Μεγάλο το ενδιαφέρον στην εκδήλωση του DEREE στην Κεφαλονιά (εικόνες+video)


Μεγάλο το ενδιαφέρον στην εκδήλωση του DEREE στην Κεφαλονιά (εικόνες+video)

Το Σάββατο 31 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου έλαβε χώρα η πολυαναμενόμενη εκδήλωση του Αμερικανικού κολεγίου Ελλάδος Deree. 

Ένας συντοπίτης μας ο οποίος θέλει να παραμείνει ανώνυμος προσφέρει μία υποτροφία σε έναν μαθητή από την Κεφαλλονιά. Η υποτροφία “Γεωργίου Αγορογιάννη και Παρασκευής Μενεγάτου Παραφέστα” είναι πλήρης και σημαντική.

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για όσους πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:

-Απολυτήριο πάνω από 17
-Καταγωγή από Κεφαλλονιά
-Τεκμηριωμένη οικονομική ανάγκη

Με αφορμή λοιπόν αυτή την σημαντική υποτροφία το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος διοργάνωσε μία πρωτότυπη εκδήλωση για τα δεδομένα της Κεφαλλονιάς. Το Κολλέγιο όντας ένα από τα σημαντικότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ευρώπης και με προσφορά για πάνω από έναν αιώνα, βρέθηκε στην Κεφαλλονιά να δώσει πληροφορίες από πρώτο χέρι και να λύσει απορίες σε επίδοξους φοιτητές και γονείς.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι στην εκδήλωση συμμετείχαν ο ίδιος ο Αντιπρόεδρος του Κολλεγίου Δρ. Ανδρέου ο οποίος μάλιστα έκανε μια αναλυτική παρουσίαση για το Κολλέγιο.
Ο Κος Δασκαλοθανάσης από το Student Success Center του Κολλεγίου απάντησε σε ερωτήσεις φοιτητών και γονέων.

Φαίνεται πως οι Κεφαλονίτες που έχουν περάσει από το Κολλέγιο είναι πολλοί. Στην παρουσίαση έλαβε μέρος ο Δρ. Τραυλός ο οποίος είναι Πρύτανης του ALBA, του μεταπτυχιακού τμήματος του Κολεγίου δηλαδή, και κατάγεται από το Καπανδρύτι. Ο Δρ Τραυλός είναι επίσης διακεκριμένος ερευνητής στο University of Surrey.

Η Δρ. Βεντουράτου Φωτεινάτου με καταγωγή από το νησί μας, είναι διακεκριμένη ακαδημαϊκός, καθηγήτρια ψυχολογίας και πρώην επικεφαλής του τμήματος ψυχολογίας του Κολλεγίου. Έδωσε ουσιαστικά παραδείγματα για τον τρόπο εκπαίδευσης στο Κολλέγιο.

Στο πάνελ μίλησε και η Κεφαλλονίτισσα Μάρα Κοκκώνη η οποία είναι αριστούχος φοιτήτρια της Νομικής Αθηνών και κάνει ειδίκευση στην Χρηματο-οικονομία στο Κολλέγιο και μας έδειξε πόσες ευκαιρίες ανοίγει στους φοιτητές το Κολλέγιο. Είναι και η ίδια κάτοχος υποτροφίας από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στο πάνελ επίσης προσκλήθηκε ο συντοπίτης μας Σπύρος Παπαλεξάτος ο οποίος είναι παλιός απόφοιτος και μας μίλησε κυρίως για την νοοτροπία, τον τρόπο σκέψης, τις διασυνδέσεις αλλά και τις έξω-ακαδημαικές δραστηριότητες που του πρόσφερε η φοίτηση του στο Κολλέγιο. Ο Σπύρος έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων και Χρηματο-Οικονομία στο Κολλέγιο και έχει κάνει μεταπτυχιακό στα Διεθνή Αξιόγραφα Επενδύσεις και Τραπεζικά Συστήματα στο Institute Of Capital Markets Association στο Πανεπιστήμιο του Reading και σήμερα είναι Επιχειρηματίας.

Η διοργάνωση της εκδήλωσης ήταν άψογη και η αίθουσα γεμάτη με πάνω από 100 άτομα. Η Κα Μαρία Παπαγρηγοράκη που ήταν υπεύθυνη για την εκδήλωση αυτή ασχολήθηκε πολύ με την Κεφαλλονιά μας και από ότι φαίνεται θα έλθει ξανά. Της αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Συγχαρητήρια σε όλους. Καλή πρόοδο στους νέους μας και παραμένουμε στο πλευρό σας.

https://www.youtube.com/watch?v=u-zQhjSww2o

5D3 43775D3 43775D3 43775D3 43775D3 43775D3 43775D3 43775D3 43775D3 43775D3 43775D3 43775D3 43775D3 43775D3 4377