Συνεργασίας κυβέρνησης - εκκλησίας για τον θρησκευτικό τουρισμό

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013 12:51

Συνεργασίας κυβέρνησης - εκκλησίας για τον θρησκευτικό τουρισμό

Σάρκα και οστά παίρνει η συνεργασία του ΥΠΟΤ και της Εκκλησίας της Ελλάδας στον προσκυνηματικό τουρισμό, καθώς σήμερα υπογράφηκε πρωτόκολλο συνεργασίας ανάμεσα στα δύο μέρη. Σε δηλώσεις της, η αρμόδια υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη επισήμανε ότι ο προσκυνηματικός τουρισμός είναι η πιο δυναμική μορφή ειδικού τουρισμού.

Μάλιστα, στάθηκε στις πρωτοβουλίες του ΥΠΟΤ για να δώσει την απαραίτητη βαρύτητα στις ειδικές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού, προκειμένου να επεκταθεί η τουριστική περίοδος και να εμπλουτιστεί το υπάρχον τουριστικό μοντέλο.

Ενδεικτικό της δυναμικής του προσκυνηματικού τουρισμού, όπως είπε η κ. Κεφαλογιάννη, είναι το γεγονός ότι ενδιαφέρον για να έρθουν στην Ελλάδα δεν έχουν μόνον οι ομόθρησκοι, αλλά και άνθρωποι από πολλές θρησκείες και άλλα δόγματα, με ορατές τις ευεργετικές συνέπειες στην αύξηση της απασχόλησης και τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μητροπολίτης Δωδώνης, κ.κ. Χρυσόστομος τόνισε ότι, με την παρούσα υπογραφή του πρωτοκόλλου, επιβεβαιώνεται η διάθεση της πολιτείας για συνεργασία στον τομέα του θρησκευτικού τουρισμού.

Πρώτο θέμα




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ