Πρώτη προβολή στην Αυστραλία : Εντυπωσίασε το ντοκιμαντέρ για Κεφαλλονιά & Ιθάκη «Λουλούδια Του Πελάγους»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015 09:25

Πρώτη προβολή στην Αυστραλία : Εντυπωσίασε το ντοκιμαντέρ  για Κεφαλλονιά & Ιθάκη «Λουλούδια Του Πελάγους»

ΣΙΔΝΕΪ.- Με τον τίτλο «Κοσμοσυρροή στην Κοινότητα – Εντυπωσίασαν τα ‘Λουλούδια Του Πελάγους’ του Γιώργου Μεσσάρη», η εφημερίδα «Ο Κόσμος» αφιέρωσε μία σελίδα στην πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ για την Κεφαλλονιά και την Ιθάκη στην Αυστραλία.

 

Παρόμοια σχόλια φιλοξένησαν και άλλα ΜΜΕ της Αυστραλίας (έντυπα και ηλεκτρονικά).

Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Ο Κόσμος», Γιώργος Χατζηβασίλης, τόνισε στην κριτική του ότι «(Το ντοκιμαντέρ «Λουλούδια Του Πελάγους» είναι) Μια δημιουργία πολύ υψηλού επιπέδου, που σε καθηλώνει με την ομορφιά των χρωμάτων τής επτανησιακής φύσης, σε ενημερώνει με ιστορικές - πολιτιστικές αναδρομές και σε ξαφνιάζει με επιτυχίες των παιδιών της που είναι άγνωστες για το ευρύ κοινό».

Ολόκληρη η κριτική του Γ. Χατζηβασίλη έχει ως εξής:

«Ξεπέρασε κάθε προσδοκία των οργανωτών τής εκδήλωσης, το πλήθος κόσμου που πλημμύρισε την αίθουσα τής Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Σίδνεϊ για την προβολή τού ντοκιμαντέρ "Λουλούδια Του Πελάγους", την περασμένη Κυριακή. Το πόνημα τού Γιώργου Μεσσάρη είναι εντυπωσιακό επειδή δεν είναι ακόμη ένα φτηνό τουριστικό βίντεο, αλλά μαζί με τις ομορφιές τής Κεφαλλονιάς και τής Ιθάκης καταγράφει την ιστορία τους και τα φημισμένα παιδιά που γέννησαν στο διάβα των αιώνων.

Η επιτυχημένη σταδιοδρομία τού Γιώργου Μεσσάρη στα παροικιακά ΜΜΕ, εφημερίδες, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές είναι γνωστή, αλλά την Κυριακή μάς αποκάλυψε ένα νέο ταλέντο του σαν δημιουργός και σκηνοθέτης με το βίντεο "Λουλούδια Του Πελάγους". Μια δημιουργία πολύ υψηλού επιπέδου, που σε καθηλώνει με την ομορφιά των χρωμάτων τής επτανησιακής φύσης, σε ενημερώνει με ιστορικές - πολιτιστικές αναδρομές και σε ξαφνιάζει με επιτυχίες των παιδιών της που είναι άγνωστες για το ευρύ κοινό. Να προσθέσουμε πως ο Γιώργος Μεσσάρης χρηματοδότησε το δημιούργημά του σαν ακόμη μια προσφορά του στη γη που τον γέννησε και στους ξενιτεμένους που λαχταρούν να επιστρέψουν κοντά της.

Καθήκοντα συντονιστή τής εκδήλωσης ετέλεσε άψογα -ως συνήθως- ο καλός συνάδελφος, Θέμης Καλλός και την εκδήλωση προλόγισαν ο πρόεδρος τής Κεφαλληνιακής Αδελφότητας "Ο Κέφαλος", κ. Χριστόφορος Περιβολάρης με τον Κεφαλλονίτη πρόεδρο τής Κοινότητας, κ. Χάρη Δανάλη.

Μετά το τέλος τής προβολής, ο Γιώργος Μεσσάρης, ευχαρίστησε την Κεφαλληνιακή Αδελφότητα για την οργάνωση τής εκδήλωσης, την Κοινότητα για παραχώρηση τής αίθουσας και τον διευθυντή των γραφείων της, κ. Αλκη Δρακόπουλο για την πολύτιμη βοήθειά του, τα παροικιακά ΜΜΕ για τη συμπαράστασή τους με συνεντεύξεις και άρθρα και τούς παρευρεθέντες.

Να προσθέσουμε ότι δύο δραστήριες κυρίες που δεν είναι καν Κεφαλλονίτισσες(!), η κα Δέσποινα Περιβολάρη, σύζυγος τού προέδρου τής Αδελφότητας και η κα Χριστίνα Μαρκαντωνάτου, σύζυγος τού γνωστού και δραστήριου Κεφαλλονίτη, Νίκου Μαρκαντωνάτου, πρόσφεραν στους παρευρεθέντες –μετά την προβολή- καφέ, τσάι και νοστιμότατα βουτήματα.

Εμείς θα συγχαρούμε τον Γιώργο Μεσσάρη για το ντοκιμαντέρ του με την ευχή να συνεχίσει να δημιουργεί και την Κεφαλληνιακή Αδελφότητα για την πρωτοβουλια της να τιμήσει τον εκλεκτό συμπατριώτη της.

Γιώργος Χατζηβασίλης»

ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: 1. Κατάμεστη η αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνικής Κοινότητας Σίδνεϊ. 2. Ο πρόεδρος της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Σίδνεϊ, κ. Χριστόφορος Περιβολάρης. Πίσω του ο τελετάρχης της βραδιάς, ραδιοεκφωνητής Θέμης Καλλός. 3. Ο κεφαλληνιακής καταγωγής πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Σίδνεϊ, κ. Χάρης Δανάλης. 4. Ο σκηνοθέτης και παραγωγός του ντοκιμαντέρ, Γιώργος Μεσσάρης.

2 PROEDROS KEFALLINON KAI O TELETARCHIS

Ο πρόεδρος των Κεφαλλήνων και ο Τελετάρχης

3 PROEDROS EL KOINOTITAS SYDNEY

Πρόεδρος Ελληνικής Κοινότητας-ΣΙΔΝΕΪ

4 GEORGE MESSARIS

Γιώργος Μεσσάρης




00 inkefalonia general ad 300X250