Αποτελεσματική η παρουσία της Περιφερειας Ιονίων Νήσων στην τουριστική έκθεση της Σεούλ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016 14:37

Αποτελεσματική η παρουσία της Περιφερειας Ιονίων Νήσων στην τουριστική έκθεση της Σεούλ

Πραγματοποιήθηκε στη Σεούλ η τουριστική έκθεση 31η KOTFA 2016, από τις 9 ως τις 12 Ιουνίου.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετείχε σε χώρο που της παραχωρήθηκε δωρεάν από τον Ε.Ο.Τ. και εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Τουρ. Προβολής Κο Σπύρο Γαλιατσάτο.

Οι λόγοι της συμμετοχής στην έκθεση αυτή είναι πολλαπλοί.
Κατ αρχήν το Κορεατικό σήριαλ “Descendants of the Sun” (Απόγονοι του Ήλιου) μέρος του οποίου γυρίστηκε στη Ζάκυνθο και την Αράχωβα έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον όλης της Άπω Ανατολής και υπολογίζεται ότι έχουν δει τα επεισόδια πάνω από 1,5 δισεκατομμύρια τηλεθεατές (σε Κορέα, Ιαπωνία, Κίνα και αλλού).

Η προβολή της σειράς ξεκίνησε στις 24/2 και ολοκληρώθηκε στις 22/4 , 2 φορές την εβδομάδα και εξελίχθηκε σε 19 επεισόδια. Λόγω των υψηλών απαιτήσεων των τηλεθεατών κάποια από τα παραπάνω επεισόδια επαναπροβλήθηκαν.

Επίσης η λειτουργία του Τμήματος Ελληνικών Σπουδών του πανεπιστημίου της Σεούλ μεγιστοποιεί το παραπάνω αποτέλεσμα με το να εκδίδει ειδικά βιβλία-οδηγούς για τη Ζάκυνθο, ενώ ο Έλληνας τηλεπαρουσιαστής της Κορεατικής Κρατικής τηλεόρασης Κος Ανδρέας Βαρσακόπουλος δεν παραλείπει στις εκπομπές του να αναφέρεται στα Ιόνια Νησιά.

Σε συνεργασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με τον Γεν. Γραμματέα Τουρισμού Κο Δημήτριο Τρυφωνόπουλο θα προγραμματιστεί επίσκεψη στην Ελλάδα – και τα Ιόνια Νησιά – τουριστικών πρακτόρων από την Κορέα.

Ο Κος Σπύρος Γαλιατσάτος είχε εποικοδομητικές συζητήσεις κ επαφές τόσο για θέματα τουρισμού όσο και για θέματα εξαγωγών τοπικών προϊόντων προς την Κορέα, με τον Έλληνα πρέσβη στην Κορέα Κο Διονύση Σουρβάνο (με καταγωγή από την Κεφαλονιά) και τον Γεν. Σύμβουλο της Πρεσβείας Κο Αθανάσιο Καραπέτσα.

Το Ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκε ο Ορθόδοξος Μητροπολίτης Κορέας Σεβασμιότατος Κος Αμβρόσιος, η Καθηγήτριας του Τμήματος Ελληνικών Σπουδών Κα Αργυρώ Κασοτάκη- Γατοπούλου, ενώ ο Δημοσιογράφος Κος Howard Jungchan Lee ζήτησε βίντεο και άλλο διαφημιστικό υλικό από την Π.Ι.Ν.

Ο Κορεάτης τουρίστας –επισκέπτης ταξιδεύει όλο το χρόνο, χαρακτηρίζεται από υψηλή κατά κεφαλή τουριστική δαπάνη (429$ ημερησίως) και τα ταξιδιωτικά του κίνητρα είναι ο πολιτισμός και η φύση, ενώ συχνά επιλέγει ξενοδοχεία μέσων κατηγοριών , όχι κατ ανάγκη 5 αστέρων.
Όσον αφορά τη γαστρονομία επιζητεί την αυθεντικότητα και είναι φανατικός χρήστης της τεχνολογίας (Internet, Smartphones, Tablets κ.α.)


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250