Ξεκινάει η πρώτη φάση εργασιών στον Θολωτό Τάφο Τζαννάτων - ΓΓ. Υπ. Πολιτισμού από την Κεφαλονιά: "Μοναδική εμπειρία..."

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2021 10:47

Ξεκινάει η πρώτη φάση εργασιών στον Θολωτό Τάφο Τζαννάτων - ΓΓ. Υπ. Πολιτισμού από την Κεφαλονιά: "Μοναδική εμπειρία..."

"...που σύντομα θα μπορούν να την ζήσουν και πολλοί άλλοι άνθρωποι!"

Το σημαντικό πολιτιστικό μνημείο της Κεφαλονιάς ο Θολωτός Τάφος των Τζαννάτων, σε λίγο καιρό θα αποκτήσει την διάσταση και την προβολή που αρμόζει στο μεγαλείο του!

Αυτην την σημαντική εξέλιξη άλλωστε, σηματοδοτεί και η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Γιώργου Διδασκάλου, ο οποίος συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ κ. Ευθύμιο Λέκκα, βρέθηκε στον χώρο του αρχαιολογικού μνημείου στα Τζαννάτα και πήρε μία εικόνα από το μεγαλείο του μνημείου, ενώ δεν παρέλειψε να δηλώσει εντυπωσιασμένος απο το μνημείο χαρακτηρίζοντας την επίσκεψη "μοναδική εμπειρία".

Τον κ. Διδασκάλου, «ξενάγησε» στο μνημείο ο προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης κ. Γρηγόρης Γρηγορακάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημαντικότητα του μνημείου και την ιστορία αυτού.

Στο χώρο του πολιτιστικού μνημείου, βρέθηκαν επίσης, ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Παναγής Καππάτος, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κα Ρόδη Κράτσα, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Σταύρος Τραυλός, ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο Αντιπέριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σωτήρης Κουρής, ο Αντιδήμαρχος Ελειού Πρόννων κ. Νίκος Κουρκουμέλης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πόρου κ. Οδυσσέας Γαλιατσάτος και φυσικά ο κ. Μάκης Μεταξάς με τις συνεχείς προσπάθειές του ιδίου και των κατοίκων της περιοχής, το μνημείο εν τέλει εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, και πλέον θα χρηματοδοτηθεί , ώστε να γίνει ένας χώρος ανάδειξης του πολιτισμού της Κεφαλονιάς!

{https://www.youtube.com/watch?v=8figldcoZh0}

"Ζήσαμε μία μοναδική εμπειρία"

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φορείς που συνεισέφεραν στο να ενταχθεί το έργο και επιτέλους να βρισκόμαστε στο στάδιο όπου ξεκινούν οι εργασίες. Έχουν δεσμευτεί 1,6 εκ. ευρώ για το συγκεκριμένο έργο. Ήδη έχει προχωρήσει η διαδικασία από το Υπουργείο Πολιτισμού και έχει εγκρίνει 400.000 ευρώ, για να ξεκινήσουν άμεσα οι πρώτες εργασίες. Παράλληλα, προχωρούν οι διαδικασίες από την Διεύθυνση Αναστήλωσης και τον κ. Σβολόπουλο, για την συντήρηση και αποκατάσταση του μνημείου και την κατασκευή του νέου στεγάστρου, όπως επίσης και την διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου και την κατασκευή των απαραίτητων υποδομών, προκειμένου ο χώρος να δοθεί στους επισκέπτες. Ηδη ξεκινάει η πρώτη φάση των εργασιών. Αυτό που ζήσαμε εμείς μία μοναδική εμπειρία να μπορούν να το ζουν και όλοι οι επισκέπτες» ήταν τα λόγια του κ. Διδασκάλου, ο οποίος εν συνεχεία βρέθηκε μαζί με τον κ. Λέκκα στο Λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης, όπου βρίσκεται σε λειτουργία, αφού ξεπεράστηκαν τα σημαντικά προβλήματα που υπήρχαν. 

"Τελείωσε ένας μεγάλος αγώνας με την ένταξη στο ΕΣΠΑ, αλλά ξεκινάει ένας αγώνας για την ανάδειξη του μνημείου"

"Η επίσκεψή σας σηματοδοτεί την ενδιάμεση κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτό το σημαντικό μνημείο και το ενδιαφέρον του Υπουργείο Πολιτισμού για το μνημείο της Κεφαλονιάς . Τελείωσε ένας μεγάλος αγώνας με την ένταξη στο ΕΣΠΑ, αλλά ξεκινάει ένας αγώνας για την ανάδειξη του μνημείου" ήταν τα λόγια του Βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Παναγής Καππάτος, ο οποίος τόνισε πως μαζί με τον Δήμαρχο Αργοστολίου κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σταύρο Τραυλό, είχαν κάνει αλλεπάλληλες επισκέψεις στο Υπουργείο Πολιτισμού, ώστε να επιτευχθεί αυτή η σημαντική εξέλιξη για το μνημείο της Κεφαλονιάς και τον πολιτισμό του νησιού μας! 

Γιώργος Χαλαβαζής

Παρακάτω εικόνες απο την επίσκεψη του ΓΓ του Υπ. Πολιτισμού 

1281314151617181919 2202122




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250