Συνεργασία Κεφαλονιάς με Κολωνία

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016 11:39

Συνεργασία Κεφαλονιάς με Κολωνία

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώνεται το Πρόγραμμα Φιλοξενίας Φοιτητών και Εκπαιδευτών από την Κεφαλονιά στην Κολωνία.



Στα πλαίσια της περαιτέρω ανάπτυξης και αξιοποίησης του συγκεκριμένου Προγράμματος, ο Α/Δήμαρχος κ.Ευάγγελος Κεκάτος , εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρο Παρίση , σήμερα Πέμπτη , 10 Μαρτίου 2016, είχε Συσκέψεις - Εργασίας με τις Δημοτικές Αρχές της Κολωνίας και με την Πρόεδρο και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Γερμανο-Ελληνικού Συνδέσμου Επιχειρηματιών.
Του Προγράμματος επιμελείται, σε συνεργασία με τον κ.Κεκάτο, η κ.Alexandra Kullac και υποστηρίζεται ουσιαστικά από την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Γερμανίας.
Συγκεκριμένο απολογισμό της Εκπαιδευτικής δράσης θα γίνει σε ειδική Συνεδρίαση της Τουριστικής Επιτροπής.

 

Στα πλαίσια της ανάπτυξης διεθνών συνεργασιών του Δήμου Κεφαλονιάς με το εξωτερικό, η Δημοτική Αρχή συνεργάζεται και με το Δήμο Κολωνίας στη Γερμανία.

Ήδη ανώτερα Στελέχη του Δήμου Κολωνίας και κλιμάκιο Εκπαιδευτικών και Φοιτητών έχει επισκεφθεί την Κεφαλονιά, αναπτύσσοντας δημιουργικές δραστηριότητες στο Νησί και τώρα από 4 έως 11 Μαρτίου, Φοιτητές , Εκπαιδευτικοί και Επιχειρηματίες από την Κεφαλονιά βρίσκονται στην Κολωνία με έξοδα του εκεί Δήμου, σε ανταπόδοση της επίσκεψης των Γερμανών.

Οι ανωτέρω δράσεις είναι μέρος της Ελληνο-Γερμανικής Συνεργασίας και γίνονται με την οργανωτική ευθύνη του Α/Δημάρχου κ.Ευάγγελου Κεκάτου και της κ.Alexandra Kullack.

Με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση του συγκεκριμένου προγράμματος ο κ.Κεκάτος, την Πέμπτη 10 Μαρτίου θα βρίσκεται στην Κολωνία , όπου έχουν προγραμματισθεί από τις Δημοτικές Αρχές και την κ.Kullack Συσκέψεις Εργασίας με Στελέχη , Παράγοντες και Θεσμικούς Φορείς, έτσι ώστε να αξιοποιηθεί κατά το καλύτερο δυνατόν και προς όφελος και των δύο πλευρών το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Στις συναντήσεις, στο θέμα της προώθησης της ταξιδιωτικής περιήγησης θα συμμετάσχει και ο Γερμανός Ερευνητής , Καθ.Heinz Warnecke, ο οποίος μελετά το Ναυάγιο του Αποστόλου Παύλου στην Κεφαλονιά.

an1




00 inkefalonia general ad 300X250