Συμμετοχή Δήμου Κεφαλλονιάς στην Seatrade Μασσαλίας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2012 11:15

Συμμετοχή Δήμου Κεφαλλονιάς  στην Seatrade  Μασσαλίας

Στις 29 Νοεμβρίου 2012, στο Parc Chanot της Μασσαλίας ολοκληρώθηκαν οι τετραήμερες εργασίες της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Κρουαζιεροπλοίων «Seatrade», όπου ο Δήμος Κεφαλλονιάς εκπροσωπήθηκε από τον Α/Δήμαρχο Τουρισμού κ.Ε.Κεκάτο.

Στην Έκθεση συμμετείχαν Διεθνή Στελέχη, Παράγοντες και Εταιρείες του Τουρισμού Κρουαζιέρας και παράλληλα με την Εκθεσιακή παρουσία αναπτύχθηκε και ένα Παγκόσμιο Συνέδριο με θέμα τον θαλάσσιο Τουρισμό και τις δυνατότητές περαιτέρω ανάπτυξής του.

Από την Ελλάδα υπήρχε επιπλέον εκπροσώπηση των Λιμένων του Πειραιά, της Κέρκυρας, της Ηγουμενίτσας, της Κρήτης, του Βόλου και της Ρόδου. Το δε Ηράκλειο, ως νέο ανερχόμενο Home Port της Μεσογείου βραβεύτηκε με το 2ο Διεθνές Βραβείο.

Την Εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ των άλλων, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού κ.Ν.Καραχάλιος, ο Πρόεδρος της MEDCRUISE κ.Σ.Χατζάκος, ο Πρόεδρος του Navigator κ.Α.Στυλιανόλουλος και πλήθος άλλων προσωπικοτήτων του Τουρισμού.

Η Κεφαλλονιά, με την 100% αύξηση των προσεγγίσεων Κρουαζιερόπλοιων μεταξύ του 2011 και 2012, και με τις άριστες Εκθέσεις των Εταιρειών, τόσο για τις Υπηρεσίες του Λιμένα Αργοστολίου όσο και για τις φυσικές της ομορφιές συγκεντρώνει το γενικότερο ενδιαφέρον στους ταξιδιωτικούς προορισμούς του Ιονίου.

Το δε αγγλόφωνο έντυπο προβολής και καταγραφής των δυνατοτήτων ανάπτυξης της Κρουαζιέρας σε Κεφαλλονιά και Ιθάκη, το οποίο παρουσιάστηκε με την άδεια και έγκριση του Υπουργείου Τουρισμού, σχεδιάστηκε από την εταιρεία «δημιουργώ» και επιχορηγήθηκε από το Γραφείο "Katsouris, Travel & Yachting Services" διανεμήθηκε σε όλους τους συμμετέχοντες στην Έκθεση αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η διαρκής παρουσία της Κεφαλλονιάς, στις διεθνείς Εκδηλώσεις, που αφορούν τον Τουρισμό Κρουαζιέρας και οι επαφές με τις Εταιρείες, που γίνονται με την επιμέλεια της Εταιρείας Συμβούλων Κρουαζιέρας CTM (κ.Κ.Παλλάση & κ.Π.Σωτηρίου) καθιστούν το Νησί σταθερά ανερχόμενο προορισμό Κρουαζιέρας.

Οι 130.000 Επιβατών, που επισκέφτηκαν την Κεφαλλονιά το 2012, η επιτυχής συνεργασία με τις διεθνείς Εταιρείες, που στον στόλο τους συμπεριλαμβάνονται τα πιο γνωστά giant- κρουαζιερόπλοια , οι άριστες Λιμενικές Υπηρεσίες, καθώς και οι ενδιαφέρουσες περιηγητικές και εκδρομικές δυνατότητες του Νησιού επιβεβαιώνουν ότι θα υποδεχτούμε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα τουριστική χρονιά το 2013.

foto Seatrade 2




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250