Από το παγοδρόμιο μέχρι το Santa Run – Το εορταστικό πρόγραμμα που παρουσίασε ο Β. Ρουχωτάς (ΙnKefalonia 89,2)
Στον Inkefalonia 89,2 στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» με την δημοσιογράφο Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε Ειδικός Σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού το Δήμου Αργοστολίου Βίκτωρας Ρουχωτάς, για τις εκδηλώσεις της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων στον Δήμο Αργοστολίου.
Προευχόμενος καλές γιορτές με υγεία και αισιοδοξία, ο κ Ρουχωτάς, μας «ταξίδεψε» και πλημμύρισε την καρδιά μας με όμορφα συναισθήματα χαράς και γλυκιάς ανυπομονησίας….
Με την βοήθεια των υπαλλήλων του Θεάτρου «ΚΕΦΑΛΟΣ» των υπαλλήλων του Δήμου , των Συλλόγων και πολλών εθελοντών καταρτίστηκε το πρόγραμμα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς .
Προηγήθηκε δημόσια πρόσκληση –κάλεσμα για την κατάθεση προτάσεων και όπως ο ίδιος δήλωσε, ανταποκρίθηκαν πολλοί και τα περισσότερα που προτάθηκαν υλοποιούνται.
Το στήσιμο του παγοδρομίου στην κεντρική πλατεία ολοκληρώνεται από την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου και αισίως από την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου θα είναι προς χρήση.
Όσον αφορά τις εκδηλώσεις …
Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου μια ξεχωριστή μουσική βραδιά αφιερωμένη στο Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο Αργοστολίου διοργάνωσε η Χορωδία & Μαντολινάτα Αργοστολίου, με την Φιλαρμονική του Δήμου Αργοστολίου «Διονύσης Λαυράγκας» με μαέστρο τον Βασίλη Περλικίδη, τις μονωδούς Ματίνα Παπαγεωργίου και Ελευθερία Edwards, τη Γυναικεία Χορωδία με μαέστρο την Αλεξία Μαρτσέλου, καθώς και την Ανδρική Χορωδία και τη Μαντολινάτα με μαέστρο τον Σπύρο Θεοτοκάτο, ενισχύοντας παράλληλα το Μουσείο του νησιού μας.
Tο Χαροκόπειο Εργαστήριο πραγματοποιεί ένα ξεχωριστό Χριστουγεννιάτικο Παζάρι στο ισόγειο του Δημοτικού Θεάτρου με χειροποίητα έργα εμπνευσμένα από το πνεύμα των Χριστουγέννων , αξιοποιώντας παραδοσιακές τεχνικές που κρατούν ζωντανή την τοπική δημιουργική παράδοση από 8 Δεκεμβρίου έως την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου.
ΣΑΒΒΑΤΟ 13/12 Στις 6.30 το απόγευμα, στην πλατεία Βαλλιάνου, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου της πόλης, μέσα σε μια λαμπερή γιορτινή ατμόσφαιρα, πλαισιωμένη από ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Η Φιλαρμονική του Δήμου Αργοστολίου «Δ. Λαυράγκας» θα δώσει τον εορταστικό τόνο, ενώ η Παιδική Θεατρική Ομάδα του Θεατρικού Εργαστηρίου ART- η έκπληξη της βραδιάς, το άναμμα του δέντρου με ένα θεατρικό δρώμενο που έχει επιμεληθεί η παιδική θεατρική ομάδα του Θεατρικού Εργαστηρίου ART με την Έφη Παπά και Τζένη Παπαδημάτου, όπου αγγελάκια θα ανυψωθούν για να ανάψουν το δέντρο.
Στην συνέχεια η Παιδική Χορωδία του Δήμου Αργοστολίου, το Εργαστήρι Χορού Piruette και το συγκρότημα Gen Z the Band θα χαρίσουν ξεχωριστές μουσικοχορευτικές στιγμές.
Την ατμόσφαιρα θα συμπληρώσει ο DJ Petros K. με εορταστικές μουσικές επιλογές.
ΚΥΡΙΑΚΗ 14/12 στην πλατεία Βαλλιάνου, ώρα:6.00μμ. Ο Δήμος Αργοστολίου διοργανώνει εορταστική συναυλία με το μουσικό συγκρότημα REWIND The Band. Πρόκειται για μια τοπική μπάντα με έντονο καλλιτεχνικό χαρακτήρα, που κινείται στον χώρο της ελληνικής rock, pop rock και rock ’n’ roll μουσικής
Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου στην πλατεία Βαλλιάνου, η Μεγάλη συναυλία με τον Γιώργο Τσαλίκη, ο οποίος επελέγη μεταξύ 4 προτάσεων ,λόγω προγράμματος και κόστους .
Σάββατο 13/12 από τις 4μμ και μετά το Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Πόρου Κεφαλονιάς. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Πόρου Κεφαλονιάς "Ο Πρόνησος," ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Ειρήνης "Το Αράκλι" και Σχολεία και Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων της περιοχής με την στήριξη του Δήμου Αργοστολίου διοργανώνουν πλούσιο Χριστουγεννιάτικο Bazaar, πλαισιωμένο από δράσεις για παιδιά. Η κορύφωση της Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης θα γίνει στις 7μμ με το πατροπαράδοτο Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου του Πόρου Κεφαλονιάς.
Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό θέατρο Αργοστολίου Χριστουγεννιάτικη συναυλία των μουσικών τμημάτων του Δήμου Αργοστολίου με την χορωδία και μαντολινάτα Λειβαθούς υπό την διεύθυνση του Βασίλη Καλογηρά και στο πιάνο την κ Τζουλιέτα Μωραΐτη και την μαντολινάτα του Δήμου υπό την Διεύθυνση του Μαέστρου Διονύση Παγουλάτου.
Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου με πρόταση του Συλλόγου του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου , θα ανάψουν φαναράκια ευχών στον οβελίσκο της γέφυρας Δεβοσέτου.
Παρασκευή και Σάββατο 19 και 20 Δεκεμβρίου αντίστοιχα, στον Θαλασσόμυλο Αργοστολίου το εργαστήρι ζαχαροπλαστικής , όπου σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο ζαχαροπλαστικής για παιδιά , οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν γλυκές λιχουδιές και να γνωρίσουν την μαγεία της ζαχαροπλαστικής με την βοήθεια επαγγελματιών .Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί στον χώρο συναυλία με την Ελευθερία Edwards και 5μελές σχήμα μουσικών.
Σάββατο 20 Δεκεμβρίου στην καθολική Εκκλησία, συναυλία με την συμμετοχή της αντρικής και παιδικής χορωδίας του Δήμου Αργοστολίου και της γυναικείας χορωδίας Ληξουρίου.
Από Κυριακή 21 Δεκεμβρίου έως και 30 Δεκεμβρίου, θα λειτουργήσει στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου το Εργαστήρι του Άγιου Βασίλη, με σημαντικές αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Το εργαστήρι φέτος θα το επιμεληθούν οι εθελοντές μέλη της θεατρικής ομάδας του Δήμου Αργοστολίου , όπου μαζί με τον σκηνοθέτη Σταύρο Παπαδάτο κάθε επίσκεψη θα γίνεται ένα μικρό ταξίδι στην φαντασία. Για ένα 10ήμερο τα παιδιά από 5:00μ.μ. έως 8:00 μ.μ. θα ζήσουν αξέχαστε στιγμές.
( το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αισίως ,θα έχει κυκλοφορήσει έως και τις 12 Δεκεμβρίου)
Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 12:00 το πρωί για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία του Δήμου με το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης ,ο Santa Run με Αγιοβασίληδες δρομείς, που θα διανύσουν την απόσταση από Περιβολάκι έως και την πλατεία Βαλλιάνου. Ο Δήμος θα τους προμηθεύσει με σκουφάκια και θα λάβουν δώρα , τα οποία θα προσφέρουν στο Ορφανοτροφείο «ΣΩΤΗΡ» . Στο τέλος της εκδήλωσης θα υπάρχει κέρασμα προσφορά του Επιμελητηρίου και μουσική με Dj στην πλατεία.
Το κατάβρεγμα με κολόνιες παραμονή της Πρωτοχρονιάς ένα έθιμο χρόνων θα αναβιώσει όπως και κάθε χρόνο με τις τοπικές χορωδίες να ψέλνουν τα τοπικά κάλαντα.
Πάρτι από επιχειρηματίες , για μία εβδομάδα το Επιμελητήριο θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις στην πλατεία Ταχυδρομείου ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος θα επιμεληθεί εκδηλώσεις στην πλατεία Καμπάνας και σε κάθε Κοινότητα παρεμφερείς εκδηλώσεις θα λαμπρύνουν την εορταστική Περίοδο.
« Έχουμε φέτος ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, για το οποίο έχουμε συνεργαστεί άψογα με όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, με εθελοντές και φέτος είμαστε στην ώρα με το παγοδρόμιο και όλα θα γίνουν όπως πρέπει. Καλούμε τον κόσμο στο άναμμα του δέντρου το Σάββατο 6μιση στην πλατεία. Καλές χαρούμενες γιορτές και υγεία πάνω απ όλα». Ανέφερε κλείνοντας ο κ. Ρουχωτάς.
Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.
{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-viktoras-2}


















