Βρετανία: Μέχρι τα μέσα Μαϊου το πιστοποιητικό εμβολιασμού για ταξίδια στο εξωτερικό

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021 18:00

Βρετανία: Μέχρι τα μέσα Μαϊου το πιστοποιητικό εμβολιασμού για ταξίδια στο εξωτερικό

 Κριτική για αυστηρότητα στην GTT

Μέχρι τα μέσα Μαϊου το σύστημα πιστοποίησης εμβολιασμού στη Βρετανία, θα παρέχει στους Βρετανούς ταξιδιώτες ένα επίσημο εγκεκριμένο από την κυβέρνηση έγγραφο που θα επαληθεύει την κατάσταση εμβολιασμού τους για χρήση σε ταξίδια εκτός των συνόρων. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση επικρίνει την Global Travel Taskforce, για υπερβολική αυστηρότητα στην διαδικασία ανοίγματος των ταξιδιών.

Όπως αναφέρει σε σημερινό της ρεπορτάζ η Telegraph, η κυβέρνηση έχει ενημερώσει την ταξιδιωτική βιομηχανία για το καθεστώς της επανεκκίνησης των ταξιδιών στις 17ης Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση επεξεργάζεται τη δική της πρόταση για την ψηφιακή πράσινη κάρτα, η οποία θα βοηθήσει στην αποκατάσταση των ταξιδιών εντός της ΕΕ χρησιμοποιώντας εμβόλια, τεστ και ανοσία μετά από ανάρρωση και έχει επιβεβαιώσει ότι το σύστημα θα έχει προβλέψεις για τρίτες χώρες, όπως η Βρετανία.

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ πολλών χωρών που έχουν δεσμευτεί να ομαλή είσοδο για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid-19 ή έχουν δοκιμαστεί αρνητικά πριν από την αναχώρηση.

Άλλες χώρες που σύμφωνα με πληροφορίες είναι έτοιμες να ανοίξουν ξανά σε εμβολιασμένους από τη Βρετανία είναι η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Κύπρος και η Κροατία.

Ο υπουργός Τουρισμού της Πορτογαλίας τον περασμένο μήνα δήλωσε ότι η χώρα θα προσπαθήσει να ανοίξει ξανά σε Βρετανούς ταξιδιώτες μέσω ενός συνδυασμού πιστοποίησης εμβολιασμού, ανοσοποίησης και δοκιμών.

Η Κροατία, εν τω μεταξύ, θα επιτρέψει στους τουρίστες εκτός ΕΕ να εισέλθουν στη χώρα, εφόσον μπορούν να αποδείξουν ότι δεν είναι φορείς με παρόμοια μέσα.

Σύμφωνα με την Telegraph, κυβερνητικοί αξιωματούχοι πραγματοποίησαν μια κλήση με την Ομάδα Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης της Τουριστικής Βιομηχανίας την Τετάρτη το απόγευμα (21 Απριλίου) για να ενημερώσουν τους ηγέτες του τομέα.

Περιορισμένη επανάληψη των διεθνών ταξιδιών αναμένεται από τις 17 Μαΐου, αν και τόσο ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps, όσο και ο υπουργός Αεροπορίας και Ναυτιλίας Robert Courts επέμειναν ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί στις αρχές του επόμενου μήνα.

Η κυβερνητική επιτροπή μεταφορών την Πέμπτη (22 Απριλίου) επέκρινε το «αυστηρό» πλαίσιο της Global Travel Taskforce για την επανάληψη των διεθνών ταξιδιών.

Κάλεσε δε την κυβέρνηση να συνεργαστεί διμερώς με τις χώρες εταίρους για να συμφωνήσουν την αμοιβαία αναγνώριση της ταξιδιωτικής πιστοποίησης υγείας και να δημιουργήσει ένα σύστημα “βασισμένο σε μία ψηφιακή εφαρμογή” για την επεξεργασία της πιστοποίησης υγείας.διευκόλυνση των ταξιδιών.

Αρκετές αγγλικές εφημερίδες ανέφεραν σήμερα Πέμπτη, λεπτομέρειες μιας συνάντησης των κρατών μελών της ΕΕ για να συζητήσουν τα κριτήρια με τα οποία θα ανοίξουν ξανά σε διαφορετικές αγορές, τα οποία μπορεί να είναι η συχνότητα εμφάνισης μόλυνσης Covid ή η πρόοδος του προγράμματος εμβολιασμού τους.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών δήλωσε στην The Daily Mail: «Εργαζόμαστε σε μια λύση που επιτρέπει στους κατοίκους να αποδείξουν το καθεστώς τους Covid-19, συμπεριλαμβανομένου του καθεστώτος εμβολιασμού, για εξερχόμενα ταξίδια σε άλλες χώρες. Εργαζόμαστε σε αυτό ως προτεραιότητα και σκοπεύουμε να ετοιμάσουμε τη λύση το συντομότερο δυνατό”.

Πηγή: money-tourism.gr




00 inkefalonia general ad 300X250