Ο Firefox έχασε εκατομμύρια downloads εξαιτίας της Microsoft!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2012 07:26

Ο Firefox έχασε εκατομμύρια downloads εξαιτίας της Microsoft!

Εξαιτίας του λάθους της Microsoft να μη συμπεριλάβει την οθόνη επιλογής browser στην τελευταία έκδοση των Windows 7, η Mozilla υπολογίζει πως o Firefox έχασε από 6 έως 9 εκατομμύρια downloads.

Αυτή η παράλειψη, είχε ως αποτέλεσμα η σχετική οθόνη επιλογής να μην είναι διαθέσιμη σε περίπου 28 εκατομμύρια υπολογιστές με την έκδοση Windows 7 Service Pack 1 στους ευρωπαίους χρήστες.

Η Microsoft το απέδωσε σε τεχνικό σφάλμα και το διόρθωσε άμεσα, αλλά οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσαν πως προτίθενται να επιβάλουν πρόστιμο, αφού η εταιρεία καταπάτησε τη σχετική συμφωνία.

Τώρα, η Microsoft θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπη και κατηγορούμενη και από τη Mozilla, εφόσον η δεύτερη αποφάσιζε να κινηθεί νομικά, με βάση τα στοιχεία από τα downloads του Firefox, εφόσον υπάρξει καταδικαστική απόφαση από την ΕΕ, όπως αναμένεται.

H Mozilla, μπορεί να ζητήσει διαφυγόντα κέρδη, διότι έχει έσοδα από εμπορικές συμφωνίες, όπως αυτή με τη Google, για τη χρήση της Google search engine στην κεντρική σελίδα του Firefox.

Eίναι χαρακτηριστικό πως τα downloads του Firefox στην Ευρώπη μειώθηκαν 63% σε περίπου 20.000 πριν διορθωθεί το πρόβλημα, ενώ αμέσως μετά, αυξήθηκαν κατά 150% φτάνοντας περίπου τις 50.000 σε καθημερινή βάση.

Πηγή: e-pcmag.gr




00 inkefalonia general ad 300X250