Συνεχίζεται η επετειακή έκθεση Επτανησίων Καλλιτεχνών στη σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη του Κώστα Ευαγγελάτου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Σεπτεμβρίου 2014 10:44

Συνεχίζεται η επετειακή έκθεση Επτανησίων Καλλιτεχνών στη σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη του Κώστα Ευαγγελάτου

Συνεχίζεται με επιτυχία η επετειακή έκθεση με ζωγραφικά και χαρακτικά έργα Επτανησίων καλλιτεχνών στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa ΡΟΔΟΠΗ του Κώστα Ευαγγελάτου στο Αργοστόλι.   Η έκθεση διοργανώθηκε με αφορμή την επέτειο των 150 χρόνων από την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα (1864-2014) και απαρτίζεται από εκθέματα που ανήκουν στη συλλογή του ζωγράφου, λογοτέχνη, θεωρητικού  τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου, ο οποίος την έχει επιμεληθεί.

Oι κριτικές και οι απόψεις για την έκθεση είναι θετικές, για τον πλούτο και την ποιότητα των έργων και των εκδόσεων τέχνης, που με ενδεικτικό αλλά ουσιαστικό τρόπο αναδεικνύουν και επισημαίνουν την μεγάλη προσφορά των Ιόνιων νησιών στην νεοελληνική αλλά και στη διεθνή τέχνη και διανόηση.
 
Στην έκθεση αντιπροσωπεύονται καλλιτέχνες που κατάγονταν ή κατάγονται από τα Ιόνια νησιά και εκφράζουν ποικιλότροπα την διαχρονική ομορφιά και την πνευματικότητα του Επτανησιακού χώρου.
 
Ορισμένοι έζησαν ή ζουν και δημιουργούν σε κάποιο από τα επτά νησιά, άλλοι προέρχονται από οικογένειες που είχαν φύγει σε άλλες περιοχές της Ελλάδας ή πόλεις της διασποράς, αλλά διατηρούν ενσυνείδητα τους αισθητικούς δεσμούς με τον τόπο-νησί της καταγωγής τους.
 
Παράλληλα με τα εικαστικά έργα εκτίθενται μονογραφίες και εκδόσεις τέχνης για σημαντικούς επτανήσιους καλλιτέχνες και λογοτέχνες από τον 17ο αιώνα μέχρι και σήμερα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα ενθυμήματα-ντοκουμέντα  για τον συγγραφέα Λευκάδιο Χέρν / Lafcadio Hearn,ο οποίος γεννήθηκε στη Λευκάδα από Κυθήρεια μητέρα και Ιρλανδό πατέρα και διέπρεψε σαν κορυφαίος συγγραφέας στην Ιαπωνία, με έντονη πάντα τη μνήμη της καταγωγής του. Επίσης εκτίθενται μονογραφίες και λευκώματα για τους κορυφαίους εικαστικούς του 20ου αιώνα Γεράσιμο Σκλάβο / SKLAVOS και Γεράσιμο Σταματελάτο / STERIS από την Κεφαλονιά και Θεόδωρο Στάμο / STAMOS από τη Λευκάδα. 
 
 
Η έκθεση έχει μόνο πολιτιστικό χαρακτήρα
και θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου 2014. 
Λειτουργεί κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο από τις 8 μμ- 10μμ.
Είσοδος ελεύθερη.
 
ΣΥΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ
ΜΕΣΟΛΩΡΑ 7 ΚΑΙ ΒΥΡΩΝΟΣ, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
 
τηλ: 26710 28501
 
 



ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ