Αυξήσεις «φωτιά» για τις επιχειρήσεις στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς με το πέρασμα στη FRAPORT

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 23 Απριλίου 2017 19:13

Αυξήσεις «φωτιά» για τις επιχειρήσεις στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς με το πέρασμα στη FRAPORT

Από τον Χρήστο Λαμπράκη

Αναμορφώνεται πλήρως η τιμολογιακή πολιτική στο αεροδρόμιο Κεφαλονιάς, και τα  υπόλοιπα 13 περιφερειακά αεροδρόμια  στον τομέα της λειτουργίας επιχειρήσεων εντός του χώρου.

Μετά το πέρασμα στην κοινοπραξία της FRAPORT , η οποία δεν είναι Ελληνικό Δημόσιο και λειτουργεί με βασικό κίνητρο το κέρδος , τα καταστήματα όπου φιλοξενούνται θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη καθώς το νέο κόστος ενοικίασης είναι πολύ υψηλότερο.

Οι αυξήσεις ξεκινούν από τα 1.500 ευρώ το μήνα και φθάνουν σε ακόμη πολύ μεγαλύτερες τιμές.

Για παράδειγμα, μια εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων θα πρέπει να καταβάλει μηνιαίο μίσθωμα σημαντικά υψηλότερο από τις 3.500 ευρώ περίπου που κατέβαλε στο παρελθόν, ενώ παράλληλα θα πρέπει να δίνει και ένα ποσοστό επί του τζίρου της στη FRAPORT !

Ο νέος ιδιοκτήτης θα μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να ελέγχει τα οικονομικά του ενοικιαστή καθώς θα έχει λόγο επί των κερδών του ενώ όλες οι εταιρείες που χρησιμοποιούν χώρους του αεροδρομίου θα πρέπει να έχει τέτοια νομική σύσταση ώστε να τηρούν ισολογισμούς.

Για την περίπτωση βέβαια των εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων, λόγω του ισχυρού ανταγωνισμού και της πληθώρας επιλογών, τόσο εντός του αεροδρομίου, όσο και σε άλλες περιοχές, οι άνθρωποι του χώρου εκτιμούν ότι οι τιμές ενοικίασης λογικά θα διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα, κάτι που δεν είμαστε βέβαιοι αν θα συμβεί με τα καταστήματα εστίασης.

Να επισημάνουμε τέλος ότι το χρονικό διάστημα των συμβάσεων μεταξύ ενοικιαστών και αεροδρομίου είναι μόλις ένας χρόνος, κάτι που σε συνδυασμό με την επερχόμενη ανανέωση στο αεροδρόμιο αυξάνει τις πιθανότητες μελλοντικά να δούμε νέες επιχειρήσεις , πολυεθνικές ή εγχώριες.