Μαρίνα Βεργωτή (Τουριστική Επιτροπή Δήμου Αργοστολίου) στον Inkefalonia 89,2: "Το θετικό έργο μας οφείλεται στην ομαδική δουλειά..."

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2022 10:04

Μαρίνα Βεργωτή (Τουριστική Επιτροπή Δήμου Αργοστολίου) στον Inkefalonia 89,2: "Το θετικό έργο μας οφείλεται στην ομαδική δουλειά..."

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους Δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε η Ειδική Σύμβουλος του Δημάρχου Αργοστολίου Μαρίνα Βεργωτή, για τον ετήσιο απολογισμό της τουριστικής σεζόν, αλλά και το σχέδιο προβολής της Κεφαλονιάς για το έτος 2023.

Η κ. Βεργωτή αναφέρθηκε:

Στη συλλογή των στοιχείων που αφορούν στην καλοκαιρινή περίοδο του 2022: « Τα στοιχεία των αφίξεων τα βρήκαμε από την επίσημη ιστοσελίδα της Fraport, άλλα στοιχεία πήραμε από το ΣΕΤΕ, από τους συνεργάτες μας με τους οποίους συνεργαζόμαστε και από την έρευνα που διεξήγαγε το 2021 το Ιόνιο Πανεπιστήμιο».

Στις προτεραιότητες της Τουριστικής Επιτροπής Αργοστολίου για το 2023: « Παραμένει ως προτεραιότητα η ανάδειξη του νησιού μας στον τομέα της φύσης και του Outdoors, γιατί είναι ένα στοιχείο το οποίο θα μπορέσει να προσελκύσει περισσότερο κόσμο το φθινόπωρο και τη άνοιξη. Επειδή αυτή τη στιγμή το νησί το Καλοκαίρι έχει 100% πληρότητα, μέχρι να φτιαχτούν καινούργιες υποδομές, κοιτάμε πως μπορούμε να προσελκύσουμε στους ακριανούς μήνες παραπάνω κόσμο. Επικοινωνώντας μέσα από τα διάφορα μέσα που έχουμε τις δυνατότητες του Outdoors, , πιστεύουμε ότι μπορεί να βοηθήσει γι αυτούς τους μήνες. Βέβαια αυτό για να το πετύχουμε πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μας. Ο Δήμος προβάλλει, όμως πρέπει και οι εμπλεκόμενοι επιχειρηματίες να συμβάλλουν. Οι σύλλογοι που εμπλέκονται είναι μέλη της επιτροπής, τους καλούμε πάντα και μπορούν να μας καταθέσουν τους προβληματισμούς τους για να δούμε πως μπορούμε να συνεργαστούμε για να λύσουμε κάποια προβλήματα που θα είναι προς όφελος όλων μας. Έχουν αρχίσει ήδη συζητήσεις με ποιους τρόπους θα ξεκινήσουμε τη σεζόν και να είναι τα βασικά μέρη του νησιού έτοιμα να υποδεχτούν κόσμο και αντίστοιχα και στο κλείσιμο της σεζόν. Σκοπός είναι να μην κλείνουμε όλοι απότομα εφ όσον ξέρουμε ότι υπάρχουν ακόμα πτήσεις που φέρνουν κόσμο στο νησί. Να υπάρχει μια συνεννόηση και μια συνεργασία, για να είναι η εικόνα του νησιού ωραία για τον επισκέπτη που θα ρθει. Όλα αυτά τώρα είναι υπό συζήτηση και με το Επιμελητήριο και με την Ένωση Ξενοδόχων και με τα καταλύματα και με την εστίαση».

Στον στόχο του διπλασιασμού των επισκεπτών της Κεφαλονιάς μέχρι το 2027: « Ο στόχος είναι έως το 2027 να φέρνουμε 430 χιλιάδες επισκέπτες ,80 χιλιάδες περίπου παραπάνω από ότι είχαμε το 2022 και αυτό με βάση τα στοιχεία που έχουμε τώρα. Αυτό θα το πετύχουμε εάν γεμίσουμε τα άκρα της σεζόν. Αν αυξηθούν οι κλίνες στο νησί μας, ενδεχομένως να έχουμε ακόμα παραπάνω επισκέπτες το Καλοκαίρι. Το βραβείο «Best Outdoors Destination» που πήραμε για τις δραστηριότητες στη φύση θα βοηθήσει, όμως θα πρέπει εμείς να το εκμεταλλευτούμε σωστά και να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε σωστά τους λόγους που πήραμε αυτό το βραβείο. Από την πλευρά μας έχουμε πολλές δράσεις να κάνουμε στην αρχή του 2023 και στην διάρκεια όλου του έτους και ελπίζω αυτό να βοηθήσει για να έχουμε περισσότερους επισκέπτες την άνοιξη και το φθινόπωρο, εποχές που το νησί είναι πραγματικά πανέμορφο και έχει πολλά να προσφέρει και να στοχεύσουμε στον κόσμο που αυτό θέλει».

Στις αγορές που θέλουν περισσότερη ενδυνάμωση: «Η Γαλλία και η Γερμανία είναι οι αγορές που θέλουμε να ενισχύσουμε και να ενδυναμώσουμε, είναι και η Ολλανδική αγορά που μας ενδιαφέρει, η Βρετανική αγορά παραμένει σταθερή , αλλά δεν πρέπει να βασιζόμαστε αποκλειστικά και μόνο σ αυτήν. Υπάρχουν πολλά στο μέλλον να δουλέψουμε».

Στον προγραμματισμό των δράσεων της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου: « Πρίν από την παρουσίαση της Πέμπτης 22/ 12ου των δράσεων για το 2003, πήραμε την έγκριση του Δημάρχου και δεν είναι αποκλειστικά δράσεις που θα κάνει μόνο ο Δήμος Αργοστολίου, θα γίνουν και σε συνεργασία και με τους άλλους δύο Δήμους, το Επιμελητήριο και την Ένωση Ξενοδόχων».

Στα όσα επιβάλλεται να προσεχθούν στην Κεφαλονιά: « Εκτός από την διαχείριση των Σπηλαίων ,πρέπει να υπάρχουν καλύτεροι δρόμοι και να προσεχθεί το πώς μοιράζεται ο κόσμος στο νησί γιατί κάποιες περιόδους συνωστίζονται πάρα πολλοί στα επισκέψιμα σημεία και αυτό έχει να κάνει και με τις κρουαζιέρες. Επίσης πρέπει να προσεχθεί η ανακύκλωση των σκουπιδιών, γιατί οι επισκέπτες δίνουν πάρα πολύ σημασία στο αν υπάρχει η συνείδηση στον τοπικό κόσμο γι αυτό και είναι ένας βιώσιμος προορισμός».

Στην διαφύλαξη της εικόνας της Κεφαλονιάς ως προορισμού παρθένου και μη κορεσμένου τουριστικά: «Σ' αυτό που πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία, είναι στο ότι εμείς προβάλλουμε τη Κεφαλονιά ως έναν παρθένο προορισμό που δεν έχει κορεστεί, έχει παραλίες ανέγγιχτες, και είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα που πρέπει να το διαφυλάξουμε. Από εμάς εξαρτάται όλο αυτό».

Στην απόδοση έργου της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου: « Το έργο μας οφείλεται στην ομαδική δουλειά, οι συνεργασίες είναι πολύ σημαντικές και το ένα χέρι νίβει το άλλο. Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα που έχει στηρίξει την Τουριστική Επιτροπή και είμαι πολύ αισιόδοξη για το 2023. Ελπίζω να μην υπάρχουν οι δυσκολίες που δεν είναι στο χέρι μας να τις καταπολεμήσουμε, αλλά αποδείξαμε ότι και την περίοδο του covid εμείς δεν το βάλαμε κάτω, το παλέψαμε και κριθήκαμε ασφαλής προορισμός».

Κλείνοντας η κ. Βεργωτή ευχήθηκε σε όλους για τις γιορτές όμορφες οικογενειακές στιγμές , να είναι ευτυχισμένο το νέο έτος ,ο καθένας να ανακαλύψει τη προσωπική του ευτυχία και υγεία πάνω απ όλα.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-106965670?si=3fb503bf6b0d43fb9635d942ed7621fe&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250