Μουσικοχορευτικό υπερθέαμα από τους Κεφαλλήνες για τον Κύκλο της Ζωής - Video με όλη την εκδήλωση

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018 20:25

Μουσικοχορευτικό υπερθέαμα από τους Κεφαλλήνες για τον Κύκλο της Ζωής  - Video με όλη την εκδήλωση

Μια σπουδαία μουσικοχορευτική παράσταση παρουσίασε χθες στον Κέφαλο ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Κεφαλλήνες αφιερωμένη στον «Κύκλο της Ζωής».

Από τον Χρήστο Λαμπράκη, Εικονοληψία  Γιάννης Παπαδάτος

Πρόκειται για την ετήσια εκδήλωση του Ομίλου η οποία σαν κεντρικό άξονα είχε την παρουσίαση παραδοσιακών τραγουδιών από όλη την Ελλάδα  που είναι στενά συνδεδεμένα με όλες τι φάσεις της ζωής μας.

Αρχικά παρουσιάστηκαν τα τραγούδια της Γέννησης, στη συνέχεια της Βάπτισης , της παιδικής ηλικίας, της ξενιτιάς, του έρωτα, του αρραβώνα, του γάμου αλλά και του θανάτου.

Όμως ο θάνατος, δεν αποτελεί το τέλος του κύκλου της ζωής καθώς , μετά το θάνατο έρχεται μια νέα γέννηση, να ξεκινήσει έναν νέο, ελπιδοφόρο κύκλο.

Οι χορευτές χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς από πολλές πειροχές όπως η Ανατολική Ρωμυλία, η Κρήτη , η Θεσσαλονίκη, το Αιγαίο και φυσικά τα Επτάνησα!

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης είχε Χρήστος Μεγαδούκας, ενώ  το παρών έδωσαν χορευτές από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ζακύνθου «Ερωτόκριτος»

Ο όμιλος «Κεφαλλήνες», αν και μετρά μόλις τρία χρόνιας παρουσίας, έχει ήδη καταφέρει να δείξει σπουδαίες μουσικοχορευτικές παραστάσεςι που ανεβάζουν ιδιαίτερα ψηλά τον πήχη στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες στα χορευτικά τμήματα αλλά και τους πολυάριθμους συντελεστές της παράστασης.

https://www.youtube.com/watch?v=aXrPFmM0tgk

DSC 0002DSC 0004DSC 0009DSC 0013DSC 0017DSC 0029DSC 0030DSC 0041DSC 0051DSC 0052DSC 0066DSC 0085DSC 0086

 


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250