Ευ. Ευαγγελάτος: «Η Ανοικτή Καλλιτεχνική Τριλογία, είναι ένα πολιτιστικό κίνημα, ένα εικαστικό βήμα, για συμπατριώτες μας που θέλουν να επικοινωνήσουν το έργο τους»

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 20 Αυγούστου 2022 10:39

Ευ. Ευαγγελάτος: «Η Ανοικτή Καλλιτεχνική Τριλογία, είναι ένα πολιτιστικό κίνημα, ένα εικαστικό βήμα, για συμπατριώτες μας που θέλουν να επικοινωνήσουν το έργο τους»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο παιδίατρος Ευάγγελος Ευαγγελάτος, ο οποίος αποτελεί τον έναν από τρεις καλλιτέχνες που ξεκίνησαν την τριλογία το 2006.

Για την «11η Ανοικτή Καλλιτεχνική Τριλογία»- ως ένας από τους γεννήτορες αυτού του θεσμού-, η οποία ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο 20/8 στις 20.00 στο Θέατρο Αργοστολίου ο «Κέφαλος». «Είναι ένα πολιτιστικό κίνημα, ένα εικαστικό βήμα που δίνει την δυνατότητα σε συμπατριώτες μας να βγούν προς τα έξω και να επικοινωνήσουν το έργο τους. Για κάποιους που ισχυρίζονται ότι είναι πολυφωνία, απαντώ ότι δεν είναι φλυαρία, είναι πράξεις και έργα συντοπιτών μας, που έχουν να παρουσιάσουν μεράκι και ευαισθησία. Φέτος έχουμε την τιμητική συμμετοχή της Βoziana Dimitrijevic από το Βελιγράδι και 26+3 καλλιτέχνες. Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι το Σάββατο 20 Αυγούστου στις 8 το βράδυ και θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Αυγούστου, με ώρες λειτουργίας 8 με 11 το βράδυ. Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη θεματολογία, ο καθένας θα παρουσιάσει το δικό του. Εμένα η δουλειά μου φέτος θα είναι με πέντε έργα που τα έχω ντύσει ζωγραφικά με κουρελούδες, περνώντας το μήνυμα του πολέμου, της πανδημίας που έχουν κάνει τον κόσμο κουρέλια. Αυτά τα κουρέλια μπορούν να ανασυντεθούν και να ξαναγεννηθεί ελπίδα. Έχουμε υποβαθμίσει τη ζωή μας και υπάρχει ανάγκη να γυρίσουμε στις παλιές μας αξίες. Αυτή είναι η δικιά μου προσφορά στην φετινή έκθεση της τριλογίας .Ο σκοπός και στόχος της έκθεσης είναι να μπορέσει να επικοινωνήσει το έργο του ο κάθε καλλιτέχνης και να περάσει το μήνυμα του».

Παρακάτω η αφίσα της εκδήλωσης και ποιοί καλλιτέχνες συμμετέχουν

προσκληση 2022

Για τα πολιτιστικά Δρώμενα του Δήμου Αργοστολίου την καλοκαιρινή περίοδο: « Γίνονται πάρα πολλές εκδηλώσεις, ομαλοποιήθηκε πολύ γρήγορα η κατάσταση μετά από δύο χρόνια πανδημίας και οι πολίτες απολαμβάνουν ένα πολιτιστικό καλοκαίρι αρκετά καλό. Εμείς και το καλοκαίρι του 2020 παρουσιάσαμε υπαίθρια την Ανοικτή Καλλιτεχνική τριλογία και «εγκαινιάσαμε» και την μελλοντικά γλυπτοθήκη σκλάβου».

Για την δράση της Δημοτικής Αρχής: « Υπήρξα Νομαρχιακός Σύμβουλος αρκετές φορές και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λειβαθούς και νομίζω ότι ο Δήμαρχος Αργοστολίου τα πάει αρκετά καλά , γίνονται πολλές δράσεις, έχει προκυρηχθεί η ανάπλαση του Αργοστολίου και η κίνηση με τα κρουαζιερόπλοια ανθεί. Παλιά η Κεφαλονιά δεν υπήρχε για τα κρουαζιερόπλοια , αφού φτιάξαμε το μπαστούνι , το οποίο το σκεφτήκαμε, το μελετήσαμε, το προκηρύξαμε ως Νομαρχιακή Αρχή με τον Γεωργάτο ανεξάρτητα απ ότι υλοποιήθηκε το έργο από άλλη Νομαρχιακή Αρχή, έρχονται και εδώ, υπάρχει πληρότητα και με το δεύτερο μπαστούνι θα ξεπεράσουμε και την Σαντορίνη. Πρέπει να φτιαχτούν και υποδομές και να έρχονται οι άνθρωποι και να βλέπουν τον πολιτισμό μας. Γίνονται σοβαρές προσπάθειες.

Ο κ. Ευαγγελάτος τέλος, κατέθεσε και την άποψη του για την πανδημία covid-19: « Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το τέλος της πανδημίας και όποιος το ισχυριστεί, η δεν γνωρίζει, η ψεύδεται. Αυτή η ιστορία μας έχει αλλάξει τον τρόπο ζωής, υποσυνείδητα ο καθένας έχει τον φόβο ότι κινδυνεύει μη γνωρίζοντας πως θα εξελιχθεί σ αυτόν. Μας έχει κάνει κατά τι την ζωή μας χειρότερη και πρέπει να περιφρουρήσουμε την υγεία μας. Λεονταρισμοί τύπου εγώ δεν εμβολιάζομαι , είναι φτιαχτά όλα κλπ, δεν βοηθούν. Έχουν γίνει λάθη στην διαχείριση , όπως η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, γιατί υπάρχει και αυτή η παραλλαγή ο «Κένταυρος» που είναι 18 φορές πιο μεταδοτική από την Όμικρον και κανείς δεν ξέρει την εξέλιξη της. Έχουν νοσήσει πάρα πολλοί,5 εκατομμύρια Έλληνες, έχουν εμβολιαστεί πάρα πολλοί, έχουν πεθάνει και αρκετές χιλιάδες, πάνω από 30.Να μην ξεχνάμε και το Long covid που υπάρχουν παρατεταμένα συμπτώματα η και να εμφανιστούν καινούργια. Θέλει μεγάλη προσοχή, εμβόλια και μάσκα. Οι πάνω από 60 ετών και οι ευπαθείς ,εμβόλιο εδώ και τώρα. Το να σε καλύψει έστω και 20με 30% είναι μεγάλο ποσοστό. Κάποιοι αρνητές των εμβολίων έχουν καταλήξει. Είμαι υπέρ της μάσκας σε χώρους που συναθροίζονται άνθρωποι. Την είχα υιοθετήσει από τότε που την χρησιμοποιούσαν μόνο οι Κινέζοι».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-73183904?si=31cc709b95c6415d91f513320edc853e&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250