Απολογισμός πολιτιστικών εκδηλώσεων από τον Άγγελο Κωνσταντάκη

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012 20:30

Κλείσιμο αυλαίας για τα « ΚΥΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 2012» Στις δύσκολες μέρες που διάγουμε ως χώρα ,η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κεφαλλονιάς με το Καλοκαιρινό Πρόγραμμα των Εκδηλώσεων που παρουσίασε επιδίωξε εκτός των άλλων στόχων της να περάσει το μήνυμα ότι παρόλες τις δυσκολίες ο Πολιτισμός είναι ένας από τους τομείς που αντιστέκεται και που μπορεί να μας κάνει να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

DSC 0115

 


Προγραμματίσαμε τις Καλοκαιρινές εκδηλώσεις με γνώμονα ότι ο Δήμος Κεφαλλονιάς είναι ένα ενιαίο σύνολο ,σεβόμενοι όμως τους ανθρώπους και τα τοπικά έθιμα ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο χωριό του Δήμου μας.
Εφαρμόσαμε πολιτικές για την ανάπτυξη του τοπικού πολιτισμού συμβάλλοντας:
- Στην ουσιαστική και ολοκληρωμένη πολιτιστική ανάπτυξη του Δήμου μας
-Στην δημιουργία πολιτιστικής υποδομής
-Στην ανάπτυξη συνεργασίας με τους πολιτιστικούς φορείς


Η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. επιδίωξε από την αρχή της λειτουργίας της να βάλει τις βάσεις για την ενεργοποίηση του πολιτιστικού προσωπικού του τόπου μας.
Απευθύναμε προσκλήσεις στους πολιτιστικούς φορείς, συζητήσαμε και διαμορφώσαμε προτάσεις για την δυναμική συμμετοχή τους στο πολιτιστικό γίνεσθε του νησιού μας, επιδιώξαμε να τους δώσουμε ρόλο και λόγο ώστε να δώσουμε διέξοδο στο τοπικό πολιτιστικό δυναμικό μας , κάτι που κάναμε πράξη τόσο στα δρώμενα του Καρναβαλιού όσο και στις Καλοκαιρινές Εκδηλώσεις .


Ζητούμενο για εμάς ήταν να μην διαλυθεί ότι είχε σίγουρα με κόπο και χρήμα του Κεφαλονίτικου λαού χτιστεί μέχρι εκείνη την στιγμή, αλλά να διατηρηθεί και να ενισχυθεί ακόμη πιο πολύ.
Στα πλαίσια των «Κυμάτων Πολιτισμού» πραγματοποιήθηκαν περίπου 170 εκδηλώσεις σε όλο το νησί οι οποίες καταγράφηκαν σε ένα ενιαίο πρόγραμμα το πρώτο του νεοσύστατου Δήμου Κεφαλλονιάς, εκδηλώσεις που διεξάχθηκαν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες από το Φισκάρδο έως τον Πόρο από την Σκάλα έως την Σάμη και βέβαια στο Αργοστόλι και το Ληξούρι.


Ένα από τα βασικά κριτήρια του αρχικού μας προγραμματισμού ήταν ότι οι δαπάνες εκτέλεσης του Πολιτιστικού Προγράμματος θα πρέπει να ανέλθουν σε ένα ύψος σεβόμενοι τόσο την γενικότερη οικονομική κατάσταση όσο και του Δήμου μας ειδικότερα, είμαστε ικανοποιημένοι διότι δεν ξεπεράσαμε τις αρχικές μας προβλέψεις και διαπιστώσαμε ότι στον ενιαίο Δήμο υπάρχουν οι δυνατότητες για παροχή πολιτιστικών υπηρεσιών με μικρότερο οικονομικό κόστος με σχέση με την λειτουργία των Δήμων στο παρελθόν.
Επί τρεις μήνες ,κάθε μέρα σχεδόν, η Κοινωφελής Επιχείρηση υλοποίησε από τουλάχιστον μία εκδήλωση ανά ημέρα σε όλη την Κεφαλονιά.


Με την αισιοδοξία ότι την ερχόμενη χρονιά η χώρα μας μπορεί, αξίζει και πρέπει να ξεπεράσει τα προβλήματα της , θέλω με περίσσιο σεβασμό να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν ή βοήθησαν για την πραγματοποίηση του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2012 και ειδικότερα:
- Τους Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και συμμετείχαν ενεργά στην πραγματοποίηση αυτού του εγχειρήματος.
- Τα μέλη του Δ.Σ. της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. που έγκαιρα διαμόρφωσαν, επεξεργάστηκαν και στήριξαν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.


- Τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης και το Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων που ενημέρωσαν, διαφήμισαν, κατέγραψαν και αποτύπωσαν τα «Κύματα Πολιτισμού».
- Το προσωπικό της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. που με κόπο αλλά με αγάπη και μεράκι ανταποκρίθηκαν με επιτυχία στο έργο τους.
Όμως το μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς ανήκει στους ενεργούς πολίτες του Νησιού μας που βοήθησαν καθ΄οιονδήποτε τρόπο στην υλοποίηση των εκδηλώσεων και που μας δίνουν την απαραίτητη δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας για το καλό του τόπου μας , για το αύριο των παιδιών μας.

Τους ευχαριστώ όλους
Άγγελος Κωνσταντάκης

Πρόεδρος Δ.Σ. Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.




00 inkefalonia general ad 300X250