Παρουσίαση Βιβλίου στον "Κύβο"- Ιωάννης Πανουτσόπουλος / Φυλάξου!

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 00:52

Παρουσίαση Βιβλίου στον "Κύβο"- Ιωάννης Πανουτσόπουλος / Φυλάξου!

Το βιβλιοπωλείο Κύβος σας προσκαλεί στην παρουσίαση του νέου βιβλίου - cd του Ιωάννη Πανουτσόπουλου, Φυλάξου! Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014Ώρα 19:30 Βιβλιοπωλείο Κύβος - Λ. Βεργωτή 13 - 1ος Όροφος Ο Ιωάννης Πανουτσόπουλος γεννήθηκε στην πόλη που υπερασπίστηκε ο Αισχύλος και έκανε τα πρώτα του βήματα στην οδό Ισμήνης, πλησίον της οδού Αντιγόνης και πάντα επί Κολωνώ.Ήταν παιδί ακόμα όταν η Θεία Πρόνοια τον οδήγησε αρχικά στην Βιβλιοχαρτεμπορική, αργότερα στο Βιβλιοπωλείο της Εστίας, κατόπιν στο βιβλιοπωλείο του Στρατή Φιλιππότη και αργότερα στην Σύγχρονη εποχή. Γνώρισε τον Γιάννη Ρίτσο, την Έλλη Αλεξίου, τον Αντώνη Σαμαράκη, την Λιλή Ζωγράφου, τον Αντρέα Καραντώνη, τον Δημήτρη Σταμέλο και άλλους φωτοδότες των Ελληνικών Γραμμάτων.


Το 2010 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο Τη νύχτα που ξυπνούσε ηΑγνωστούπολη από τις εκδόσεις ταξιδευτή και το 2012 οι ποιητικές συλλογές Η ΩραίαΚοιμωμένη/ δύο μονόλογοι σε ένα όνειρο και Επτά συμβάσεις εργασίας, από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη.


Στίχους του έχουν μελοποιήσει και ερμηνεύσει, Ο Κώστας Βασιλιάγκος, οΤάσοςΓκρους, ο Νότης Μαυρουδής, ο Παναγιώτης Μάργαρης, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Αντώνης Μιτζέλος, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο Ορφέας Περίδης, η χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου κ.α.
Το 2012 τιμήθηκε από τη Στέγη Γραμμάτων και τεχνών του ιδρύματος Ωνάση για τις στιχουργικές του συνθέσεις. Ποιήματα και δοκίμια του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά.


Το 2014 κυκλοφόρησε το βιβλίο –cdΦυλάξου / Μύθοι και τραγούδια για ζόρικους καιρούς. Τη μουσική των τραγουδιών υπογράφει ο Τάσος Γκρους.
Θεωρεί τον εαυτό του τυχερό, διότι έμαθε κάμποσα από τα βιβλία, πολλαπλάσια από τη ζωή και απείρως περισσότερα από τον θάνατο.
Από το 1996 διατηρεί επί της οδού Ιπποκράτους το παλαιοβιβλιοπωλείο Ίστωρ και παιδιόθεν την έγνοια και το πάθος για ό,τι αναιρεί ο χρόνος και ό,τι ανασταίνει η αγάπη μας.

Kicky Legatou
Kivos Books & More
13 Vergoti Ave.
28100 Argostoli - Cephalonia
Tel: +30 26710 26872+30 26710 26872
http://www.e-kivos.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250