ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ - ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ: Διαδικτυακές Ημέρες Καριέρας 2021


ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ - ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ: Διαδικτυακές Ημέρες Καριέρας 2021

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας προσκαλούμε, εσάς και τα παιδιά σας, το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Μαΐου στις διαδικτυακές Ημέρες Καριέρας 2021.

 Πρόκειται για τη μεγαλύτερη και πληρέστερη εκδήλωση Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού στην Ελλάδα.  Τα Φροντιστήριά μας υλοποιούν από το 1993 εκδηλώσεις Επαγγελματικού Προσανατολισμού  οι οποίες προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ στους Μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και στους Γονείς  τους.

Οι Ημέρες Καριέρας 2021 θα μεταδοθούν ΔΩΡΕΑΝ διαδικτυακά από το κανάλι μας στο YouTube:  

https://www.youtube.com/channel/UC-MmG-HVlSH7sBEoVIxUs1A

και από τη σελίδα μας στο Facebook:

https://www.facebook.com/poukamisasgr/

Σας παραθέτουμε το αναλυτικό πρόγραμμα του διημέρου:

  1. Ενημερωτική Ημερίδα το Σάββατο 15 Μαΐου

Η εκδήλωση θα αποτελείται από 6 ωριαία σεμινάρια Επαγγελματικού Προσανατολισμού: 4 σεμινάρια ανά Επιστημονικό Πεδίο1 σεμινάριο αποκλειστικά για τις Σχολές των Ενστόλων (Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, Πυροσβεστικό και Λιμενικό Σώμα, Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού) και 1 σεμινάριο για τις Ανώτατες Σπουδές από τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.). Συγκεκριμένα το πρόγραμμα των σεμιναρίων έχει ως εξής:

Σάββατο 15 Μαΐου

15:00 – 16:00 > Ανώτατες Σπουδές από τα ΕΠΑ.Λ.

16:00 – 17:00 > Ανθρωπιστικές Σπουδές

17:00 – 18:00 > Θετικές Σπουδές

18:00 – 19:00 > Σπουδές Υγείας

19:00 – 20:00 > Σπουδές Οικονομίας & Πληροφορικής

20:00 – 21:00 > Σχολές Ενστόλων

Αναλυτικότερα, κάθε ωριαίο σεμινάριο θα περιλαμβάνει μία αρχική εισήγηση από τον διακεκριμένο Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού Σπύρο Μιχαλούλη και Συμβούλους Σταδιοδρομίας της Orientum. Θα παρουσιάσουν λεπτομερώς τις σχολές του Μηχανογραφικού Δελτίου ανά επιστημονικό Πεδίο, τα Ειδικά Μαθήματα, τις Βάσεις Εισαγωγής με στατιστικά των τελευταίων ετών, τις δυνατότητες μεταπτυχιακών σπουδών, τα επαγγελματικά δικαιώματα, τις προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης και τις εναλλακτικές καριέρες.

Έπειτα, θα ακολουθήσουν τα Career Paths με την παρουσία διακεκριμένων επιστημόνων-επαγγελματιών από όλο το φάσμα της επαγγελματικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας, οι οποίοι θα μιλήσουν για την επαγγελματική τους διαδρομή, τις ιδιαιτερότητες και τις προοπτικές της επιστήμης και της εργασίας τους.

  1. Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού την Κυριακή 16 Μαΐου

Η σημαντική αυτή δράση θα κλείσει με τη διοργάνωση της Testing Day την επόμενη μέρα 16 Μαΐου στις 12:00, οπότε και θα δοθεί η ευκαιρία σε μαθητές της Γ’ Γυμνασίου και της A' Λυκείου να περάσουν ΔΩΡΕΑΝ το τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού «Ariston Noisis Plus». Πρόκειται για ένα αξιόπιστο ερωτηματολόγιο που διερευνά την προσωπικότητα και τα ενδιαφέροντα του μαθητή. Η διεξαγωγή του τεστ είναι διάρκειας περίπου 30 λεπτών.

Τις επόμενες εβδομάδες ακολουθεί διά ζώσης ατομική συμβουλευτική ανάλυση των αποτελεσμάτων (προσωπική εκτυπωμένη έκθεση αποτελεσμάτων) με στόχο το σωστό επαγγελματικό προσανατολισμό του μαθητή. Η συμβουλευτική γίνεται από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό που έχει πιστοποιηθεί στην παράδοση των test με την παρουσία του Μαθητή και των Γονέων του.

Αν έχετε να προτείνετε συμμετοχές «δικών σας» παιδιών της Γ’ Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου (φίλων ή συγγενών), επικοινωνήστε άμεσα με τη Γραμματεία μας.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στη γραμματεία του φροντιστηρίου. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο 26710 29334

Με ιδιαίτερη εκτίμηση ,

Η Διεύθυνση Σπουδών του Φροντιστηρίου




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ