Οι τουριστικές επενδύσεις που θα αναβαθμίσουν φέτος την Κεφαλονιά (Άρθρο στα Parapolitika.gr)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023 18:25

Οι τουριστικές επενδύσεις που θα αναβαθμίσουν φέτος την Κεφαλονιά (Άρθρο στα Parapolitika.gr)

Αν και δεν έχει βρεθεί στο στόχαστρο μεγάλων ξενοδοχειακών brands, η Κεφαλονιά είναι ένας τουριστικός προορισμός που αναπτύσσεται διαρκώς.

Έχοντας δύο λιμάνια μέσω των οποίων συνδέεται με την ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και με τη γειτονική Ιταλία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς και ένα περιφερειακό αεροδρόμιο το οποίο προσελκύει το καλοκαίρι και πτήσεις charter, το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου αποτελεί έναν προορισμό με πολλές δυνατότητες ανάπτυξης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2022, μέσω του αεροδρομίου που διαχειρίζεται η Fraport, διακινήθηκαν σχεδόν 820.000 επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 5,5% σε σχέση με το 2019.

Την περασμένη χρονιά το ΤΑΙΠΕΔ πραγματοποίησε διαγωνισμό για την αξιοποίηση της Μαρίνας Αργοστολίου. Έξι επενδυτικά σχήματα εξέφρασαν ενδιαφέρον για την κατά τουλάχιστον 35 χρόνια εκμίσθωση της μαρίνας, η οποία έχει χωρητικότητα 174 θέσεων ελλιμενισμού. Το επόμενο διάστημα αναμένεται η Β΄ φάση του διαγωνισμού (φάση δεσμευτικών προσφορών).

Ταυτόχρονα το νησί έχει προσελκύσει το τελευταίο διάστημα και το ενδιαφέρον ξενοδοχειακών επενδύσεων. Ένα νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων πρόκειται να δημιουργηθεί στην περιοχή Ακρωτήρι Μανώλη, στην Παλική, του Δήμου Ληξουρίου, μια επένδυση η οποία εντάχθηκε πρόσφατα στον αναπτυξιακό νόμο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας Ethos Gallery ΙΚΕ, προβλέπει την ίδρυση πολυτελούς ξενοδοχείου πέντε αστέρων δυναμικότητας 71 δωματίων και 166 κλινών, συνολικού επιλέξιμου κόστους 8,7 εκατ. ευρώ και συνολικού ενισχυόμενου κόστους επίσης 8,7 εκατ. ευρώ. Θα λάβει ενίσχυση με τη μορφή επιχορήγησης ύψους 2.742.250,00 ευρώ.

Το επόμενο opening στην Κεφαλονιά θα είναι το Eliamos, ένα πεντάστερο ξενοδοχείο το οποίο αποτελείται από 12 εντυπωσιακές βίλες με θέα στο Ιόνιο και τον απέραντο ελαιώνα του συγκροτήματος. Συνδυάζοντας την ιδιωτικότητα μιας ευρύχωρης βίλας και τις υπηρεσίες ενός 5άστερου ξενοδοχείου, το Eliamos, στη νότια πλευρά του νησιού, στα Σπαρτιά, έχει επενδύσει στη δημιουργία ενός boutique καταλύματος που θα ενσαρκώνει τη σύνδεση με τη φύση και την ενέργειά της. Το συγκρότημα πρόκειται να ανοίξει την 1η Μαΐου και σύμφωνα με πληροφορίες τη διαχείρισή του έχει αναλάβει η εταιρεία Modus & Amplio.

Ενδεικτική του ενδιαφέροντος που παρουσιάζει το νησί είναι και η κίνηση των Aria Hotels να εντάξουν στο χαρτοφυλάκιό τους το Petani Bay Hotel – Adults Only, ένα υψηλών προδιαγραφών Boutique Hotel στην Κεφαλονιά. Με πανοραμική θέα, σε μία από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας στον κόλπο των Πετανών, στην κορυφή ενός εντυπωσιακού φαραγγιού, με ανεμπόδιστη θέα στο ηλιοβασίλεμα και το Ιόνιο Πέλαγος, το ξενοδοχείο παρέχει στους επισκέπτες του ιδιωτικότητα και μοναδική εξυπηρέτηση μέσα από ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών, όπως τη χρήση ιδιωτικού ταχύπλοου για την εξερεύνηση απομονωμένων παραλιών με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, παροχή υπηρεσιών ευεξίας, καθώς και οργάνωση εμπειριών γευσιγνωσίας, ιππασίας, επίσκεψης σε αξιοθέατα, ποδηλασίας και ψαρέματος. Όλες οι σουίτες του ξενοδοχείου είναι ειδικά σχεδιασμένες ώστε να βρίσκονται σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον της Κεφαλονιάς.

Πηγή: parapolitika.gr 


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250