Κώστας Ευαγγελάτος - Εαρινές δράσεις και ευχές - Απρίλης 2023

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 01 Απριλίου 2023 08:51

Κώστας Ευαγγελάτος - Εαρινές δράσεις και ευχές - Απρίλης 2023

Ο ζωγράφος, ποιητής, θεωρητικός τέχνης Κώστας Ευαγγελάτος συνεχίζει την εκθεσιακή και λογοτεχνική παρουσία του, με αφορμή την επέτειο 50 χρόνων από το ξεκίνημα του το 1973, μαθητής τότε, στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, για την οποία έχει λάβει από τον Ιανουάριο του 2023 βραβεύσεις και επαίνους από σημαντικούς φορείς και ενώσεις καλλιτεχνών και λογοτεχνών. Ολοκληρώθηκε ήδη με επιτυχία διεθνής εικαστική έκθεση που συμμετείχε τιμητικά στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, με την απονομή στις 31 Μαρτίου 2023, ευχαριστήριου από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Μουσείου, κ. Αναστάσιο Λιάσκο. Η έκθεση είχε την αιγίδα του Βατικανό, και πραγματοποιήθηκε με επιμελητές την δρ. Μαρίνα Γκόντα και τον Miguel Gomez.

Μίλησε επίσης για τον κορυφαίο κερκυραίο λογοτέχνη Κωνσταντίνο (Ντίνο) Θεοτόκη στo Λογοτεχνικό Εργαστήρι (ΕΝ ΠΛΩ) του Πειραιά. 

Συντόνισε στην Αίθουσα "Μιχαήλα Αβέρωφ" της Ε.Ε.Λ. την παρουσίαση του μυθιστορήματος του Κύπριου συγγραφέα Ανδρέα Ονουφρίου "Σάπιες ζωές", εκ. ΑΤΕΧΝΩΣ, 2023, και συμμετείχε με απαγγελίες του, με την Π.Ε.Λ. στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στο Σαρόγλειο Μέγαρο και άλλους χώρους.

Την Κυριακή 2 Απριλίου, 7 μ.μ. θα μιλήσει προλογικά, για τον μεγάλο ποιητή  Άγγελο Σικελιανό, στην εκδήλωση της (Π) "Πινακοθήκης Ιδεών", της εικαστικού Νάνας Στεργιοπούλου στην Κερατέα (Λεωφ. Σουνίου 84 και Ανδρούτσου), όπου θα παρουσιάσει η Μουσική Σχολή Δάφνης το ορατόριο του Μίκη Θεοδωράκη  "Πνευματικό Εμβατήριο". (Είσοδος ελεύθερη). 

Επίσης από 2- 4 Απριλίου 2023  συμμετέχει σε μεγάλη διεθνή έκθεση στο Ντουμπάι, με την Inter Action ART του club για την UNESCO, Πειραιώς και Νήσων. 

Την Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου Θα εκθέσει έργα του ως τιμώμενος καλλιτέχνης, σε ομαδική έκθεση που διοργανώνει η ART WAY στο χώρο τέχνης "Άγιος Αθανάσιος" στη Νάουσα της Πάρου, με συνεχόμενες παρουσιάσεις εκθέσεων μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Το Πάσχα θα βρίσκεται στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη στο Αργοστόλι, όπου θα προετοιμάσει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων, ενώ στο τέλος Απριλίου θα συμμετέχει σε έκθεση με θέμα την Άνοιξη στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο στην Αθήνα.

Καλό και αισιόδοξο Απρίλη! 

θερμές εαρινές ευχές!

www.rodopicollection.blogspot.com

EXPO DUBAI 2023ΑΠΡΙΛΗΣ 2023 ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ. 50 ΧΡΟΝΙΑ ART ESTΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Κ. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2023Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΛΙΑΣΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣΠΟΙΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΓΡΑΦΟ ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ ΤΖΕΝΤΙΛΕΣΚΙjpgΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΝΑΟΥΣΑ ΠΑΡΟΣ