Πως θα επιλέξετε μία αξιόλογη SEO company για την ιστοσελίδα σας

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022 01:07

Πως θα επιλέξετε μία αξιόλογη SEO company για την ιστοσελίδα σας

Αποφασίσατε να δημιουργήσετε ιστοσελίδα για να έχει και ψηφιακή παρουσία η επιχείρησή σας; Συγχαρητήρια! Πράξατε πολύ σωστά. Το επόμενο βήμα είναι να αποκτήσετε περισσότερους επισκέπτες και πελάτες στο διαδίκτυο. Μία εταιρεία που ασχολείται με το SEO θα σας βοηθήσει σε αυτό το εγχείρημα. Αν ακολουθήσετε τα παρακάτω tips θα καταφέρετε να επιλέξετε την ιδανική, για εσάς, εταιρεία.

Ποιες υπηρεσίες προσφέρει μία εταιρεία SEO

Αρχικά για να επιλέξετε την κατάλληλη SEO Company για την ιστοσελίδα σας, πρέπει να κατανοήσετε το SEO. Είναι το ακρωνύμιο των λέξεων ‘Search Engine Optimization’ που σημαίνουν ‘βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης’. Ένας βελτιστοποιήμενος ιστότοπος εμφανίζεται στα πρώτα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, όπως είναι η Google και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τον επισκέπτονται περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου.

Συνεπώς, εάν απευθυνθείτε στους ειδικούς μιας SEO εταιρείας θα βοηθήσουν την ιστοσελίδα της επιχείρησής σας να γίνει ορατή στις πρώτες σελίδες των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης. Για να καταφέρουν αυτό, θα χρειαστεί να κάνουν μια σειρά ενεργειών. Πιο αναλυτικά, η έρευνα και η ανάλυση του ιστότοπου είναι η πρώτη ενέργεια που θα κάνουν.

Στη συνέχεια, θα εξετάσουν ποια είναι η συνολική απόδοση της ιστοσελίδας και ποιοι είναι οι ανταγωνιστές της επιχείρησής σας. Θα μελετήσουν, ακόμη, τις λέξεις-κλειδιά που αναζητούν οι επισκέπτες και θα προβούν σε ορισμένες αλλαγές του ιστότοπου, όπως:

  • Βελτιστοποιημένοι τίτλοι,
  • Βελτιστοποιημένο περιεχόμενο,
  • Αύξηση συνδέσμων κλπ.

Τα πλεονεκτήματα της συνεργασίας σας με μια εταιρεία SEO

 

Εάν αποφασίσετε να συνεργαστείτε με τους ειδικούς του SEO θα ωφεληθεί σημαντικά πολύ η ιστοσελίδα και κατ’ επέκταση και η επιχείρησή σας. Πιο συγκεκριμένα, μετά τις ενέργειες που θα πραγματοποιήσουν οι ειδικοί:

  • Θα αυξηθούν οι επισκέπτες του site,
  • Θα αυξηθούν οι πωλήσεις,
  • Το brand της επιχείρησης θα αναγνωριστεί περισσότερο.

Τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει μία καλή εταιρεία SEO

 

Προτού ξεκινήσετε την αναζήτηση των ειδικών που θα βελτιστοποιήσουν το site που έχετε, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μία καλή εταιρεία SEO. Έτσι αργότερα, θα αισθανθείτε μεγαλύτερη σιγουριά πως επιλέξατε τους κατάλληλους ανθρώπους.

Μία αξιόλογη εταιρεία υπηρεσιών SEO πρέπει να διαθέτει ένα portfolio με αρκετά δείγματα από άλλα projects που έχει επιτύχει και να προθυμοποιείται να το δείξει σε άλλους μελλοντικούς πελάτες που θα χρειαστούν τις υπηρεσίες της.

Μία επιχείρηση που ασχολείται με την βελτιστοποίηση των μηχανών αναζήτησης (SEO) θα πρέπει να βρίσκεται στα πρώτα αποτελέσματα της Google. Εάν δεν συμβαίνει αυτό, δεν θα καταφέρει να βοηθήσει την δική σας ιστοσελίδα να φτάσει στην πρώτη σελίδα της μηχανής αναζήτησης. Ακόμη, μια καλή εταιρεία Search Engine Optimization αποτελείται από έμπειρους επαγγελματίες και χρησιμοποιεί μόνο σωστές τακτικές (white hat SEO ) για να βελτιστοποιήσει τα sites των πελατών της.

Πώς να επιλέξετε σωστά τα άτομα με τα οποία θα συνεργαστείτε

Πριν προχωρήσετε στην επιλογή της εταιρείας πρέπει να αποφασίσετε τι είδους βοήθεια θέλετε από τους ειδικούς. Σκεφτείτε και καταγράψτε τους στόχους που θέλετε να επιτύχετε με αυτή την συνεργασία. Για παράδειγμα, ένας από τους στόχους σας θα μπορούσε να ήταν η δημιουργία περισσότερων backlinks, η προσθήκη νέων λέξεων-κλειδιών ή η βελτιστοποίηση της ταχύτητας φόρτωσης του site.

Μετά την καταγραφή των στόχων, αρχίστε την αναζήτηση. Κάντε ό,τι κάνατε για να βρείτε τον λογιστή που σας βοηθάει με την επιχείρηση ή  τους προμηθευτές των προϊόντων σας. Ρωτήστε φίλους και γνωστούς για να σας πουν με μία εταιρεία SEO συνεργάζονται και είναι ικανοποιημένοι.

Έπειτα, ψάξτε εταιρείες στο διαδίκτυο και διαβάστε τις μελέτες περιπτώσεων. Σε αυτές, η κάθε εταιρεία εξηγεί πώς οδήγησε στην επιτυχία άλλα site και ποια στρατηγική ακολούθησε για να τα καταφέρει. Έτσι, θα γνωρίσετε αν η συγκεκριμένη τακτική ταιριάζει και με τους δικούς σας στόχους.

Μελετήστε, ακόμη, το blog της εταιρείας και τις κριτικές που έχει από άλλους πελάτες. Μη ξεχάσετε να διαβάσετε και τα σχόλια που έχει η ίδια στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Αφού συγκεντρώσετε μία λίστα με εταιρείες που έχετε ξεχωρίσει, επισκεφτείτε τις, πριν την τελική σας επιλογή.  Είναι σημαντικό να γνωρίσετε από κοντά τους ανθρώπους καθώς θα σας μιλήσουν για όσα μπορούν να σας προσφέρουν και θα σας εξηγήσουν αναλυτικά το πώς λειτουργούν.

Τι να τους ρωτήσετε:

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής σας στην εταιρεία SEO, χρειάζεται να θέσετε ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να κάνετε την σωστή επιλογή. Κάποιες από αυτές είναι οι ακόλουθες:

  • «Πόσα χρόνια εμπειρίας στο SEO έχετε;» Αποφύγετε αμέσως μία εταιρεία αν σας πει πως ασχολούνται με αυτό τα τελευταία 35 χρόνια. Είναι εύκολο να καταλάβετε πως ψεύδονται, μιας και η μηχανή αναζήτησης Yahoo ιδρύθηκε το 1994 ενώ η Google το 1998.
  • «Σε πόσο χρόνο θα υπάρξουν αποτελέσματα;»: Οι ειδικοί του SEO δεν μπορούν να προβλέψουν με απόλυτη ακρίβεια το χρονικό διάστημα όπου θα δείτε επιθυμητά αποτελέσματα στην ιστοσελίδα σας καθώς η Google διαρκώς αναβαθμίζει τους αλγόριθμους της. Γι΄αυτό το λόγο, μη εμπιστεύεστε εταιρείες που θα σας υποσχεθούν πως θα βρίσκεστε στην πρώτη θέση της μηχανής αναζήτησης μέσα σε 20 ημέρες.
  • «Ποιες τακτικές SEO ακολουθείτε;»
  • «Πώς πραγματοποιείτε link building ;» : Για να καταταχθεί το site σας ψηλά στην μηχανή αναζήτησης, χρειάζεται να συνδεθεί με άλλα αξιόπιστα sites. Η σύνδεση του με αναξιόπιστους ιστότοπους θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιθυμείτε.

Συνοψίζοντας, η διαδικασία επιλογής μιας εταιρείας SEO είναι αρκετά χρονοβόρα αλλά απαραίτητη, αν επιθυμείτε να επιλέξετε τους κατάλληλους συνεργάτες που θα οδηγήσουν την ιστοσελίδα σας στην επιτυχία. Αξίζει, λοιπόν, να αφιερώσετε όσο χρόνο χρειαστεί, για να πάρετε την σωστή απόφαση.