Β. Φλωράτος: Θα χαλάσει ο κόσμος...

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 01 Μαΐου 2021 16:07

Β. Φλωράτος: Θα χαλάσει ο κόσμος...

Φέτος θα τόνε σιάσω που να χαλάσει ο κόσμος. Δε μου γλιτώνει με τίποτσι.

Θα τόνε σιάσω, θα τόνε σφίξω στην απαλάμη μου και θα τόνε ρεκλαμάρω δεξιά-ζερβά, τον κερατά! Κοντεύω να τηράξω την ανατολή μπρούμητος και δε μ’ έχει γδει άνθρωπος να τόνε βασταίνω! Φέτος το λοιπό θα βγάνω το άχτι μου!

Τι παναπεί, οι άλλοι είναι καλύτεροί μου! Έχω γδει εγώ άλλους να τόνε κρατούνε και να κοκκορεύονται πως εκάμανε το κατόρτωμα του Ρακλή!

Και να ειπείς πως είχανε σεστάδο, θα ‘λεες χαλάλι, το κόπο που εκάμανε και τόνε σεστάρανε. Οι πλιο πολλοί είναι να τσου γλέπεις και να στρίβεις τη μουσούδα σου. Κάτι ξεμποχλιασμένα και κακορέτζεκλα πράματα, να σου ‘ρχεται αναγούλα!

Το καλό πράμα αργεί να γένει. ΄Ετσι η αφεντιά μου ημπορεί ν’ άργησε , αλλά φέτος θα σου σιάξω ένανε, να τόνε γλέπουνε οι κοπελούδες και να τόνε τρώνε με τα μάτια τσου. Να τόνε γλέπει η σερνικαρία και να λέει: «Ωρέ τι πράμα έχει εφκειός»!

Να τόνε γλέπουνε οι γριές και να θυμούνται τα νιάτα τσου! Να τόνε γλέπουνε οι χήρες και να καταριόνται τσου…συγχωρεμένους τσου που δεν είχανε αξιωθεί όσο έζηανε, να σιάξουνε κι έτσι τον εδικόνε τσου!

Θα τόνε σιάσω το λοιπό και θα τόνε μοστράρω κι άμα μου ζητήσει κανιά τσου να τόνε πιάσει θα την αφήκω. Ούτε θα μου τόνε φάει, ούτε θα μου τόνε μαγαρίσει. Τα θαγμαστά είναι πλιο θαγμαστά άμα ημπορείς να τα πιάνεις!

Μη φανταστεί κανένας σας πως θα τόνε σιάσω μεγάλωνε. Όγιεσκε!

Θα σιάσω ένα κανονικόνε και μετριόνε, μόνε θα τηράξω να ‘ναι κόκκινο το απάνου του και το ένα γύρω του, μελιτζανί.

Θα βάνω ούλη την επιστήμη μου, ώστε να μη μείνει περαστικός για περαστικός που να τόνε γδει και να μη σταματήσει να τόνε θαγμάσει!

Σώνει να μη πέσω σε κανένα μαγαρισμένονε και να μου τόνε βασκάνει κι όντας έρτει η ώρα να τόνε μοστράρω θα ‘ναι νια σιχασιά. Για φκειό, θα τηράξω όσο ημπορώ να τόνε κρατάω πλιότερο κοτσονάτο και ντούρο, για να ΄ναι και πλιότερος ο θαγμασμός των άλλωνε!

Και μη πάει ο νους σας στο πονηρό. Για το ΜΑΗ σας ομιλώ.

 

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΦΛΩΡΑΤΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΑ 100 % ΤΟΜΟΣ Γ’ 2010




00 inkefalonia general ad 300X250