Δ. Ατσάρος:«Η Τουριστική Επιτροπή Δ. Ληξουρίου, δεν κινείται στους ρυθμούς που θα έπρεπε να έχει κινηθεί - Φέτος έχει βοηθήσει ο εσωτερικός τουρισμός»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021 14:30

Δ. Ατσάρος:«Η Τουριστική Επιτροπή Δ. Ληξουρίου, δεν κινείται στους ρυθμούς που θα έπρεπε να έχει κινηθεί - Φέτος έχει βοηθήσει ο εσωτερικός τουρισμός»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τον Γιώργο Χαλαβαζή και την Ελευθερία Κουλουριώτου μίλησε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης: Δημήτρης Ατσάρος.

Οι ιδιοκτήτες των τουριστικών καταλυμάτων μετά απο μια κακή περσινή χρονιά που η μείωση έφτασε μέχρι και το 70% (!) καλούνται το 2021 να επιχειρήσουν μέσα σε έναν ισχυρό ανταγωνισμό έχοντας σημαντικό έδαφος για να καλύψουν.

Δεδομένης δε της κατάστασης με την πανδημία, η ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού το φετινό καλοκαίρι ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί.

Συνοπτικά ο κ.Ατσάρος ανέφερε:

“Είναι ένα δύσκολο δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι και προβλέπεται ακόμα πιο δύσκολος ο χειμώνας,αν λάβουμε υπόψιν ότι οι πληρότητες αυτή τη στιγμή στο διάστημα που έχουμε ανοίξει και μέχρι να ξεκινήσει την εβδομάδα αυτή η Βρετανική αγορά είναι πάρα πολύ χαμηλές.

Μέχρι στιγμής η εικόνα που έχουμε είναι ότι έχουν ξεκινήσει οι πτήσεις απο την Βρετανία με την Jet2, η TUI που ήταν να ξεκινήσει 25 Ιουλίου το έχει πάει ακόμη πιο πίσω και ξεκινάει αρχές Αυγούστου,οπότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα αυτή τη στιγμή με κάποιες κρατήσεις όσον αφορά ότι πάνε πιο πίσω.

Οι πληρότητες μεχρι στιγμής των αεροσκαφών οι οποίες έχουν έρθει δεν είναι ικανοποιητικές και ελπίζουμε όλοι να έχουμε μια καλύτερη εικόνα τον Αύγουστο μπαίνοντας και οι υπόλοιπες εταιρείες και βέβαια με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας όπως υπάρχουν αυτή τη στιγμή, αύριο δεν ξέρουμε, μπορεί και να αλλάξουν.

Στο ερώτημα αν κάποιοι θα επιχειρήσουν να ταξιδέψουν μετά τον Αύγουστο, αναφέρθηκε στο πρόβλημα με την Βρετανική αγορά από την οποία η Κεφαλονιά είναι εξαρτημένη κατά το 70% και στο ότι είναι πολύ σημαντικό το πως θα κινηθεί επιδημιολογικά η χώρα μας.

Τόνισε ότι η Κεφαλονιά είναι πολύ ψηλά όσον αφορά τους εμβολιασμούς και επιδημιολογικά είναι σε ένα πολύ καλό επίπεδο, όμως όλα αυτά μπορεί να αλλάξουν από μέρα σε μέρα και παρέπεμψε στα όσα συνέβησαν στην Μύκονο και στους διαγνωσθέντες με Κορονοϊό, που δεν έβρισκαν κατάλυμα καραντίνας.

“Αυτά δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος και είναι ντροπιαστικό αυτό το πράγμα για τη χώρα μας” δήλωσε.

Χαρακτήρισε δε αδιανόητο σε ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της Ελλάδος να χάνεται μια ανθρώπινη ζωή(Άσσος) γιατί δεν υπάρχει ένας απινιδωτής, τόνισε την ανάγκη να στελεχωθούν τα πληρώματα του ΕΚΑΒ με διασώστες ,να προσληφθούν γιατροί στο ΓΝ Κεφαλονιάς και να αποκατασταθεί το οδικό δίκτυο(γέφυρα Χειμωνικού) και άλλα σημεία που 10 μήνες μετά τον Ιανό έχουν προβλήματα..

Δεν παρέλειψε δε να αναφερθεί και στις ανοιχτές πληγές που υπάρχουν απο τον σεισμό του 2014.

Ερωτώμενος για την παρέμβαση που έκανε στην Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Ληξουρίου, ανέφερε ότι η Επιτροπή δεν κινείται στους ρυθμούς που θα έπρεπε να κινηθεί, με καθυστέρηση 14 μηνών όπως είπε ξεκίνησε να λειτουργεί, χάθηκε η περσινή χρονιά και την φετινή ενώ περίμεναν κάποιες πρωτοβουλίες δεν απέδωσε τα προσδοκώμενα.

“Η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Αργοστολίου έχει κάνει άπειρες συνεδριάσεις και με προσπάθειες για προβολή, με δράσεις, διαφημίζοντας όλο το νησί, με άνοιγμα νέων αγορών ,με συμμετοχή σε διαδικτυακές εκθέσεις ,με προσπάθεια να καλυφθεί η όλη κατάσταση και νομίζω ότι θα έπρεπε να ακολουθήσουν και οι άλλοι Δήμοι.

Μετά το σπάσιμο σε τρείς Δήμους θα έπρεπε να υπάρχει ένα όργανο συντονιστικό και για τους τρείς, δεν μπορεί να πηγαίνει ο κάθε δήμος ξεχωριστά να διαφημίζεται η να ζητά το άνοιγμα της αγοράς του ο ένας δήμος στην Ισπανία, ο άλλος στην Ιταλία και ο άλλος στην Γερμανία.

Θα έπρεπε άν υπήρχε ένα ποσό να διατεθεί, να διατεθεί και να γίνει μια διαφήμιση συνολικά σε μια συγκεκριμένη αγορά.

Αυτό είναι το ζητούμενο και η πρόταση που έχω καταθέσει κι εγώ στην Τουριστική Επιτροπή στον Δήμο Αργοστολίου ,ώστε να υπάρχει ένας οργανισμός διαχείρισης προορισμού, το οποίο είναι επιβεβλημένο, θεωρώ ότι πρέπει να γίνει στα πλαίσια των Δήμων πάντα, δηλαδή να υπάρχει ένα συντονιστικό όργανο σε όλη την Κεφαλονιά ,εκτός της Περιφέρειας, γιατί είναι βέβαιο ότι η Περιφέρεια θα θελήσει να κάνει ένα τέτοιο οργανισμό διαχείρισης προορισμού, όπου όμως σ αυτή την περίπτωση θεωρώ ότι θα είμαστε οι παρίες της υπόθεσης,γιατί η Κέρκυρα και η Ζάκυνθος θα έχει όλη τη “στοργή”.

Απο την Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Αργοστολίου έχουν γίνει άπειρες δράσεις, παρότι δέχεται σκληρή κριτική και άδικη.

Το ζητούμενο είναι αυτοί που κάνουν την κριτική να ‘ρθουν να κάνουν και μια πρόταση.

Κλείνοντας τόνισε ότι έχει βοηθήσει πάρα πολύ ο εσωτερικός τουρισμός ,έχει γίνει μια σοβαρή προσπάθεια πάνω σ αυτό και είναι ένα κομμάτι που θα βοηθήσει Ιούλιο και Αύγουστο σημαντικά την Κεφαλονιά και συσχετίζοντας αριθμητικά το 2019 με το 2020, επιφυλάχθηκε για το πως θα κλείσει το 2021 σημειώνοντας ότι χρειάζεται προσοχή από όλους για να κρατήσουμε την Κεφαλονιά σε καλά επιδημιολογικά επίπεδα.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-970131802}