηθούν  στο ίδιο  μέρος και στον ίδιο χρόνο σto πρόσωπο που καθοδηγεί μια ομάδα . 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση  η ομάδα είναι η Γυναικεία  Χορωδία του Δήμου μας και το πρόσωπο που την καθοδηγεί  είναι η Σταυρούλα Πολλάτου. 

ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ και ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ  για το αποψινό άκουσμα - δώρο.

Σας ευχαριστούμε όλες  

Σε ευχαριστούμε Σταυρούλα 

Σας παρακαλούμε πολύ , μη σταματάτε 

 


Ετικέτες: