Εκτυπωτές: Γιατί οι Laser είναι πλέον μονόδρομος

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021 13:22

Εκτυπωτές: Γιατί οι Laser είναι πλέον μονόδρομος

Εκτυπωτές: Γιατί οι Laser είναι πλέον μονόδρομος

Αν ρωτούσες κάποιον tech-geek πριν λίγα χρόνια να σου απαντήσει στο αιώνιο δίλημμα όσον αφορά την αγορά εκτυπωτή μεταξύ laser και inkjet, οι περισσότεροι θα σου έλεγαν τους inkjet.

Πλέον όμως οι εκτυπωτές έχουν εξελιχθεί και αυτοί παράλληλα με την τεχνολογία με αποτέλεσμα η αγορά laser, που κάποτε φάνταζε άπιαστο όνειρο, λόγω κόστους και όγκου, να θεωρείται τώρα μονόδρομος.

Γιατί να προτιμήσω όμως τον laser εκτυπωτή για μία απλή χρήση;

Υπάρχει η λανθασμένη εντύπωση σε πολλούς ότι οι laser εκτυπωτές είναι κυρίως για όσους έχουν μεγάλο φόρτο εργασίας, αυτό όμως είναι μύθος.

Γιατί να μην έχεις ένα ποιοτικότερο αποτέλεσμα, πιο σύντομα με παρόμοιο κόστος με αυτό που θα είχες με έναν inkjet;

Μα, οι inkjet δεν είναι πιο φθηνοί;

Άλλος ένας μύθος. Το κόστος για την αγορά ενός laser εκτυπωτή έχει πέσει κατακόρυφα και αυτός είναι και ο λόγος που πλέον έχει γίνει προσιτός για τον καθένα μας. Οι τιμές του είναι λίγο ακριβότερες από έναν inkjet και ξεκινάνε από 50 ευρώ ενώ βέβαια μπορούν να φτάσουν και τα 500 ευρώ.

Η επιλογή μάρκας, δυνατοτήτων και χαρακτηριστικών είναι αυτή που διαφοροποιεί την τιμή, ωστόσο και με μικρό κόστος μπορείς κάλλιστα να λάβεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς.

Αν έχω μεγάλο όγκο εκτυπώσεων δεν θα χρειάζομαι πιο γρήγορα ανταλλακτικά;

Όχι, αντιθέτως, η χρήση Laser εκτυπωτών ενδείκνυται για πολλές εκτυπώσεις. Δεν είναι μόνο ότι το αποτέλεσμα της εκτύπωσης είναι καλύτερο και σε πιο σύντομο χρόνο, αλλά λόγω έλλειψης μελανιών, δεν χρειάζεται να μπαίνεις σε περιττά έξοδα αγοράς τους.

Έτσι αν έχεις την ανάγκη να κάνεις συχνές εκτυπώσεις τότε η αγορά laser εκτυπωτή είναι επιβεβλημένη.

Τι άλλα πλεονεκτήματα έχει ο laser απ’ τον inkjet εκτυπωτή;

Όλα τα παραπάνω λίγο πολύ μπορεί να είναι γνωστά. Αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα θετικά στην αγορά του laser εκτυπωτή.

Εκτός από κείμενα, δεν είναι λίγες οι φορές που ίσως έχει βρεθεί στην θέση να εκτυπώσεις και φωτογραφίες και το αποτέλεσμα μπορεί να μην σε ικανοποιήσει με έναν συμβατικό inkjet εκτυπωτή.

Ίσως η ποιότητα φύλλου, ίσως το μελάνι, ίσως και ο συνδυασμός τους δεν προσφέρουν το αποτέλεσμα που θες. Με την αγορά όμως ενός laser εκτυπωτή αυτά θα αποτελούν παρελθόν.

Ο laser εκτυπωτής διαθέτει toner αντί για μελάνι και η διαδικασία εκτύπωσης μοιάζει περισσότερο με αυτή του φωτοτυπικού με αποτέλεσμα να βγαίνει ένα πολύ ποιοτικότερο αποτέλεσμα. Επιπλέον δεν χρειάζεται κάποιο ειδικό φύλλο εκτύπωσης μιας και ο laser δεν έχει αυτή την ανάγκη για να αποδώσει τα μέγιστα.

Τέλος, αλλά εξίσου σημαντικό είναι το θέμα της μνήμης. Οι laser εκτυπωτές διαθέτουν αρκετά μεγαλύτερη μνήμη απ’ ό,τι οι inkjet και έτσι υπάρχει η δυνατότητα να ανταποκριθούν στις ανάγκες πολλών χρηστών ταυτόχρονα.

Ξέχασε λοιπόν τους τσακωμούς για το ποιος θα εκτυπώσει πρώτος κάτι στο σπίτι ή στη δουλειά και απλά αγόρασε έναν laser εκτυπωτή που θα καλύπτει σίγουρα τις ανάγκες και τις απαιτήσεις όλων.