Κώστας Ευαγγελάτος: Απρίλιος 2024! Εικαστικές συμμετοχές και αφιερώματα στον Λόρδο Βύρωνα σε Αθήνα και Αργοστόλι

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Απριλίου 2024 08:49

Κώστας Ευαγγελάτος: Απρίλιος 2024! Εικαστικές συμμετοχές και αφιερώματα στον Λόρδο Βύρωνα σε Αθήνα και Αργοστόλι

Σας εύχομαι καλό και δημιουργικό Απρίλη!

Με την είσοδο του Απρίλη και μετά μια μεγάλη περίοδο τιμητικών εκθέσεων ατομικών και ομαδικών, σημαντικών βραβεύσεων, εκδόσεων και διακρίσεων για την πενηντάχρονη πορεία μου σας ευχαριστώ εκ βαθέων για την ποικιλότροπη αναγνώριση, συμπαράσταση και συμμετοχή σας σε όλες τις εμψυχωτικές και επιτυχημένες επετειακές εκδηλώσεις.

Σας πληροφορώ για την συμμετοχή μου στην μεγάλη ομαδική έκθεση "Art & Design", που θα εγκαινιαστεί τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024 ώρα 19:00 - 23:00 στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων στο Πάρκο Ελευθερίας, στην Αθήνα, όπου συμμετέχω προσφέροντας για τον πολύ σημαντικό σκοπό της το χαρακτηριστικό έργο μου "Τριαντάφυλλα ενόρασης", λάδι σε ξύλο, 65Χ65 εκ. (τιμή καταλόγου έκθεσης 4.800 ευρώ).

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ. ΑΠΡΙΛΗΣ 2024 ART EST

Η έκθεση περιλαμβάνει μία ευρεία συλλογή από 110 συλλεκτικά έργα τέχνης που έχουν δωρίσει στην Creaid καταξιωμένοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα έσοδα από τη δημοπρασία όλων των έργων της έκθεσης θα διατεθούν για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού για το αντικαρκινικό τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού.

Η ηλεκτρονική δημοπρασία των εικαστικών έργων θα πραγματοποιηθεί 15-21 Απριλίου 2024, μέσω της ιστοσελίδας της Creaid www.creaid.com. Η έκθεση "Art & Design" θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι και τις 21 Απριλίου 2024. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Παρασκευή 11:00 - 19:00. Σάββατο - Κυριακή: 10:00 - 15:00

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ INVITATION

Κ. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΕΝΟΡΑΣΗΣ

-----------------

Μετά τις 20 Απριλίου 2024 θα διοργανώσω και θα συμμετέχω σε αφιερωματικές εκθέσεις αφιερωμένες στη μνήμη του Φιλέλληνα ποιητή και αγωνιστή Λόρδου Βύρωνα με αφορμή την συμπλήρωση 200 χρόνων από τον θάνατο του στο ηρωικό Μεσολόγγι το 1824. Επίκεντρο των αφιερωμάτων που θα γίνουν στην Αθήνα και το Αργοστόλι θα είναι η ιστορική performance μου (Ζωντανό εικαστικό έργο) που παρουσιάστηκε στο αμφιθέατρο του Βρετανικού Συμβουλίου, British Council στην Αθήνα στην εναρκτήρια εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρείας Βύρωνος το 1988, στην επέτειο των 200 χρόνων από την γέννηση του Μπάυρον. Η Performance αυτή, που εμπνεύστηκα από το τελευταίο ποίημα του: "Σήμερα που έκλεισα τα 36 μου χρόνια" προξένησε τότε μεγάλη απήχηση για την πρωτοποριακή, τολμηρή εκδοχή της. Παράλληλα θα εκτεθούν εικαστικά έργα που φιλοτεχνήθηκαν από σύγχρονους καλλιτέχνες στο πνεύμα του διεθνούς Βυρωνισμού.

Φιλικά και εγκάρδια!

Κώστας Ευαγγελάτος

Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης.

Art Studio Est-La Chambre.

Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη.

Costas Evangelatos Roses of intuitionJPGLORENZO BARTOLINI Ο Λόρδος Βύρωνας προτομή. Villa Ροδόπη ART




00 inkefalonia general ad 300X250