Πρώτο λειτουργικό στις ΗΠΑ το Android

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 15 Ιουλίου 2012 02:10

Πρώτο λειτουργικό στις ΗΠΑ το Android

Έχει ποσοστό 51,8% στην αμερικανική αγοράΤο λειτουργικό της Google, Android, κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο στην αμερικάνικη αγορά από κάθε άλλο λειτουργικό σύστημα, σύμφωνα με νέα έρευνα της Nielsen.

Η έκθεση δείχνει ότι το 51.8 % των ιδιοκτητών smartphone στην Αμερική χρησιμοποιούν συσκευή Android. Το iOS της Apple έχει ποσοστό 34.3% και το Blackberry της RIM 8.1%. Πάντως, όπως και σε κάθε αντίστοιχη έρευνα πρέπει να σημειώσουμε ότι η Apple έχει αυτό το ποσοστό μόνο με 5 συσκευές iPhone στην αγορά, ενώ αντίθετα Android λειτουργικό βλέπουμε σε πολύ περισσότερα smartphones.

Όσο για το Symbian και το Palm OS, αυτά βρίσκονται κάτω από το 1%, καθώς έχουν μερίδιο 0.9% και 0.6% αντίστοιχα.

Σχετικά με τους κατασκευαστές, σύμφωνα με την έκθεση της Nielsen, δεν υπάρχουν μεγάλες εκπλήξεις. Η κυριαρχία της Apple είναι δεδομένη με ποσοστό 34.3%, ενώ η Samsung έχει κατασκευάσει το 17% των smartphones στην αμερικανική αγορά. Στη συνέχεια ακολουθούν η HTC, Motorola και RIM.

Αλλαγές αναμένονται στη λίστα μετά την είσοδο του επερχόμενου iPhone καθώς και μετά τις μετρήσεις για τη διείσδυση του Samsung Galaxy S III στην αγορά.

newsbeast.gr




00 inkefalonia general ad 300X250