Πόσα κρουαζιερόπλοια θα έρθουν φέτος στην Κεφαλονιά - Αισιόδοξη η Κούλα Ζαμπέλη

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 13 Μαρτίου 2021 09:09

Πόσα κρουαζιερόπλοια θα έρθουν φέτος στην Κεφαλονιά - Αισιόδοξη η Κούλα Ζαμπέλη

Στην ενημερωτική εκπομπή του COSMOS 96,5 μίλησε πρόσφατα η γνωστή τουριστική πράκτορας Κούλα Ζαμπέλη, αναφορικά με τις επικείμενη τουριστική περίοδο και ιδιαίτερα την κρουαζιέρα.

Αναφερόμενη στις αφίξεις κρουαζιεροπλοίων στην Κεφαλονιά, η κα Ζαμπέλη υποστήριξε ότι υπάρχουν ακυρώσεις, αλλά παράλληλα καταγράφονται και προσθήκες, σε νέες ημερομηνίες από τις ίδιες εταιρείες.

Η κα Ζαμπέλη υποστήριξε ότι οι εταιρείες παλεύουν για να ξεκινήσει  η κρουαζιέρα πολύ και τόνισε ότι σύμφωνα με τη δική της εκτίμηση, ο εμβολιασμός θα αποτελεί προϋπόθεση για να πληρώματα και επιβάτες  ώστε να βρίσκονται εντός του πλοίου.

Αναφορικά με την επιστροφή στην «κανονικότητα» και το πλήθος των αφίξεων του 2019 τόνισε :

«Είμαι αισιόδοξη. Θεωρώ ότι όταν φύγει ο ιός θα μπούμε σε μια κανονικότητα. Θα είναι δύσκολο και θα πάρει πολύ χρόνο» σημείωσε η κα Ζαμπέλη.

Σχετικά με το φετινό πρόγραμμα αφίξεων στην Κεφαλονιά, τόνισε ότι αρχικά και στα δυο πρακτορεία που εκπροσωπούν τις εταιρείες, υπήρχαν 130 προσεγγίσεις. Αυτές σήμερα έχουν περιοριστεί στις 100. Σύμφωνα όμως με την κα Ζαμπέλη ο αριθμός αυτός θα μειωθεί ακόμη περισσότερο , με την έναρξη των πρώτων αφίξεων να πραγματοποιείται μετά τον Ιούνιο.

Αναφορικά με το υπόλοιπο μεγάλο κομμάτι του τουρισμού, η κα Ζαμπέλη εμφανίστηκε αισιόδοξη, επισημαίνοντας ότι πέρυσι χωρίς εμβολιασμούς και χωρίς ενημέρωση υπήρξε τουρισμός. «Ανοίξαμε 15 Ιουλίου πέρυσι. Δεδομένων των συνθηκών τα πήγαμε πολύ καλά και όλοι δούλεψαν. Φέτος, που αρκετός κόσμος θα έχει εμβολιαστεί, θα έχουμε και περισσότερο κόσμο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις ομάδες εμβολιασμένων τουριστών, η κα Ζαμπέλη χαρακτήρισε θετικά το γεγονός ότι έχουν εμβολιαστεί μεγαλύτερες ηλικίες, καθώς ο τουρισμός της Κεφαλονιάς στηρίζεται σε αυτές τις ηλικίες.

Αναφορά έγινε και στη συσχέτιση των δομών υγείας του νησιού με τα κρουαζιεροπλοια, όπου η κα Ζαμπέλη υπογράμμισε ότι οι εταιρείες ζητούσαν να γνωρίζουν επακριβώς τις συνθήκες (αριθμός ασθενοφόρων , αποστάσεις από νοσοκομείο , ταχύτητα μεταφοράς σε ενδεχόμενα επείγοντα περιστατικά).