rEBELO: Το νέο βιβλίο του Στέφανου Τζαννετάτου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016 09:38

rEBELO: Το νέο βιβλίο του Στέφανου Τζαννετάτου

Ένα σχολικό, σατυρικό, ηθικοπλαστικό ανάγνωσμα που θα κερδίσει τους αναγνώστες.

 
Η αταξία στην τάξη, ένα γυμνάσιο στην Κεφαλονιά του '65 κι ένας φωτισμένος καθηγητής, που δεν αφήνει λέξη να πέσει κάτω, ίσα - ίσα μάλιστα, επειδή βέβαια έχει λόγο γι΄αυτό..

Πρόκειται για το νέο βιβλίο του Στέφανου Τζαννετάτου, το οποίο κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Ανατολικός. Το rEBELO είναι ένα σχολικό, σατυρικό, ηθικοπλαστικό ανάγνωσμα που θα κερδίσει τους αναγνώστες.

ΤΕΛΙΚΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ.jpg
O νεαρός Στράτος Τζώρτζης υπηρετεί ως νεοφερμένος καθηγητής σε ένα εξατάξιο γυμνάσιο της Κεφαλονιάς, αρκετά απόμερο - στην επαρχία της επαρχίας. Βρισκόμαστε στα μέσα της δεκαετίας του '60.

ΤΕΛΙΚΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ.jpg

Με τον αέρα των πρόσφατων φοιτητικών του χρόνων να πνέει ακόμη ούριος, περίεργος για κάθε τι καινούριο - είτε αυτό λέγεται Φύση με τον μικρόκοσμό της είτε εφηβική αταξία, αφροσύνη κι αφοσίωση - κι ενστικτώδης υπονομευτής του κάλπικου είτε του επιβεβλημένου στοιχείου της σχολικής καθημερινότητας.

Έχει την πέμπτη και την έκτη.

Ορισμένες φορές η καρδιά χτυπάει μαζί τους. Αυτό είναι το ζητούμενο - αυτό είναι ΟΛΟ!

Μία μέρα κατά τη διάρκεια των πασχαλιάτικων διακοπών φθάνει στο νησί για το γύρισμα της πρώτης ποιοτικής ταινίας της με τον Τάκη Κανελλόπουλο η Τζένη Καρέζη και πέφτει θύμα κλοπής. Γίνεται σούσουρο.

καρεζη.jpg

Το απόκτημα θα προσφερθεί αργότερα στον Τζώρτζη σαν δώρο αποχαιρετιστήριο από τους μαθητές της έκτης. Στον αφοσιωμένο θαυμαστή της. Μπορεί να αρνηθείς μία τέτοια προσφορά, όταν έχει κίνητρο την αγάπη; Μπορεί να ελπίζει η πρωταγωνίστρια;

Το "rEBELO" είναι μια πικάντικη σχολική νουβέλα με αντιαυταρχική χροιά και σκόπευση, που τοποθετεί την παραγνωρισμένη αξία της ευχαρίστησης στην προωθημένη εκπαιδευτική θέση που της ανήκει.