Το άναμμα του δέντρου και η στιγμή που άγγιξε τις καρδιές στο Αργοστόλι
Σε μια βραδιά πλημμυρισμένη από φως και γιορτινή διάθεση, η καρδιά του Αργοστολίου χτύπησε δυνατά το βράδυ του Σαββάτου. Η κεντρική πλατεία της πόλης φόρεσε τα γιορτινά της για την καθιερωμένη τελετή φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, χαρίζοντας στους παρευρισκόμενους στιγμές χαράς, αλλά και βαθιάς συγκίνησης.
Αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής της βραδιάς, ήταν η τέχνη. Το θεατρικό εργαστήρι ART, υπό την καθοδήγηση της Τζένης Παπαδημάτου και της Έφης Παπά, κατάφερε να καθηλώσει το κοινό με μια ευαίσθητη θεατρική μεταφορά του κλασικού παραμυθιού του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, «Το Κοριτσάκι με τα Σπίρτα»
Μέσα στο γιορτινό κλίμα, η συγκινητική αυτή ιστορία λειτούργησε ως μια τρυφερή υπενθύμιση της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης που πρεσβεύουν τα Χριστούγεννα. Οι μικροί και μεγάλοι θεατές παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ το θερμό χειροκρότημα που ξέσπασε στο τέλος ήταν η μεγαλύτερη επιβράβευση για τους συντελεστές που κατάφεραν να αγγίξουν τις ψυχές όλων.
«Γιατί το φως βγήκε από μέσα και η μοναξιά έγινε τραγούδι»
Η πιο δυνατή στιγμή της βραδιάς ήταν τα λόγια που ακούστηκαν λίγο πριν το άναμμα του δέντρου. Μέσα από τη θεατρική αφήγηση, οι παιδικές φωνές μας ταξίδεψαν από την επιπολαιότητα της κατανάλωσης στην ουσία της γιορτής, συγκινώντας το πλήθος:
«Να προλάβουμε τα καλύτερα δώρα πριν τελειώσουν. Φέτος θέλω να στολίσω το σπίτι με το πιο μεγάλο δέντρο του κόσμου. Θέλω πατίνι, κουκλόσπιτο και σοκολάτες. Κι εγώ θέλω φωτάκια που αλλάζουν χρώματα...»
Κι ύστερα, η ερώτηση που άλλαξε τα πάντα: «— Μπαμπά, γιατί εκείνοι ζουν χωρίς παιχνίδια; — Γιατί έχουν κάτι που εμείς ξεχάσαμε. Μια καθαρή ψυχή. — Μπορώ να δώσω και κάτι δικό μου;»
Έτσι, στη μέση της πλατείας του Αργοστολίου, γεννήθηκε η ελπίδα. Ένας σάκος, όχι γεμάτος δώρα, αλλά γεμάτος ευχές που έλαμψαν σαν τα αστέρια της βραδιάς: «Να σταματήσουν οι πόλεμοι. Να γεμίσει κάθε τραπέζι ψωμί. Να έχει κάθε παιδί μια αγκαλιά. Να μην φοβάται κανείς τη νύχτα. Να μην νιώθει κανείς μόνος. Να θυμόμαστε πως το φως δεν αγοράζεται. Το χαρίζουμε!»
Και αυτό που ηχήσε στις καρδιές όλων: «Εγώ δεν έχω τίποτα. Κι όμως τώρα έχω τα πάντα. Γιατί το φως βγήκε από μέσα και η μοναξιά έγινε τραγούδι.»
Ήταν μια βραδιά που τα είχε όλα: λάμψη, μουσική, αλλά κυρίως, εκείνη τη σπίθα συγκίνησης που κάνει τα Χριστούγεννα αληθινά μαγικά.
Επιπρόσθετα, για ακόμη μια φορά, ο Δήμος Αργοστολίου απέδειξε ότι έχει την έμπνευση και μπορεί να πραγματοποιεί λαμπερές εκδηλώσεις με ταυτότητα.
Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες, μικρούς και μεγάλους.
{https://youtu.be/Prffp9qXgLM/}
Δείτε το θέμα με πλουσιο φωτογραφικό υλικό και το βίντεο του Neil Jackson από όλη τη βραδιά.











![Έφυγαν από κοντά μας [13/12]](/media/k2/items/cache/49b1a57d9e4e27daf89ff874e3a5dba6_M.jpg?t=20251213_121939)






