Έντονη δυσαρέσκεια από τους "ΚΕΦΑΛΛΗΝΕΣ" για το ύψος της χρηματοδότησης πολιτιστικής εκδήλωσης

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2024 13:25

Έντονη δυσαρέσκεια από τους "ΚΕΦΑΛΛΗΝΕΣ" για το ύψος της χρηματοδότησης πολιτιστικής εκδήλωσης

Εκ μέρους του Δ.Σ. και των μελών του Χορευτικού Ομίλου Κεφαλονιάς «ΚΕΦΑΛΛΗΝΕΣ» θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας προς την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αναφορικά με την πρόσφατη ψήφιση-έγκριση των χρηματοδοτήσεων που αφορούν τον προγραμματισμό πολιτιστικών δράσεων για το έτος 2024.

Ο σύλλογος μας, ο οποίος μετράει 10 χρόνια ενεργής παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της Κεφαλονιάς κλήθηκε πρόσφατα από την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας και Ιθάκης να καταθέσει πρόταση χρηματοδότησης για τη διεξαγωγή της μουσικοχορευτικής του παράστασης, που προγραμματίζει να διεξαχθεί την περίοδο Μαΐου-Ιουνίου 2024. Πρόκειται για μια εκδήλωση που γίνεται κάθε χρόνο από τον σύλλογο μας σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και την αρωγή του Δήμου με δωρεάν είσοδο για το κοινό. 

Όλα τα προηγούμενα έτη, η στήριξη από τον εκάστοτε τοπικό Αντιπεριφερειάρχη (κ.  Παναγή Δρακουλόγκωνα και κ. Σταύρο Τραυλό) υπήρξε μεγάλη και για εμάς ήταν μείζονος σημασίας καθώς χωρίς αυτή δεν θα μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε οικονομικά. Παράλληλα αποτελούσε την έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς μας στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.

 Φέτος, η πρόταση αυτή που περιλάμβανε τη συμμετοχή 130 χορευτών, τη ζωντανή μουσική από επταμελή ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής (αμοιβή μουσικών, μεταφορικά έξοδα, διαμονή για τρεις μέρες, πλήρη διατροφή), την ηχητική και φωτιστική κάλυψη από ιδιωτική τοπική εταιρεία, την ενοικίαση 140 παραδοσιακών φορεσιών από βεστιάριο της Αθήνας, την κατασκευή σκηνικών και άλλων εξόδων, συνολικού κόστους 13.341,20€, αξιολογήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας/Ιθάκης - και ψηφίστηκε ακολούθως στο Περιφερειακό Συμβούλιο - ότι θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 1.000 ευρώ!!!  

Η απόφαση αυτή δημιουργεί μια σειρά ερωτημάτων που θα θέλαμε να θέσουμε στον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλληνίας/Ιθάκης, κ. Σωτήρη Κουρή και θα εκτιμούσαμε να τοποθετηθεί δημόσια.

  • Με ποια κριτήρια αποφασίζει η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας/Ιθάκης να κατανείμει τη χρηματοδότηση για τις πολιτιστικές δράσεις στους συλλόγους του νησιού;
  • Με ποιο σκεπτικό αποφασίστηκε η παροχή της συγκεκριμένης χρηματοδότησης προς τον σύλλογο μας;
  • Γιατί αντίστοιχες πολιτιστικές προτάσεις/δράσεις που κατατέθηκαν από άλλους συλλόγους της Κεφαλονιάς (με σαφώς πολύ χαμηλότερο κόστος παραγωγής) αποφασίστηκε να λάβουν μεγαλύτερη χρηματοδότηση;

Θεωρούμε σημαντικό σ' αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι τα ερωτήματα αυτά ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ από τη μεριά του συλλόγου μας στην εξασφάλιση υψηλότερης χρηματοδότησης ή στην τροποποίηση της συγκεκριμένης απόφασης. 

Το Δ.Σ. των «ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ» αποφάσισε ομόφωνα να αρνηθεί την παροχή της συγκεκριμένης χρηματοδότησης καθώς θεωρούμε ότι αποτελεί έναν ξεκάθαρο εμπαιγμό και ένδειξη ασέβειας προς τον σύλλογο μας από την Περιφερειακή Αρχή.  

Καλούμε, λοιπόν, την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας/Ιθάκης και προσωπικά τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήρη Κουρή να πάρει ξεκάθαρη θέση για τα παραπάνω καθώς δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να πιστέψουμε ότι εκμεταλλεύονται ιδιοτελώς τον πολιτισμό με σκοπό την εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων...

Υ.Γ.: 

Εμείς ως Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος "ΚΕΦΑΛΛΗΝΕΣ", θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να κρατήσουμε υψηλά την ποιότητα των παραστάσεων μας, μέσω της αναζήτησης χορηγών και άλλων μέσων οικονομικής στήριξης. 

Φέτος θα αναγκαστούμε για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ να βάλουμε εισιτήριο στην εκδήλωση μας ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε οικονομικά και αυτό βαραίνει αποκλειστικά και μόνο τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς/Ιθάκης κ. Σωτήρη Κουρή.  

Για τον Λαογραφικό Χορευτικό

Όμιλο «ΚΕΦΑΛΛΗΝΕΣ»,

O Πρόεδρος

Χρήστος Λ. Μεγαδούκας


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250