Η αρχή για ένα ''Φεστιβάλ Φωτός'' έγινε στο Ληξούρι - Φωταγώγηση του Ενυδρείου

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2023 17:23

Η αρχή για ένα ''Φεστιβάλ Φωτός'' έγινε στο Ληξούρι - Φωταγώγηση του Ενυδρείου

Στις 19 Αυγούστου 2023, κατά τις νυχτερινές ώρες, οι Αυστραλιανοί ειδικοί καλλιτέχνες Rose Staff και Nick Azidis φωταγώγησαν με προκλητική προσέγγιση του φωτός, το Ενυδρείο Ληξουρίου και το 1ο Δημοτικό Ληξουρίου (κτήριο Βαλεντή).            

Ήταν μια πρόταση και πρόσκληση προς αυτούς του ειδικούς καλλιτέχνες από το Πολιτιστικό Τμήμα Δήμου Ληξουρίου, για να ξεκινήσει στο μέλλον ένα Φεστιβάλ Φωτός μέσω των τεχνών, των επιστημών, της φιλοσοφίας, της θρησκείας και της τεχνολογίας, ώστε να διανθίζει τα πολιτιστικά δρώμενα με νέες σκέψεις και δράσεις μέσα από νέους ορίζοντες.

Οι καλλιτέχνες ήρθαν μέσω του Ιόνιου Κέντρου Τεχνών & Πολιτισμού των Μεταξάτων και σκοπός ήταν να δείξουν ένα έργο που να ανοίγει δρόμο ερευνώντας την φύση του φωτός. Μακάρι να «απλωθεί» η ιδέα και η δράση αυτή που στη Κεφαλονιά πρώτα το Πολιτιστικό Τμήμα του Δήμου Ληξουρίου αγκάλιασε για να ομορφύνει τις Πολιτιστικές Καλοκαιρινές Δραστηριότητες και να δώσει κάτι το διαφορετικό. Η προσπάθεια στηρίχθηκε στα φαρμακεία: Στέλλας Ελευθεράτου, Μαρίνα Βαλσάμου και στην ομάδα της Amnesia, καθώς και στην Σοφία Καγκάδη. Το Πολιτιστικό Τμήμα εκφράζει τις ευχαριστίες του.

                                       Από το Πολιτιστικό Τμήμα

                                         του Δήμου Ληξουρίου

https://rosestaff.com/

https://projectionteknik.com/

Artist Projection Teknik Photo Credit Rose Staff 007Artist Projection Teknik Photo Credit Rose Staff 008Artist Projection Teknik Photo Credit Rose Staff 009Artist Projection Teknik Photo Credit Rose Staff 010Artist Projection Teknik Photo Credit Rose Staff 011Artist Projection Teknik Photo Credit Rose Staff 012Artist Projection Teknik Photo Credit Rose Staff 013Artist Projection Teknik Photo Credit Rose Staff 014Artist Projection Teknik Photo Credit Rose Staff 015


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250