Το ξεχωριστό ρεκόρ του Game of Thrones στον κόσμο των torrent και μια δήλωση που θα συζητηθεί

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Απριλίου 2013 11:59

Το ξεχωριστό ρεκόρ του Game of Thrones στον κόσμο των torrent και μια δήλωση που θα συζητηθεί

To Game of Thrones είναι μια από τις πιο πετυχημένες τηλεοπτικές σειρές των τελευταίων ετών, έχοντας καταφέρει να αποκτήσει πλήθος φανατικών τηλεθεατών κι εκτός ΗΠΑ, οι οποίοι «κατεβάζουν» τα επεισόδια από το Ίντερνετ.

Την περασμένη Κυριακή, ξεκίνησε η προβολή του 3ου κύκλου της σειράς κάτι που προκάλεσε ένα νέο ρεκόρ για το Ίντερνετ και συγκεκριμένα για το παράνομο downloading μέσω torrent.

Σύμφωνα με στοιχεία που αναφέρει το CNN, πάνω από 1.000.000 άνθρωποι ανά τον κόσμο έσπευσαν να «κατεβάσουν» το επεισόδιο ενώ κάποια στιγμή το ίδιο αρχείο torrent διαμοιραζόταν σε 168.000 χρήστες!

Προσωπικά, τα νούμερα αυτά δεν με εντυπωσιάζουν. Με εντυπωσιάζει όμως η αντίδραση του Michael Lombardo, διευθυντικού στελέχους της εταιρίας που διανέμει κι εκμεταλλεύεται εμπορικά την εν λόγω σειρά.

Τι δήλωσε για αυτό το όργιο παράνομου downloading;

«Πιθανότατα δεν θα έπρεπε να το πω αυτό αλλά αποτελεί μάλλον κομπλιμέντο. Η ζήτηση είναι εκεί και πιθανότατα δεν είχε αρνητική συμβολή στις πωλήσεις των dvd. Η πειρατεία είναι κάτι που πάει μαζί με ένα τόσο επιτυχημένο σόου (που προβάλλεται) σε συνδρομητικό κανάλι».

Αν μη τι άλλο, πρόκειται για μια δήλωση απόλυτα συγχρονισμένη με τις τάσεις της εποχής. Η πειρατεία είναι πλέον σχεδόν ταυτισμένη με τη φύση του Ίντερνετ. Το φαινόμενο θα μπορούσε μονάχα κάπως να ρυθμιστεί καθώς μάλλον φράγματα σε αυτή τη θάλασσα δεν θα μπορούσε να βάλει κανείς...

parapolitiki.com




00 inkefalonia general ad 300X250