H συμμετοχή του Δήμου Κεφαλονιάς στα Ποσειδώνια 2012

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012 07:30

H συμμετοχή του Δήμου Κεφαλονιάς στα Ποσειδώνια 2012

Στις 4 με 8 Ιουνίου έγινε στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan, κοντά στο Αεροδρόμιο Ελευθ. Βενιζέλος, η μεγάλη Διεθνής Ναυτιλιακή Έκθεση Ποσειδώνια 2012. Ο Δήμος Κεφαλλονιάς εκπροσωπήθηκε στην έκθεση από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Ευαγγ. Κεκάτο, που επίσης συμμετείχε ως σύνεδρος στην ημερίδα Cruise Update. Η σημαντική αυτή ημερίδα έγινε στα πλαίσια των Ποσειδωνίων, με σκοπό να εξεταστούν οι τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα και οι διαμορφούμενες συνθήκες ανάπτυξης της κρουαζιέρας στη χώρα μας. Στα πανελ των δύο συνεδριών που συντόνισαν η κ. Κρύση Παλάση της CTM Hellas (που ήταν και σύμβουλος των διοργανωτών) και ο Καθηγητής κ. Ιωαννης Τζοάννος, συμμετείχαν σημαντικές εγχώριες και διεθνείς προσωπικότητες του Τουρισμού και της Κρουαζιέρας. Μεταξύ των ομιλητών ήταν οι κ.κ. :

 

-Manfredi Lefedvre d'Ovidio, Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Συμβούλιου Κρουαζιέρας (ECC)
-Ανδρέας Ανδρεάδης, Πρόεδρος ΣΕΤΕ
-Γεώργιος Γράτσος, Πρόεδρος NEE
-Απόστολος Βεντούρης, Πρόεδρος ΣΕΕΝ
-John Tercek, Αντιπρόεδρος του ομίλου κρουαζιέρας Royal Caribbean
-Neil Palomba, Αντιπρόεδρος της εταιρείας κρουαζιέρας MSC
-Γεώργιος Ανωμερίτης, Πρόεδρος ΕΛΙΜΕ
-Σταύρος Χατζάκος , Πρόεδρος MedCruise
-Γιώργος Κουμπενάς, Ανώτερος Επιχειρησιακός Διευθυντής Στόλου της Louis Cruises
-Ανδρέας Στυλιανόπουλος, Πρόεδρος Navigator Travel και Αντιπρόεδρος ΣΕΤΕ και ΣΕΕΝ

Τις εργασίες της ημερίδας άνοιξε με μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Ιωάννης Στουρνάρας και την δεύτερη συνεδρία προλόγησε ο Γ.Γ. Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Αθανάσιος Πάλλης. Εκτός από τα θεσμικά, εξετάστηκαν και πολλά πρακτικά ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη υποδομών και τις σχέσεις λιμένων και χρηστών. Επίσης έγινε μια σημαντική συζήτηση γύρω από τις ιδιωτικοποιήσεις λιμένων, όπου ακούστηκαν οι απόψεις των εταιρειών και της Πολιτείας.

Ένα πολύ καλό νέο για την Κεφαλλονιά ήρθε από την Royal Caribbean, τον δεύτερο σε μέγεθος όμιλο κρουαζιέρας του κόσμου, που προγραμματίζει για το 2013 εννέα προσεγγίσεις στο Αργοστόλι με το υπερσύγχρονο πλοίο Splendour of the Seas. Αυτό αποτελεί μία ακόμη επιβράβευση της μακράς προσπάθειας που ξεκίνησε ο κ. Εμμ. Βαλέττας και που συνεχίζεται με τον ίδιο ενθουσιασμό από τον Δήμο μας. Επίσης, δικαιώνεται η επιλογή μας να συνεργαστούμε με την CTM Hellas, που έχει επανειλημμένως αποδείξει την αποτελεσματικότητα της στην προώθηση λιμανιών κρουαζιέρας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε στην ημερίδα ο κ. Στουρνάρας, κάθε επιβάτης κρουαζιέρας φέρνει κατά μέσο όρο 50 ευρώ σε κάθε προορισμό που επισκέπτεται και τα οικονομικά οφέλη που προκύπτουν διαχέονται σε λιμένες, μεταφορές, εμπορικά καταστήματα λιανικής και εστίασης, αλλά και σε ένα σημαντικό αριθμό άλλων επικουρικών δραστηριοτήτων.




00 inkefalonia general ad 300X250