Μύρτος : Έρωτας με την πρώτη ματιά

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 20 Ιουλίου 2013 19:06

Μύρτος : Έρωτας με την πρώτη ματιά

Έρωτας με την πρώτη ματιά. Πιστεύω πως αυτό είναι το συναίσθημα που κυριαρχεί, όταν κάποιος πρωτοβλέπει μία από τις ωραιότερες παραλίες -όχι μόνο της Κεφαλονιάς και της Ελλάδας, αλλά όλου του κόσμου.

Λοιπόν, εγώ θα το πω κι ας με βοηθήσουν όλοι οι ?γιοι της Κεφαλονιάς και των Ιονίων Νήσων. Αδέλφια, ο Μύρτος είναι αλλιώς από ψηλά κι αλλιώς από κοντά. Δεν λέω ότι το τετ-α-τετ σε απογοητεύει, αλλά σίγουρα η θέα που κόβει την ανάσα και που προκαλεί ταχυπαλμίες και σφίξεις, λες και είναι το πρώτο ερωτικό σκίρτημα, δεν είναι το ίδιο πράγμα όταν κατεβαίνεις κάτω κι απολαμβάνεις μια από τις ομορφότερες παραλίες όλης της Ελλάδας.

Δεν ξέρω, είναι η προσμονή ότι αυτό το γαλαζοπράσινο τοπίο, το παραδεισένιο τιρκουάζ θα αποτυπωθεί και στην επαφή σου με το νερό. Δεν συμβαίνει. Για να σας πω την αλήθεια, έχω δει τις παραλίες σε δεκάδες τροπικά, εξωτικά μέρη και μόλις πλησίαζα στη θάλασσα δεν μπορούσα όχι μόνο να μπω, αλλά ούτε και να κολυμπήσω. Κοράλλια που σου σκίζουν τα πόδια, τσουχτρίτσες που δεν φαίνονται κι άλλα πολλά, που δεν χρειάζεται να τα αναφέρω.

Στον Μύρτο τουλάχιστον δεν συμβαίνει αυτό. Η παραλία, όπως και να 'χει, θα σε αποζημιώσει με όλη τη δυναμική και την αγάπη της. Για να σου προσφέρει, όμως, ο Μύρτος όλα αυτά που πρέπει, πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός και να τον σέβεσαι όπως σε σέβεται κι αυτός. Όταν ο Μύρτος έχει κύμα σε παίρνει και σε σηκώνει. Όσοι δοκίμασαν να τα βάλουν μαζί του βρέθηκαν στην καλύτερη περίπτωση, να αγκομαχάνε για να «πιάσουν» παραλία.

Τα παιδιά δεν πρέπει ποτέ να πηγαίνουν εκεί που δεν πατώνουν. Ο Μύρτος στα 2 μ. είναι άπατος κι από κάτω βρίσκεται ο απόλυτος γκρεμός, που δημιουργεί δυνατά ρεύματα. Εμείς επισκεφτήκαμε την παραλία, κολυμπήσαμε, ψάξαμε, ρωτήσαμε και το συμπέρασμά μας είναι ένα: η παραλία κι οι άνθρωποι που την προσέχουν αγαπάνε τους επισκέπτες και τους φροντίζουν με μοναδική μαεστρία και αγάπη. Δώστε βάση και θα καταλάβετε το γιατί.

ΜΥΡΤΟΣ ΑΠΟ ΧΑΜΗΛΑ


Μόλις φτάνεις και κατηφορίζεις τον φιδίσιο δρόμο θα δεις παρκαδόρους του Δήμου Πυλαραίων να σου κάνουν σήμα για το πού μπορείς και πού όχι να παρκάρεις. Μου έκανε τρομερή εντύπωση ότι έχουν ειδικές θέσεις για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. Αυτό που δεν αξιώθηκαν να κάνουν οι ιδιοκτήτες των beach bars στην Αττική και στα high class μέρη του τουρισμού στην Ελλάδα, το έκαναν οι άνθρωποι στον Μύρτο.

Φρόντισαν μάλιστα ακόμη και στις τουαλέτες να μπορούν να έχουν πρόσβαση τα άτομα με αναπηρικό καροτσάκι και δεν είναι όπως στα αεροδρόμια, που πάει όποιος θέλει· εκεί υπάρχει κλειδί, που το ζητάς από το bar, για να εξυπηρετηθείς. Τα άτομα με κινητικά προβλήματα μπορούν με ένα ειδικό αυτοκινητάκι να οδηγηθούν με ασφάλεια μέσα στη θάλασσα. Η απόδειξη ότι δικαίωμα στη ζωή και στην παραλία έχουν όλοι. Τα αποδυτήρια και οι τουαλέτες στον Μύρτο μοιάζουν με αυτές ακριβών εστιατορίων. Κάνω λόγο φυσικά για την καθαριότητα και την προσεκτική τοποθέτησή τους. Ομπρέλα και δύο ξαπλώστρες κοστίζουν €9.

Τους είπα πως θεωρώ την τιμή τσουχτερή για δημοτική παραλία, όπου η ομπρέλα δεν είναι ψάθινη αλλά νάιλον, αφήνοντας τον ήλιο να περνάει. Κύριοι, εδώ κάποιοι αισχροκερδούν. Εγώ θα πρότεινα την τιμή των €5, που την θεωρώ λογική. Η Μαριάννα, μία από τις δύο ναυαγοσώστριες της παραλίας, μας είπε για μια εμπειρία της όταν τα τεράστια κύματα της θάλασσας διέλυσαν στο πέρασμά τους την καντίνα και τις τουαλέτες. Όπως μας είπε και η ίδια, όταν ο Μύρτος αγριεύει, δεν αστειεύεται. Στον Μύρτο θα δείτε κι ένα κίτρινο πλέγμα, που προσπαθεί να κρατήσει έξω από την παραλία τις βρωμιές που ξεβράζει η θάλασσα.

Κόστισε €13.000, αλλά έχουν φροντίσει έτσι ώστε να καλύπτει μόνο το 1/3 της παραλίας. Πιστεύω σε 3 χρόνια να έχουν αγοράσει και το υπόλοιπο που τους λείπει. Πάντως τέτοιο πλέγμα εγώ έχω δει μόνο στις θάλασσες της Ιταλίας και της Ισπανίας. Ο Μύρτος δείχνει ότι θέλει να τραβήξει μπροστά. Οι γαλάζιες σημαίες που παίρνει κάθε χρόνο ταιριάζουν με τα γαλαζοπράσινα νερά του. Εσείς μην μείνετε μόνο στην εντύπωση από ψηλά κι μην απογοητευτείτε από τη θολούρα που ίσως συναντήσετε από το ανακάτεμα των κυμάτων. Βουτήξτε και θα έχετε να λέτε ότι βουτήξατε στην ομορφότερη παραλία του κόσμου.

  http://www.travelstyle.gr




00 inkefalonia general ad 300X250