ΣΗΜΕΡΑ : Η παράσταση «FALSTAFF» του VERDI έρχεται στον «Κέφαλο»

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2013 10:41

ΣΗΜΕΡΑ : Η παράσταση «FALSTAFF» του VERDI έρχεται στον «Κέφαλο»

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Metropolitan Opera στην Ελλάδα το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2014 θα προβληθεί στην Κέφαλονιά στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος» το τελευταίο αριστούργημα του Giuseppe Verdi,  FALSTAFF.

 Μια συνεργασία της Κοινωφελούς Επιχ/σης Δήμου Κεφαλλονιάς με τον Όμιλο Αντέννα.
 

Φάλσταφ - Giuseppe Verdi
Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Ώρα έναρξης: 19:55
Διάρκεια: 3 ώρες, 20 λεπτά

Σύνοψη: Στο Ουίνδσορ, ο χοντρός Φάλσταφ ζει ράθυμα στο πανδοχείο, περιτριγυρισμένος από μια αυλή χαρούμενων αλητών. Επειδή θεωρεί τον εαυτό του πάντοτε νέο και ωραίο, αποπειράται να κατακτήσει δύο αστές, οι οποίες, με τη βοήθεια της κυρίας Κουίκλι, κανονίζουν να τον γελοιοποιήσουν σε όλη την πόλη. Ο Φάλσταφ, γελοιοποιημένος μετά από τη φάρσα που του έστησαν, συμπεραίνει από τις περιπέτειές του ότι ολόκληρος «ο κόσμος είναι μια φάρσα».


Αδιαμφισβήτητος “τεχνίτης” του Falstaff, ο μαέστρος James Levine, διευθύνει την όπερα του Verdi για πρώτη φορά στη Met μετά το 2005. Η παραγωγή του Robert Carsen - ο πρώτος καινούργιος Falstaff στη Met  μετά το 1964 - τοποθετείται στην αγγλική ύπαιθρο στα μισά του 20ου αιώνα. Ο Ambrogio Maestri ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο του καυχησιάρη Sir John Falstaff, απέναντι σ’ ένα εξαιρετικό σύνολο ερμηνευτών που περιλαμβάνει τους: Angela Meade, Stephanie Blythe, Lisette Oropesa και Franco Vassallo.

Υπότιτλοι Ελληνικοί

Cast

Φάλσταφ Ambrogio Maestri

Νανέτα Lisette Oropesa

Άλις Φορντ Angela Meade

κυρά-Κουίκλι Stephanie Blythe

Μεγκ Πέιτζ Johnson Cano

Φέντον Paolo Fanale

Φορντ Franco Vassallo  

Συντελεστές :

Διευθυντής ορχήστρας James Levine

Σκηνοθεσία Robert Carsen

Σκηνικά Paul Steinberg

Κοστούμια Brigitte Reiffenstuel
 

Αίθουσα προβολής: Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος»
Τηλέφωνο: 26710.25600 & 26710.25280
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 

18.00€ Γενική Είσοδος

13.00€ για παιδιά, φοιτητές, άνεργους.

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει.

Με το αριστούργημα «Falstaff» του Giuseppe Verdi, στις 14 Δεκεμβρίου 2013 σε μια Νέα Παραγωγή, ολοκληρώνεται ο κύκλος των παραστάσεων για το 2013. Επόμενη παράσταση είναι το έργο «Prince Igor» του Alexander Borodin την 1η Μαρτίου 2014.