Πολιτιστική αναβάθμιση της Κεφαλονιάς από τις εκδηλώσεις του Ιδρύματος «Γ. & Μ. Βεργωτή»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2013 07:05

Πολιτιστική αναβάθμιση της Κεφαλονιάς από τις εκδηλώσεις του Ιδρύματος «Γ. & Μ. Βεργωτή»

Την παρουσίαση των θερινών εκδηλώσεων του Ιδρύματος «Γ. & Μ. Βεργωτή» έκαναν την Πέμπτη το μεσημέρι, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Γεράσιμος Βεργωτής, πλαισιωμένος από τον διεθνούς φήμης πιανίστα Βασίλη Βαρβαρέσο και τον Θανάση Μουίκη. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Ο κ. Βεργωτής ανέπτυξε με σαφήνεια τις επιδιώξεις και τους στόχους του Ιδρύματος τονίζοντας πως σκοπός «είναι η μελέτη και η προβολή θεμάτων αναγομένων στην Κεφαλληνιακή και Επτανησιακή ιστορία, τέχνη, πολιτισμό, γεωγραφία, ναυτιλία, ιατρική και την παράδοση. Αυτός είναι ο κύριος σκοπός του Ιδρύματος, δευτερευόντως είναι η οικονομική ενίσχυση σε διακριθέντες Κεφαλλήνες μαθητές και φοιτητές, και ο τρίτος είναι η αρωγή και η βοήθεια σε ευαγή και κοινωφελή Ιδρύματα της Κεφαλονιάς».

Όπως τόνισε ο κ. Βεργωτής τα έσοδα από τα εισιτήρια των εκδηλώσεων θα πάνε όλα σε Κοινωφελή Ιδρύματα.

Και πραγματικά πρόκειται για μία πολιτιστική αναβάθμιση της Κεφαλονιάς, αν συνυπολογίσει κανείς τα παγκοσμίου φήμης ονόματα που θα καταφτάσουν στην Κεφαλονιά. «Μουσική δωματίου και όπερα» θα είναι το δίπτυχο που θα κινηθεί το πολιτιστικό καλοκαίρι του Ιδρύματος, ενώ προανήγγειλε πως φέτος θα υπάρχει αφιέρωμα στον σπουδαίο συνθέτη από την Ζάκυνθο Παύλο Καρρέρ.

DSC 0265

Ο κ. Βεργωτής τόνισε πως υπάρχει φέτος συνεργασία τόσο με το Κοργιαλένειο ίδρυμα,όσο και με το ίδρυμα Φωκά - Κοσμετάτου, ενώ επεσήμανε πως «κάθε χρόνο το καλό πρέπει να το κάνουμε καλύτερο. Γι' αυτό επιλέξαμε να κάνουμε τις εκδηλώσεις πιο νωρίς φέτος που ακόμα η Κεφαλονιά είναι πράσινη, δεν υπάρχουν παράλληλα άλλες εκδηλώσεις».

Από την πλευρά του ο διεθνούς φήμης πιανίστας Βασίλης Βαρβαρέσος έκανε άνοιγμα προς το νεανικό κοινό τονίζοντας πως καλό θα ήταν οι νέοι να έρθουν να ακούσουν και να δουν γιατί σίγουρα αυτό που θα δουν και θα ακούσουν θα τους αρέσει.

Ακούστε παρακάτω όλη την συνέντευξη του κ. Βεργωτή

DSC 0260

DSC 0266

DSC 0274

DSC 0267

 




00 inkefalonia general ad 300X250