Κοργιαλένειο Μουσείο: Συμμετέχει στον διεθνή εορτασμό Μουσείων με κεντρικό ομιλητή τον Άγη Κονιδάρη

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 15 Μαΐου 2021 09:11

Κοργιαλένειο Μουσείο: Συμμετέχει στον διεθνή εορτασμό Μουσείων με κεντρικό ομιλητή τον Άγη Κονιδάρη

Στιγμιότυπο σε Αστικό Σαλόνι

Το 1977 ορίστηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) η 18η  Μαΐου ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων. Στο πλαίσιο αυτού του εορτασμού μουσεία σε όλο τον κόσμο οργανώνουν διάφορες εκδηλώσεις με βασικό μήνυμα να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών «με σκοπό την ενίσχυση της μόρφωσης, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών».

Γενικό θέμα του εφετεινού εορτασμού είναι η επαναλειτουργία των μουσείων μετά την πανδημία: Το Μέλλον των Μουσείων Αναστοχασμός και Επανεκκίνηση.

Το Μουσείο μας συμμετέχει και εφέτος στον διεθνή εορτασμό και οργανώνει  εκδήλωση (διάλεξη-συζήτηση), με κεντρικό ομιλητή τον Άγη Κονιδάρη, επίκουρο καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου και μέλος του Κοργιαλενείου Διοικητικού Συμβουλίου,  ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα,  «Μουσεία σε τουριστικές περιοχές: Επανεκκίνηση με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά , τη Δευτέρα 31 Μαΐου  2021  και  ώρα  19.45. 

 
Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί   να την παρακολουθήσει   μέσω   της   πλατφόρμας   ZOOM       πατώντας   τον σύνδεσμο

https://us02web.zoom.us/j/82990205908?pwd=bDZRTTk5djRKQjFabTR1M1lyZklUZz09 ή να συνδεθεί με τους κωδικούς

Meeting ID: 829 9020 5908

Passcode: 778634

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει και θα μας ενθαρρύνει κατά την προσπάθειά μας, ώστε το μουσείο μας, παρά τις αντίξοες συνθήκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει,   να συνεχίσει να αποτελεί πυρήνα ψυχαγωγίας και μόρφωσης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού   μας   και   παράλληλα   να   εκπέμπει   μήνυμα   ειρήνης   και συνεργασίας μεταξύ των λαών.

Από το Γραφείο


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250